Kucing Baru , Jack

by Alia Farhan, 4:17 AM

 Kali ni nak cerita pasal new addition to our family, Jack. Aku adopt dia dari USM Cat Lover, depa ni kira students USM yang selamatkan stray cats yang cedera ka yang terbiar.

So kucing baru kami ni adalah one of them. Diselamatkan dari baby lgi. Kucing kami ni diberi nama Jack.  Jack Sparrow gitewww. Mama dia kan peminat  Johnny Depp gitewww.. Jack ni seekor blue burmese cat. Actually aku memamg suka sangat kucing siam or kucing burma ni. Tak tau la kenapa. Suka sangat😂 



Maybe tak secomel kucing2 breed macam BSH ka persian ka munchkin ka tapi ntahnya lah bila tengok j dah terus kenan.


Jack with his 2 sisters. Kak Aishah n Kak Ivy.





Kaak dorang lagi kakak anena pi tuition time ni.


 Sayang betul Kakak Ivy dekat Jack dia ni. 

Kadang-kadang nacam lawak kan bila orang duk cakap-cakap and manja dengan meow kan. Dulu pun aku rasa pelik ja. Bila da ada moews ni mula lah kita paham sendiri. Meows ni memang manja tau. Sangat-sangat manja and sangat memahami. Walaupun kadang-kadang suka buat perangai diva tu ada. Tapi itu la meowww. Perangai yang sentiasa menghiburkan.

And Ivy pun sejak2 ada Jack ni xda la buat perangai pelik-pelik nak panjat tingkap dekat yard tu.. ghisauuu oiii dah la tingkat 11 kot. Ni dah xda la perangai pelik-pelik dia dah. 

Maybe sebelum ni xda kawan n geng kan..tu yg pelik-pelik ja perangai dia. Lani da kurang pelik dah. Alhamdulillah 🤭







SHARE 6 comments

Add your comment

  1. Sama macam kucing baru wak si Bubu

    ReplyDelete
  2. comelnya dia
    alhamdulillah dpt tuan baru yg baik
    moga jack membesar sehat ye

    ReplyDelete
  3. cantik.. tambah2 yg mata biru. tak suka sgt BSH mungkin sbb hari2 tgk perangai depaa berak merata2

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS