Movie Review : A Simple Favour

in , by Alia Farhan, 9:03 AM

Hai hampa semua…:

Masa kami quarantined hari tu macam biasa la kami kan dah bertalak dengan ASTRO… so kami hanya melanggan so Netflix ja…so macam biasa kita layan Netflix ja lah…

Salah satu cerita yang kami tengok adalah A Simple Favour ni…lakonan Blake Lively, Anna Kendrick and our handsome guy from Sarawak, Henry Golding (cingggg sangat).



Cerita dia pasai Stephanie ni dia seorang widowed,single mom n a vlogger yang tinggai di Connecticut. Dia punya bestfriend Emily ni pulak seorang yang hot gila nak mati(well Blake Lively kot mesti la watak hot nak matii uiii) ..dah la hot ada kerjaya yang bagus,lepas tu ada family-anak and husband yang penyayang..yaya it’s Henry Golding playing a role as her husband. Tak cukup dengan hot…ada laki hot…lepastu hidup dia ni memang glamorous la gituuuu..


Pompuan ni kan tak pernah tak cantik kan..sari Gossip Girl lagi memang suka dia dengn Si Blair tu❤️

So Stephanie ni selalu la babysit sat anak Si Emily ni lepas budak ni balik sekolah sebab anak Emily ni satu class dengan anak Stephanie ni…and satu hari tu tiberrr ja  Emily ni mintak tolong Si Stephanie ni jaga anak dia tapi dah malam pun tak amik2 .


So Stephanie ni pun cuak la..esokny call pun tak angkat lagi. Masuk hari ke berapa ntah dia kol la laki Emily ni.. Laki Emily ni pulak balik London time tu sebab mak dia sakit..terus la mamat ni balik ke Conneticut untuk ambil ank dia n cari Emily and report kat police semua.



So day by day Stephanie ni tak puas hati la macam mana si Emily ni boleh hilang macam tu ja.. start dari situ dia buat her own investigation… jeng jeng jengggggg…

Rupanya memang Emily ni banyak gila rahsia dia yang laki dia sendiri pun tak tau and suprised gila…kalau hampa nak tau hampa kena la tengok cerita ni..:memang best la cerita ni. Tapi tak payah la tengok dengan anak2 kecil sebab ada part yang censored sikit ya.



Amboiii

So selamat la korang kalau boring2 tak tau nak tengok cerita apa kat Netflix tu boleh la melayan cerita ni.

Till then, take care.

Lots of ❤️




SHARE 4 comments

Add your comment

  1. Wah saspen jer review dia. Okay weekend ni nak layanlah movie ni.menarik juga storyline yer. Thanks sharing..

    ReplyDelete
  2. Thanks so much for sharing this, I'm gonna watch this movie this weekend, yeah!! Cheers Siennylovesdrawing:)

    ReplyDelete
  3. Mana pulak la Emily pergi ya? Hopefully Emily selamatdan tiada kemudaratan. Memang betul-betul berahsia ni, even husband dia pun tak tahu kan. Aduh, nak tahu ni what happened to Emily. Nak tengok lah nanti.

    ReplyDelete
  4. Blair tu mmg lawaa.. tak tgk lg movie ni

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS