Nasi Goreng Ayam Astro

in , by Alia Farhan, 10:20 AM

 Assalamualaikum semua

Dekat rumah ni kalau dah takda idea nak masak apa. Selalunya aku akan buat nasi goreng. Biasanya akan ada stock leftover frozen nasi yang aku kumpul-kumpul. Lebihan yang tak habis tu and frozenkan untuk buat nasi goreng.


Masa nak buat nasi goreng tu defrost ja guna microwave. Lepas tu goreng la nasi macam biasa. Kalau nak tau, hari tu aku ada makan dekat food courr Jusco dekt Queensbay tu dengan Aishah. Aku amik food yang jusco jual dekat counter food court dia tu ja. Nasi lemak ayam dia. Tak tangkap la pun gambaqnya tapi ok sedap ja cukup rasa. Ayam goreng pun besaq wei. 

So masa nak balik tu tengok ayam goreng dia rm3.50 ja..murah kot. Kalau beli ayam lani pun dah mahai. Nak kena masak apa semua lagi. Kos minyak tu bukan sikit ya. Lepas tu beli la 4 ketul macam tu untuk kitaorang dinner anak beranak. Buat nasi goreng ja lah senang kan.


Tengok ayam dia besaq kot. Kalau whole leg baru RM6.90 kot. 


Letak la salad sikit. Tomato ceri dengan cabai melaka untuk add on bagj meriah kan


Kalau dekat Penang ni ada satu kedai ni dia juai nasi goreng astro. Dia letak macam ni la. Ada salad , bawang besar potong dadu, mangga muda, cabai..pastu bila nak makan gaulkan. Cuma xda la ayam gorengnya.


Simple ja tapi wow. Nasi goreng tu buat lah macam mana pun asalkan jadi nasi gorengnya.

Sory lah gmbaq semua benda yang sama. Tapi dari angle yang berlainan. Jangan marahhhh


SHARE 4 comments

Add your comment

  1. Presentation macam dekat kedai makan. Selera nak makan tengok cabai melaka tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe tu la.. Mak ckp nk makan presentation kena helok mcm kt kedai baru ada feel mcm kt kedai gitu.. Walaupun hanya nasi goreng... Btw saya duk pi blog awak tpi xleh komen... Mmg gitu ya

      Delete
  2. Fuhh tengok pun dah tahu sedap nim presentation letops 🥰🥰

    ReplyDelete
  3. Sama la ngan akak..kalau ada lebihan nasi akan buat nasi goreng..anak dara akak tu dah suka plak nasi goreng belacan...tiap kali kalau akak ada kat rumah mesti request nak makan nasi goreng belacan padahal dia bukan suka pun sambal belacan...pelik kan?

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS