Beef Ginger Kueytiaw Mudah dan Sedap

Rindu betul nak makan dekat Papa Rich. And sedih gila Papa Rich da tutup sebab dah tak mampu survived di musim pandemic ni. Suka sangat makan dekat Papa Rich... Mostly makanan-makanan dia pun sedap! Cuma xla makan selalu kan sebab harga dia quite pricey jugak kan. Kalau dekat sana aku suka nasi le…

Favourite Korean Drama to watch over and over again

I'm not typically an addict of K-drama... I normally choose of what K drama i will watch. Takda la semuanya aku hentam ja tengok. Well, juggling with mom-ster thingy... I must say.. I shall be selective of what i'm gonna watch... Cause time is precious....nak jadi makcik kantin lagi.. Teac…

Fond memories

This is a memoriesof Hari Raya 2 years ago. 

This is a fond memories  of us with out beloved car. It is Civic 96. I have this love and hate memories with this car. So many to tell.... 
This my first car. After finished my degree, tak sampai sebulan dah dapat kerja. Alhamdulillah for that. Masa dapat …

Persiapan Nak Ambil Vaksin

Alhamdulillah. Dah dapat dos pertama Astra Zaneca. Setakat ni rasa penat and lenguh badan sikit. Yang paling terasa cepat lapaq. Ni dah 3x makan berat-berat. Apooooo 🤣🤣🤣So sebelum pi ke pusat PPV tu... Hampa kena la prepare apa yang patut ya. Aku masa sebelum pi tadi tiba-tiba kena migraine... B…

Cara Nak Dapatkan Tarikh Vaksinasi Cepat

Alhamdulillah setelah berbulan-bulan menunggu giliran vaksin... Akhirnya semalam dapat sms suruh check untuk update kehadiran untuk vaksinasi esok.Yess... All this while.... I mean while waiting to get the date.. I must admit i was quite stressful... Ya lah.. Apa kes orang yang register lewat pun …

Movie Review : The Intern

Ni antara movie terbaru yang aku tengom dekat Netflix. Best juga cerita ni sebab aku memang suka kedua-dua pelakon ni.. Anne Hathaway and Robert De Niro. 
Cerita dia mengisahkan Ben( Robert De Niro) seorang persara yang join program Intern dekat syarikat Jules ni. Intern program ni untuk oldies ni s…

Happy Birthday To Myself❤️

Thanks for wonderful wished that i received in Facebook. My birthday jatuh pada 3rd of July yg lepas bersamaan hari sabtu lepas...Sedih jugak sebab bday jatuh time PKP n fasa lockdown lagi kan.. Tapi xpa la... Apa boleh buat.. Janji sihat, laki and anak2 ada di sisi... It's more than enough ka…

Review : Su Ve Ates

Review ringkas aku :
Buang masa aku ja tengok cerita ni 😂
Kenapa buang masa? 
Sebab cerita ni tak sampai pun kat hati aku yang kuat sentap ni.. Sumpahhhh feel dia tu tak sampai... 
Ringkasan cerita dia, meh la aku ceritakan sikit ya.... 
Mengisahkan Hasmet ni seorang mafia lari ke London and terjumpa p…