Meggi Goreng Simple Terlajak Sedap

by Alia Farhan, 9:47 AM

 Kat sini ada peminat meggi goreng dak? Macam kami suka sangat meggi goreng dekat mamak. Tapi x semua la kedai mamak yang best kan. Kalau dapat yang best tu…asyukkk ja.

Kat rumah ni pun sentiasa beli meggi kering yang kosong tu banyak sebab senang kalau anak2 lapaq ka time minum petang ka or xda idea ka nak masak apa…so moh ler kita leburkan mee ni buat meggi goreng ja.

Progress In Life

by Alia Farhan, 11:10 AM

 Why do some people hate other people progress?

I’m not sure how others feel..but sometimes some people is unhappy to see other people progress..tak paham la..kenapa kena ada rasa tak suka tengok orang lain ada progres dalam hidup dia. Do you expect other people life stagnant and mendatar ja? Can’t we just be happy for them?

Movie Review : A Simple Favour

in , by Alia Farhan, 9:03 AM

Hai hampa semua…:

Masa kami quarantined hari tu macam biasa la kami kan dah bertalak dengan ASTRO… so kami hanya melanggan so Netflix ja…so macam biasa kita layan Netflix ja lah…

Salah satu cerita yang kami tengok adalah A Simple Favour ni…lakonan Blake Lively, Anna Kendrick and our handsome guy from Sarawak, Henry Golding (cingggg sangat).

 Hampa pernah dengaq dak ice cream Inside Scoop? Ice cream ni makin lama makin hot…biasa yang hot tu ice cream mcm Baskin Robins dengan Hagen Dasz kan…tapi tell u what this ice cream have a place on our family’s heart. Aaaa gitewww


Ni dark chocolate butterscoth. Sedap nyahhhh! Tak silap aku kalau guna cone ni RM10.90 macam tu..kalau dalam cup tu ja lagi murah

 Sedar tak sedar makin lama makin kertu diriku ini. Lepas tu sekarang ni paling malas gila nak make up tebal-tebal. Dah more to pentingkan penjagaan kulit lagi. Skincare is my new zinggg.

Lagi pulak sekarang ni asyik pakai mask ja kan lagi la malas gila haku nak make up. Hari tu masa kat Sabah kulit agak burn ya walaupun da pakai sunscreen. Ya lah tak rajin pulak aku nak apply setiap jam kennnšŸ¤­ 

 Assalamualaikum 

Well dengan kos sara diri yang makin meningkat naik ni one of the way to berjimat is by cooking our own food. Nak tak nak memang kena masak la kan cerita dia. Paling senang kalau dah malas nak masak..buat nasi goreng ja. Menu yang anak2 suka and never say no.

Masak masa travel

by Alia Farhan, 9:57 AM

 Orang kata tekak orang Kedah n Penang ni dah jatuh kategori super premium…aaaa gituhhh..tekak cerewets..mungkin ya mungkin tak… aku dibesarkan dalam midle income family…nak kata makan meeah tu tak pun..nak makan KFC setahun sekali ja masa kecik2 dulu…itu pun kena bawak balik report card 3 beradik time tu semua A kecuali muzik tak A mak aku cakap tak kezahhh sebab dia bukan nak anak2 dia jadi ahli muzikkkk punšŸ¤£

Growing up masa tu aku diajar ja untuk makan apa yang mak aku hidangkan di atas meja.. masa kecik2 aku rasa lauk yang paling aku tak suka adalah gulai/kari tu sebab almost everyday lauk tu..hahah tapi sekarang kawen dengab orang Penang..hari2 kari no problem..eh tipu! Laki aku pun kenot go kalau hari2 karišŸ¤­

Nothing feels like home

by Alia Farhan, 4:09 AM

 Assalamualaikum,


I’m back after a long holiday with my little family. Little dis i know, eventho we enjoy vacation…we also miss our home a lot. The moment we opened the door, everybody said fuhhh nothing beats our comfy home…

Bestnya bila da sampai rumah..ada satu macam feeling yang susah nak digambarkan…i love how it feels..not only me…satu family pun rasa rindu dekat rumah…hahahha…

Vacation, A Good Theraphy

by Alia Farhan, 9:20 PM

 Currently in a vacation mode 


Benefits of having vacation:



1. Improve mental health.

 

Tengah trending cerita ni kat @netflix based on true story ya..of a total fakešŸ¤£



Memang best cerita dia..cerita dia pasal Anna Devley/Anna Sorokin ni bein a fake socialite n tipu bank/hotels etc utk mgambarkan dia ni seorang yg high reputations in med soc..everything yang dia show dekat instagram dia for the sake sebab nak org recognized dia as socialite mcm ala2 Paris Hilton semua tu and she nailed it…

Should Every Home Invest in WIFI?

in , by Alia Farhan, 5:40 AM

Introduction

 WIFI is a type of wireless technology that transmits data using radio waves. WIFI opened up a new dimension in internet access when compared to traditional Ethernet connections. WIFI networks are unquestionably simple to set up and utilize. Even before selling wireless LAN cards to their clients, most businesses install them in their computers.

 

However, before investing in WIFI networks at home, you need be aware of the benefits and drawbacks, therefore check out this comprehensive guide on WIFI by Reviewhub for better understanding.

Positive Covid , Kekal Tenang

by Alia Farhan, 10:03 PM

 Assalamualaikum 

Rasanya sekarang ni sana sini kawan2 kit or ahli family kit positive covid kan..tanbah2 musim omicron ni..sat ja da spread merata2. Aku la salah sorang nya yg dapat dari suami..suami pulaj dapat dari kawan..:nasib anak2 negative sepanjang tempoh kami berdua positive hari tu..memang kuasa Allah kan…padahal kuarantin pun macam tak kuarantin sangat pun kalau dah nama pun kuarantin dalam rumah ni..Tmbah2 dua2  beradik tu memang manja dengan kami berdua.



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS