Baked Chilies Chicken & Garlic

in , , by Alia Farhan, 12:31 AM

 


Nyummehhhh 

Nak buat dia pun senang ja..aku letak dalam oven ja…
Ni pun buat masa balik my hometown hari tu untuk makan ramai-ramai

Bulan 11 hari tu kami buat unplanned trip ke Perak. Hari Khamis ajak suami jalan-jalan weekend tu sebab kami semua macam da tepu tak ke mana-mana sebab suami asyik busy dengan project nya. Khamis tu masih taktau nak ke mana..hari jumaat kami decide untuk stay di Lumut.. 

Dah lama tak ke Lumut , tak ingat last bila ke sana. Yang pasti lama la jugak kan. So unplanned trip ni trip yg santai2 ja bawak kereta pun santai2 ja..yalah ikut jalan lama kan dari Changkat Jering sampai  ke Manjong and Lumut.


Tajuk tak boleh blah langsung kan

Acah2 mee kari sedap la sangat kan.. tapi ehh memang sedap pun laki cakap…hahhaha… so maksudnya sedapnl tu kan sebab laki den ni punya tekak the pun another level gak tu 😅😅😅

Actually nak buat mee kari tu senang ja..cuma malas aku part nak kena celur jap sawi la potong segala mak nenek condiments tu la…nyampehhh makkk

KinKin Changloon Masakan Siam Sedap

in , by Alia Farhan, 6:39 PM

 Hi hampa semua…

Lamanya aku tak update blog kan…

Huhuhu teruknya lahaiiiii

Tapi xpa kali ni nak cerita pasal port makan makanan Siam yang best dekat Changloon. Dia macam bukan kedai makan Siam yang biasa tu tau tapi kat sini almost jual makanan2 fames dekat Siam sana nun macam daging bakaq…mee celop…kengsom and macam2 lagi

Kenapa Kena Pilih Telco Yoodo

in , by Alia Farhan, 9:52 AM



 Ada yang tengah cara mobile coverage yang affordable n berbaloi tak? Korang pernah dengae pasal Yoodo tak?! Kalau nak tau Yoodo ni salah satu service provider untuk telekomunikasi macam Celcom semua tu jugak la. 

Setiap orang pun cara komunikasi and penggunaan data dia pun tak sama kan…so apa yang menariknya dengan Yoodo ni kita boleh mix n match kan ikut jenis penggunaan kita.

Homecook Western Food

by Alia Farhan, 9:14 AM

 Kadang-kadang malas nak masak tapi paksa diri juga untuk masal sebab nanti kang larat la nak makan luar ja..dah la sekarang ni semua benda mahal gila. Ntah la rasa tak sampai hati nak ajak laki makan dekat luar selalu sangat kan. Sekali makan tu kalau busuk-busuk memang habis la RM50..Tu kalau kedai biasa kan .. kalau Western tak kurang la RM100 kalau kedai yang cafe2 n cosy ni kan…

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS