Malaysian Meteorological Department (MET Malaysia) telah mengeluarkan satu infografik mengenai 1 RUMAH 1 BEG KECEMASAN.

Beg kecemasan ini perlu diletakkan di bahagian yang mudah dicapai apabila berlakunya segala jenis kecemasan yang tidak dijangka.

Cara Buat Daging Kering

in , , by Alia Farhan, 3:45 AM

 Disebabkan ramai gila tanya daging kering tu daging salai ka daging apa ka apa ka…

Meh sini aku nak cerita sikit pasal daging kering ni…macam ikan kering…sotong kering mhupun udamg kering…daging kering ni adalah daging yang dikeringkan dengan kaedah pengeringan dan dijemur di bawah cahaya matahari ya.




 Kali ni nak up pasal resipi pulak lah…kita alternate2 skit and buat kepelbagaian dalam blog ni kan…nama pun lifestyle kan…so semua genre kita tapau…ada aku kesahhhhh kekdahnya gitewww laaa kannnn

Kali ni nak cerita pasal makanan kegemaran aku…sambal kering…buat pulak guna daging kering….fuhhhh dapppp nyaaaa takyah cerita la kannnnn…Memang lauk menjahanamkan diet ni😵‍💫😵‍💫😵‍💫 ni pun sebab maktok buat daging kering bagi…maka jom lah kita buat bagi perabih🤣🤣🤣

 Sambungan dari cerita sebelum ni…yg unplanned trip ke Perak hari tu….dari Teluk Intan kami turun ke Ipoh dan singgah di Kellie’s Castle…

Kellie’s Castle ni antara bangunan bersejarah la jugak di Malaysia ni kan. Dibina oleh seorang Scottish Man yang datang ke Tanah Melayu zaman2 British tu.


Cantik betul istana dia ni
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS