Genting Highland- Skytropolis

by Alia Farhan, 10:25 AM

 Assalamualaikum,

Cerita pun dah nak basi. Tapi tu la, antara salah satu tempat yang favourite kami anak beranak adalah Genting Highland sebab sejuk n best. Masa sebelum-sebelum tu pi rasa boring sebab Skytropolis semua tak buka lagi. Nk pun masa kami pi January hari tu pun outdoor tak buka lagi..geram ja tengok soft launch dia acah2 ada salji bagai kan🤭🤭🤭


Tapi takpa…macam biasa kalau nak naik ni kitaorang prefer park kereta dekat GPO tu and  naik atas dengan Gondola kan… sejenis maknusia gayat ni..takut memang la takut tapi takut lagi yang dekat Langkawi…horror mak noksss





Masing/masing penakut laki bini..anak2 ja Alhamdulillah tak takut.



Cantik sangat yang outdoor tu…memang next target nak pi ke sini bawak anak2 untuk layan outdoor kat sini. Sojuk2 ni baru l feeling oversea..tak sesuai theme park panaih2 basah keti wei


Easa macam kat Magical Land time ni..sumpah cantik and best gila


Kakak yang makin meninggi


Adik yang banyak akal.


Marry go round


Mama n kakak


Papa n anak2 dara.


Ni nak ke lobby hotel First World ..ala yang hotel warna warni sari luaq tu..lepas tu yang banyak gila bilik tu… penat and hazab kebedah dari gondola nak ke sini menapak sikit punya jauh..lepas tu aku rasa macam tawaf dua Queensbay…hahaha. Kitaorang stay dekat sini sebab sini la rate paling ok pun time tu..memang berbaloi la oramg cakap. 


Picture credit to Google

Haa kitaorang stay hotel ni la..tapi punya la hazab kebedah dapat tower paling hujung sekali..azab pulak nak menapak lagi.. nasib la otw nak ke tower tu ada kedai kopi la nadi lemak bungkus bagi. Tapi awai2 aku habaq tau..teh tarik dia segelas kecil tu RM14..nasi lemak bungkus kat bawah RM2 tu tapi kt situ rega dia RM20 kot..hahhaha..ko hadap ja lah mahal yahudi dia tu kennn… nak selamat bawak la kopi 3 in 1 ka apa ka..maggi cup ka…


Pandai2 la nak survive kan..ko anggap ja lah tengah melancong kt Disneyland Paris time ni..dengan sejuk dia tu…menangis2 habiskan teh tarik RM14 tu…syahduuuu nokssss 


Pic credit to Klook

Wait for me ya Genting Skyworld. Ada rezeki kita jumpa lagi ya.. tapi kalau nak ke sini memang kena standby siap-siap la meggi cup ..kopi 3 in semua tu 1 luggage kecik. And memang kitaorang plan nk ke sini and main the whole day dekat Skyworld tu sampai lebam..the next day tu baru check out macam tu lah plan nya.

Nak pi ke Disney Land tak tau bila.. so kita jalan2 la dulu dalam negara ni kan. Create memories banyak-banyak dengan anak-anak and suami. This is part of their learning process in their life. 

Ok la hampa..mengantuk dah ni..nak lena dulu…babai












SHARE 7 comments

Add your comment

  1. Plan akak nak bercuti berdua ngan Dania kat sini lagi seklai..dulu pi theme park tengah dalam pembinaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kak..saya pun nk bawak anak2 mai sini skali lagi..best gial sebab sejukkk

      Delete
  2. Syoknya Genting. Lama tak staycation sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok kan..sebab sejuk tu feeling kt oversea sgt2

      Delete
  3. Cant wait to play at their outdoor themepark

    ReplyDelete
  4. Lama gila tak jejak sini. Lepas buka baru ni pun belum rasa nak pergi lagi. Makin meriah permainan kat atas tu. Yang bestnya sejuk feeling oversea :)

    ReplyDelete
  5. hahaha naya pak karim teh tarik sampai RM14. Bancuh sendiri la lagu tu ka

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS