Assalamualaikum 

Lama tak berupdate blog ni…limited betul masa nak hadap blog ni..haihhh..January 2022 had been an awsome month to me..seronok sebab bulan Jan ni la kami road trip dari penang turun ke pantai timur then ke selatan n pusing balik ke Penang…total road trip adalah 10 hari..memamg 10 hari yang best untuk kami sekeluarga. Tapi hari ni bukan nak cerita pasal road trip tu..ni nak cerita pasal jalan2 kat Perak hari tu. Lepas dari Kellie’s Castle tu kami terus ke Ipoh and singgah di Plan B. Fuhh boleh tahan ramai umat manusia ya.


Tapi nasib baik untuk yang nak masuk makan dekat Plan B tu taklah ramai sangat. So it stil bearable laaa gituuu…


Tiba2 emotional tengok gambar ni sebab kakak dah besaq panjang dah..how time flies..dulu masa keluaq dari perut mama haluih tet ja必必必

Kalau area Ipoh yang aku pi ni memang meriah..dekat area sebelah Plan B ni ada Concubine Lane tak silap aku..tapi kami xpi pun sebab mading2 da berlengas and malas gila..nak celat2 balik time tu..hahha..actually dalam satu kawasan ni pun ada Sekeping Kong Heng..sapa yabg suka rustic n industrial style sesuai la duk kat sini..

So jom lah kita review Plan B ni dulu五五五


Ni maam bahagian luar dia tapi dekat tengah2 macam mana nk explain eh..tpi dekat sini selesa la..kami duk makan dekat area sini


Ni kat bahagian dalam. Ramai skit orang compared to dekat luar tengah yang kami duk tu..tempat kami duk tu rasa macam peaceful lagi不

Ok jom review bab makanan pulokkkk

Are u ready???

.
.
.
.


Tengok balik kek ni rasa Ya Allah Sedapnya carrot cake c dia ni


Stil duk teringat bebeh..sedap gilos..tengok la topping dia Ya Rabbi sedap gila wei


Makanan-makanan yang dipesan


Latte.. tak ingat la latte apa dah


Pasta yang diorder


Ni aglio olio..sedap walaupun simple gila


Aduii lapar pulak bila tengok balik


Meriah


Ni yang husbang aku punya lupa dah tajuk dia..angmoh noodles kot..basically a carbonara ..tpi ni betul punya recipe carbonara mat salleh ok sbb letak egg yolk gaul nanti bila nak makan… shoooo shedapppp..wajib cuba mak nak habaqqq


Masa untuk bersantap




Ni bolognese dia..ok la not bad ..aku ni mmg x minat bolognese sangat so tengok Adriana makan laju ja maknanya sedap la tuuu


Ahhh tengok laki aku nak gaul egg yolk tu… aaa gitewww…ghisauuuuuu kalau makan ni kalori tak cukup tanah


Ni smoked salmon sandwich..sedap jugak..sedap sebab aku memang suka smoked salmon kot不不不

Overall recommended la untuk hampa try makan dekat sini kalau ke Ipoh ya…
Paling aku rekemen kek keret dia tu dengan carbonara angmoh dia tu..
Aku actually nak try nasi ulam dia tak silap aku..yang very the Asian fushion la skit kan sebab alu tengah lapaq time tu..perut aku nak nasik time tu(dasar perut orang Kedah!!!) tapi menu2 yang fushion2 ni semua da sold out..frust gak la..so yang tinggai menu2 Angmoh/Mat Salleh ni ja…so kita belasah ja lah…

Next time kalau ke Ipoh lagi aku harap ada la menu-menu yang fushion2 tu sebab aku memang suka nak try menu2 macam tu tau…


So lepas ja kami makan..time for jalan-jalan dekat area dalam tu jugak..it’s actually a big compound..tak reti nak described tempat ni lagu mana ntah.. tapi best la..aku suka sebab ada vibe dia yang tersendiri..ada banyak gak port utk stegram hampa.. tapi xpa.. aku show off dulu gambaq2 kami anak beranak dekat sini五五五 





Tunggu turn nak beli ais kepal




Paling excited dengan ais kepal



Yang sorg kt belakang tu beli ais krim bangla ka cempedak tak silap aku..tak berani aku nak cuba takut hangin satu badan aku nanti


Riki2 port bergambaq


Dia pun nakkkk




Ecah as always ada aku kezahhh


Tengok lah kelaku dia..suka buat rosak gambaq..xpa lah Ecah mama tak kesah..mama stil sayang Ecah pot2 mama ni




With kakak 
Bangunan betul2 belakang kami ni la Sekeping Kong Heng. Aku duk nampak la guests dok check in time tu..unik tempat dia..sapa suka feeling concrete jungle boleh la duk sini


With kakak lagi sebab Ecah dah buat perangai time ni…apa dia hangin satu badan pun ntah la.. tu la sapa suruh makan ice cream pelik2不不不



Nampak gambar macam sama tapi berbeda yaaa..ehh aku suka gmbarW ni tak tah nak pilih yg mana so aku masuk la 3 gmbar dekat tempat yg sama..hahahhaha

Keseluruhan dia tempat ni best dan cantik…kalau weekend memang crowded ok..kalau weekdays maybe ok la kot kan…So hampa nak pi Ipoh bila2 boleh la lencong mai tang ni gak..besttt









SHARE 1 comment

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS