Streeto Pizza Sedap ke?

by Alia Farhan, 9:37 AM

 Assalamualaikum,

Finally , the school holidays start hari ni kan. Well, macam biasa dekat Penang ni meremut kereta luaq wei. Tapi xpa la layan ja lah. macam tak biasa pulek. 

So niat di hati nak ajak husband ronda-ronda Gurney tapi husband kata belah2 town/tanjung tu jem. Banyak reta… so kami pun decide la pi ke seberang and nak try Streeto Pizza dekat Batu Kawan tu.


Dari jauh dah boleh nampak kalau lepas selekoh Ikea tu.

 So kami pun excited la nak order kan. Semua kena buat online..scan menu online, order online  n lepas tu teruih bayaq balik. Baguih system yang menyenangkan especially utk customers. Kalau rasa over budget boleh camcel kan mana yang tak perlu kan. Cumanya banyak betul sold out sold out. Agak turn off la di situ.



So dah selesai order semua tu..maka makanan pun sampai la dengan jayanya. Quite fast.

Chicken chop. Banyak betul fries tu. But unfortunately the ayam a bit dry. 



Watak utama pizza apa ntah order tadi


Yang kami order.


Komen aku..
I have a high expectations on this shop. 
Alas, it’s the matter of preferences kot. Maybe tak kena di telak aku.. tapi kena di tekak orang lain. I was expecting a hand toast pizza crust rather than a “segera” crust one. 
It felt like i’m eating the frozen pizza one at the pizza outlet😅

Yes i dont mind having a frozen pizza at home that i bought from Tesco n bake it myself in the oven …
But naaa… i think a pizza outlet should have a proper hand toast crust🥲

I dont know maybe la aku kategori cerewet bab2 makan ni but yes i bet people will have the same thoughts too😂 

Will i repeat?
Naaa . Let just say , i prefer my thin crust classified chicken from Dominos ja…

But again. U can try urself. Maybe kena dekat tekak korang ja. Oh ya..diorang ada juga jual DIY PIZZA set untuk korang buat dekat rumah tu. 

Overall tempat dia ni memang da cantik selesa semua. Tapi tu la sayang crust dia tak memenuhi citarasa aku🫣










SHARE 4 comments

Add your comment

  1. memang besaq gedabak dia punya papan tp entah sbb sani dh besa kena kt penang dia xmau masuk dh. kahkahkah baik mkn pizza buatan sendiri

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS