Assalamualaikum

Wahhh hari ni dah 3ist dec.. Esok dah masuk 2020..yeayyyy..i'm looking forward for a brand new year.. Some more its 2020.. I bet those 80's kids will looking forward for 2020 kannnnn...

And sedar tak sedar... My 1st child, Adriana will be going to primary school. Mama yang nervous. But she seems OK during her orientation on last Nov... I bet the preschool at Pra Sekolah Kerajaan  environment at least helping her to face the "real school" environment. Alhamdulillah

And as for penutup on this year...i had prepared Gulai Ayam Rebung for our lunch /dinner perhaps. Malas nak masak banyak2. If xnak makan.. I will frozen it.

Actually dah lama gila tak makan Rebung. Nampak dekat kedai Aceh kelmarin terus amik 2 peket. The first plan is to make Pajeri Rebung. Tapi hari ni ke LS Mart depa juai rangka ayam each RM1. macam sedap ja buat rangka ayam tu gulai. Tambah skit isi dada n kepak potong kecik.. Letak Rebung... Fuhhhh sedapnyaaa. Dah terbayang dah kesedapan Gulai Ayam Rebung tuπŸ˜…


Dah siappp. Hahhahaha
Nak buat pun bukan payah mana pun. 

Jom tengok bahan-bahan dan Cara buat Gulai Ayam Rebung ni. 

Bahan-bahan:

Ayam bahagian rangka+dada+kepak yang da dipotong-potong
Rebung
I peket rempah kari daging Adni
Air asam jawa
1 sudu kerisik
Setengah kotak santan
Bawang besar dipotong utk menumis
Bawang besar + bawang putih blend
Bunga lawang+bunga cengkih+buah pelaga+kayu manis (4 serangkai) 
Garam
Serbuk perasa

Cara-cara:
1. Panas kan minyak, Dan tumis bawang besar yang dipotong  bersama 4 serangkai. 
2. Dah naik bau masukkan bawang besar+bawang putih yang diblend. 
3. Masukkan rempah kari daging Adni yang dicampur dengan air dan masukkan air asam jawa. And jangan lupa masukkan kerisi sekali ya. 
4. Kemudian masukkan santan dan biar kan kuah gulai sampai menggelegak. 
5. Bila dah nampak OK Dan makin pekat and rempah dah masak,baru masukkan ayam. 
6. Dah nampak ayam masak.. Boleh masukkan Rebung. Kalau nampak kuah terlalu likat boleh masukkan air skit. Sambil2 tu.. Tunggu Rebung masak dan boleh tutup api. 
7. Da siap.... 


Dah siap. Adriana la paling suka. Mek tu bab kari ka gulai ka mmg num 1...kikiki

Mama dia lega Dapat makan REBUNG. Ada 1 peket lagi nak  buat pajeri. Fuhhhh
Esok da nak kena gerak masuk pulau sebab lusa kakak da sekolah.. I will miss this house. 😭😭😭

For those yang nak Cuba Guna rempah kari Adni.. Boleh la ke:

Instagram :



Excited betul bila Dapat box of surprise dari Orgga Malaysia ni. Bukak wahhhhhh dis is soooooooo good. Macam tak percaya product dari Malaysia ada yang cun macam ni... The packaging itself very the international gituuuu. Simple but sleek. Nampak sophisticated sangat bagi aku.


Cantik kannnnnn packaging dia... 

As usual la pilihan aku mesti la untuk yang combination oily kannnn. Muka aku Sejenis combination oily. So nak cari yang sesuai tu kadang2 memang susah jugak. Ada yang kadang2 tu terlalu kuat and buat my skin become too dry. 

Jom kita tengok one by one Orgga's products

ORGGA FRENCH ROSE DAILY CLEANSING POWDER



What so hype about this daily Cleansing powder? 

It can be use as cleanser, mild exfoliation and a mask. It was beautifully crafted with a luxurious blend of organic natural flowers, clay, grains, seed, and fruit that will clean our face once mixed with the water. 

Ingredients:

Avena Sativa, Kernel Flour, Moroccan Rhassoul Clay, French Pink Clay, Almond Flour, Brown Rice Flour, Coconut Milk, flax seed meal, rose flower, rozelle flower, lavender flower, rosehip extract, elderberry fruit extract, raspberry fruit extract, orange peel, moringa leaf, goji Berry fruit extract, grape fruit extract, rose geranium oil, palmarosa oil, frankincense oil. 

Direction:

Remove make up, rinse face, pour the Cleansing powder on your palm and add drops water to make a smooth paste. 


Then gently massage in small circular motions. U can rinse with the cold water. 



To use as a mask, just prepare a make it into a paste and put it to ur face and leave it until it dry and rinse the face once the mask dry on your skin. 

For a better result follow with Orgga Face Mist and Orgga Luxe Beauty Oil 


ORGGA ROSE OTTO NOURISHING FACE MIST



The rose smells so good. 

Orgga Rose Otto Nourishing Face Mist is crafted with love using pure and natural ingredients such as superfruits and Bulgarian Roses. This ingredients believe to works perfectly to treat all skin conditions. 

Ingredients :

Rose distillate, water, aloevera leaf extract, cranberry fruit extract, blueberry fruit extract, Radish root ferment filtrate, Capryl glucoside, rose oil, rose geranium oil, palmarosa oil. 

Direction:



After using Orgga Cleansing powder, lightly mist all over the face and neck. And follow with Orgga Luxe Beauty Oil




Skin feels hydrated and supple. 😍😍😍



ORGGA LIBRA LUXE BEAUTY OIL


In love with this beauty oilπŸ’•πŸ’‹


Libra represents a balance order by the Romans and Greeks. Libra Luxe Beauty Oil is crafted with details on each ingredients to promise even skin tone, nourishing, hydrated and delayed the skin aging. It's be gorgeous, by nature! 

Ingredients:

Olive oil, argan kernel oil, watermelon seed oil,, jojoba oil, passionflower seed oil, pumpkin seed oil, hazelnut oil, tea seed oil, prickly pear seed oil, sea buckthorn oil, vitamin E natural, sunflower seed oil, rose geranium seed oil, grapefruit pink peel oil, rose oil, cedarwood atlas oil, French lavender oil, carrot seed oil. 

Direction:


Love with the texture. 


For best results, after using Orgga Facial Mist, gently massage 2-3 drops on damp skin. 





Use daily, alone or in combination with moisturiser. For an extra treat don't forget to use with Orgga Gemstone Face Roller to detoxify and rejuvenate skin. 


ROSE QUARTZ ANTI AGING GEMSTONE DUAL SIDED FACE ROLLER



Always wanted to buy this Rose Quartz.. But never thought that this Orgga Package comes with this. 😍😍😍


Rose Quartz is a gorgeous rosy pink variety if Quartz stone it is known as the love stone and valued for ist vibration of love, joy, healing, self care and anti inflammatory properties. 

The Egyptians believed that rose quartz comes with incredible anti aging properties with minerals like Iron, sodium, silica, magnesium, sodium and oxygeb to allow the renewal of skin and improved the dull complexion. 

The jade roller also works to tone up facial muscles, increase  circulation, stimulate detoxification by lymphatic drainage and aid absorption of the skin care to our skin. 


My skin feel so good after using this.. Roll over the face after putting the Orgga Libra Luxe Beauty Oil. 



In love with all ORGGA MALAYSIA products.

For those who follow me in my Instagram probably known that my skin got tanned, burnt a lil bit.. N some part is dry due to break out from previous trip to Tawau/Semporna. Now.. My skin improves a lot better. I don't mind having a darker tones... But the most important thing for me.. My skin is healthy. And yes.. I think my skin is one shade darker and its OK as long as my skin is good I don't mind having a healthy gold skin like 😜



Now my skin feels a lot better! 


If you guys wanna give a try to this local Natural&, Organic Skincare products.. Don't forget to visit :




Facebook




Instagram:












First of all... Trip ke Koh Lanta ni sama gak macam trip ke Perth.. Long overdue.. Ni tahun lepas punya cerita jugak... Tapi yang ni baik skit.. Dalam hujung bulan 8 macam tu kami ke Koh Lanta ya.



Untuk pengetahuan hampa Koh Lanta ni terletak do Krabi Province. perjalanan dari Wang Kelian ke Koh Lanta adalah sekitar 4 ke 5 jam macam tu. Depends dengan Jalan dan Cara pemanduan hampa la kan. Kami suka masuk ikut Wang Kelian/ Wang Prachan Border sebab dekat sini tak ramai sangat orang kalau nak Compared dengan Danok sana.

Macam biasa kalau pi ke Siam and masuk ke dalam lagi.. Kami akan pit stop di rumah mak aku di Jitra. Kali ni kami ajak mak aku untuk join sekali ke sana. Ni adalah first time kami ke Koh Lanta. Kalau Phuket dengan Krabi dah selalu pi tapi Koh Lanta ni first time untuk kami.

So macam biasa la awal pagi lepas breakfast di pekan Jitra kami terus gerak ke wang Kelian. Selesai urusan di border semua kami terus gerak ke Koh Lanta. Guna Google Maps ja wei. Tapi masa tengah hari tu Masing2 dah lapaq and kami singgah makan dekat area Langun. Ya kami agak familiar area sini sebab selalu kan mai Satun untuk makan2.



Ni dia Haa lunch kami dekat kedai tepi Jalan. Owner kedai Muslim... So halal la ya. Makanan dia walaupun simple tapi sedap oiiii.

Lepas dah makan semua kami pun meneruskan perjalanan ke Koh Lanta. Nak ke Koh Lanta kena naik ferry ya. Charge untuk sebuah kereta adalah TB100.. Dan TB20 untuk per person yang akan naik ferry tu walaupun duk dalam kereta. Dia tak macam ferry kt Penang ni.. Naik satu kereta terus dia xkira berapa kepala kan. Ferry kat Koh Lanta ni open.. Kalau sapa yang tak naik kereta tu kalau hujan n angin kuat jawab dia lokoih habis la kat atas tu.





And Koh Lanta ni ada dua side.. Satu Koh Lanta Besar satu Koh Lanta Kecil. Dulu2 depa kata dari Koh Lanta Kecil nak pi ke Koh Lanta besar kena Guna ferry gak.. Tapi masa kami pi tu dah siap Bridge untuk hubangkan dua2 pulau ni. Untuk pengetabuan hampa.. Ferry akan berlabuh dekat Koh Lanta Kecil... Kat Koh Lanta Kecil ni bagi aku macam kampung2 skit la. Macam tak jumpa la resort ka apa ka.

So nak ke resort ka pantai ka kena pi ke Koh Lanta Besar ni. Kat sini la ada macam2 skit. Nama Hotel yang kami duk tu Lanta Sand Resort and Spa. Cantik hotel/resort ni. Hotel pun ada da booked awai2 kat Agoda. Harga pun murah sebab time kami tu off peak season. And hotel yang kami duk pun not bad.. Pool access dari bilik uolls... Harga pun dalam RM200+... kalau dekat Hard Rock Hotel Penang pool access memang boleh menangis la cerita dia oiii.





Lepas dah check in semua.. Kami pun keluar untuk jalan2 cari makan. Dekat sini sennag ya nak cari makanan halal sebab banyak jugak orang Islam dekat Koh Lanta ni.


Jalan2 dekat pasar malam dia jumpa orang jual paste Masakan diorang. Apa lagi bungkus la habuan nak masak balik ke sini. Sedap paste dia ni. 

Malam tu kami makan dekat kedai dekat area pekat Koh Lanta tu. Banyak makanan Muslim so halal food isn't an issue here. 


Kami makan dekat kedai ni. 


Ayam bakaq dia sedap! 


Ni apa tu nuttella crepe ka apa ka. Sedap la.. 


Pad Thai.. Alahai sedap nya... Teringin la plak


Nasi goreng.. Of course la sedap. 


Kami balik ke blik hotel kekenyangan gila. Otw sebelum balik ke hotel singgah la 7 E depa beli macam2 jajan. Budak2 nak mandi pool plak malam tu. So kita layan ja lahhh. 

Next time kita sambung lagi yaaa. 




Dah tua2 ni... Nak makan apa pun kena jaga la kan. Sedaq diri sebab dah makin tua. Aku memang biasa suka makan pedas. Pendek kata memang jenis kaki balun makanan pedas la. Dulu2 kalau makan megi mesti letak cabai melaka tu koman2 5 biji. Nak lagi best kalau dapat cabai burung tu.. Ya Allah... Pedas berdesing telinga pun tak kesah.. Janji puassss. Sambil buat esaimen ka lab report ka sambai bedai meggi letak teloq.. Letak cabai banyak2.. Perghhh nikmat di tengah malam hari....

Dah ter Flash back pulakkkk.... Sekarang ni banyak factor kena put into consideration. Masih makan pedas tapi dah kurang kan atas faktor2 makan share dengan anak2... Kena suap depa sekali.. So kadang2 dengan aku la tak leh nak makan pedas sangat2 πŸ™„πŸ™„πŸ™„ how motherhood had changed meπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Paling best kalau Teringin nak makan ayam pedas Korea tu... Aduhhh nak beli mahal nya lahai... Apa heiiii nya nak mahai Sgt oiii... Tpi nak murah buat sendiri la kannnnnnn...


Credit to Adabi Malaysia 

Ni haaa Adabi ada bawak keluaq satu sos baru Korean Sauce... Kudoss to those who invented this. Pernah bersembang dengan seorang lecturer kat tempat lama aku dulu..dia orang lama dalam Food Industry.. Dia kata Adabi is one of the established company in Malaysia. Sapa tak kenal Adabi kan... Among yang bayar gaji yang agak lumayan la... Those yang nak kerja n requested nak gaji yang tinggi... Adabi will asked them to invent new products for Adabi.... So I guess this is it... Good job!

Aku pun tak ketinggalan la untuk Cuba sendiri. Pedas ke Idok?


Ni Haa yang aku buat. 

Tapi untuk ayam aku beli yang siap dah. Nama pun pemalas kan... Aku cuma sedia kan prepare sos tu ja.. Itu pun dah habis senang Guna yang SOS Korea Adabi ni ja. 

Rasa dia agak PEDAS. Yang mana tak tahan pedas maybe boleh alter skit ikut taste bud korang. Macam aku ni.. Aku dah tambah gojujang but still pedas ya.. And aku letak madu dalam ni.. Untuk bagi rasa manis2 pedas gitu... Tapiiii berdesinggggg jugak la telinga akuuuu 



Close up skit merah makngahhhhh oiii. Berdesinggggg jugak la telinga aku.. Satu lagi tips.. Aku rasa kena pndai2 la balance kan taste dia.. Takut nanti jadi pedas tak sedap sebab bila terlampau rasa pedas.. Rasa2 lain akan tenggelam... Paham ke idak apa yang aku cakap niiii???? 

OK lah.. Chowww



Pejam celik nahhh minggu depan dah 2020. Dah2 la buat lawak kereta terbang tu... Tak dak kereta terbang pun 2020...tapi teknologi yang Malaysia capai ni dah beyond words pun. Sapa sangka tahun 7 tahun kebelakangan ni kita boleh video call mak kita kat kampung. Kalau pikiaq balik logik 20 tahun lepas mesti cakap tak logik kan....

But dats how the world's work now. Everything dekat hujung jari kita. But still ada negara yang masih ketinggalan. So be thankful we are living in peaceful Malaysia ni OK?

Dah membebel pulak... Nak cerita pasal ni resipi dah melalut2 plak sampai masuk ke cerita kereta terbang bagai kan. But yeah.. Here I am.. Ranting like nobody business at my own "territory" here. Haha...

Nak me masak tu senang. But sometimes.. Bila dah blank tu.. Rasa tak tau nak masak apa. Plus orang dekat dalam rumah ni jenis prefer ikan than daging/ayam. Well.. Ikan is not cheap at all. But hey yeah... Lucky they eat fish dari refuse tak makan ikan like some kids refuse to.. Rite? Kalau tak lagi xboleh blah mak nak handle lauk ayam hari2.. Boleh muntah hijo!



Bought this jenahak 6 blocks/pieces for RM16. SUPER CHEAP KANNN! I know rite... Lucky me... I got cheap supply for my fav fish.. Ikan Jenahak. Wei.. Mahai kot ikan ni selalunya. Kat kedai Aceh only RM26/kg yang da siap potong.

Nak buat kari dah bosan.. So here I am. Buat masak lemak cili padi la. Semua orang suka jugak kan.

So jom lah.. Nak share cara aku buat masak lemak cili padi ya.


Bahan-bahan:

Cili padi
Kunyit hidup sebesar ibu jari
Bawang besar holland
Bawang putih
Serai yang dititik
Daun kunyit
Ikan jenahak
Asam keeping sekeping
Santan setengah botol
Garam
Gula
Serbuk perasa

Cara-cara:

1. Tumbuk cili padi bersama kunyit hidup, bawang Holland dan bawang putih.
2. Dalam periuk panas kan air dan masukkan bahan-bahan yang ditumbuk tadi.
3. Masukkan asam keping dan serai. Biar mendidih.
4. Perlahankan api dan masukkan santan. Ikut korang la nak pekat dan lebih berlemak boleh masukkan lebih. Aku nak biasa-biasa ja so aku tak letak santan banyak sangat.
5. Timbuk kuah tadi jangan sampai pecah minyak ya... Bila nampak agak pekat masukkan ikan dan perasaan dengan garam, gula dan serbuk perasa.
6. Kalau nak pekat.. Boleh la biar dekat atas api.. Guna api yang slow.. Dan jangan lupa Timbuk kuah supaya tak pecah minyak ya.
7. Lastly jangan lupa masukkan daun kunyit. Taknak masuk pun xpa.. Aku dah ada.. Masukkan ja Alang2.


Makan dengan nasi panas.. Ulam.. Sambal belacan... Walahhhhh






Assalamualaikum...

Haaa tu diaaa.. Nak perabih travelog ke Perth ni makan tahun wei... Elok sebelum berlabuhnya tirai 2019 ni aku siap kan terus ja semua...
Tak nak la berhutang post lagi...

Untuk day 7 yang lepas kami main dekat Perth City.. Shopping semua kan. Sama gak dengan Day 8 ni.. Kami still main2 dekat Perth ja... Pagi lepas bfast di hotel.. Kami gerak ke Fremantle sebab nak ke Rainbow Containers tu... Ala ni salah satu landmark jugak la kalau dekat Perth tu kan...


L-O-V-E


The Bikui Sister


Heartbeat


Family stick together

Lepas ja sesi bergambaq dekat Rainbow Containers ni kami terus ke area Fremantke City dekat area Fremantle Market tu untuk beli souvenir last before balik kan. 


Dekat luaq Fremantle Market. Masa weekend happening la depa 2 ni depa buat show la apa la. Memang best and layan. 


Dekat dalam Fremantle Market. 


Leather made. 


Macam2 ada. 




Lepas ja gerak dari Fremantke... Kami ke Westfield Carousel plak.. Kalau sehari sebelum tu kami ke Westfield Innaloo kan.. Kali ni ke Carousel plak.. Dekat Carousel ni.. Dia punya Westfield tu much bigger. Kalau kat Malaysia tu.. Westfield ni macam shopping complex ala2 Aeon Mall la.. Ada macam2 dalam tu.

Masa dekat Carousel ni second trip aku shopping Pandora beads.. Sempena dengan Mothers Day dekat sana.. Beli berapa ntah free Rose gold bracelet tu.. Gila nak lepas kan peluang mcm tu ja kan.. Memang tak lah kannn...

Selain dari tu... Aku ada gak shopping dekat Big W.. Dengan Kmart(again) Hahhahaha... And masa dekat sini gak kami beli perfume utk family kami... Sebab masa dekat Chemist Warehouse Innaloo tu kami nak beli perfume.. Ada banyak gak yang depa takdak stock.. So depa suggest kami pi beli kat situ...kedai tu nama dia My Beauty Spot, kedai ni kira Chemist Warehouse brainchild company la...


Kalau tak jumpa Chemist Warehouse.. Boleh shopping dekat sini jugak OK. 



Harga dua2 sama2 murah... Sbb dua2 sama bawah satu ni... Tapi dekat My Beauty Spot ni xdak la jual supplements semua mcm kat Chemist Warehouse tu tau.


Aku beli yg 30ml ni time offer $9.90 kot. Murah gilos.. Bau dia aku suka sebab sweet.. Aku Sejenis manusia tak suka pakai perfume floral Mcm Gucci Floral tu sebab bau dia macam Mak2 Datin dengan anak2 ikan🀣🀣🀣
Aku suka yang sweet macam aku😝😝😝


Kita orang chalo dari sini kul 5pm Elok2 dia nak tutup dah. Ya kat sini mall dia tutup awal ya esp kalau weekn. Dia orang xda budaya mall macam kita. Depa lagi prefer outdoor activities kot. Tak kata orang.. Aku pun cari mall weekn nak beriadah tawaf mall. Kahkah

Balik dari tu aku dah tak ingat dah kami makan semua dekat mana.. Maklum lah setahun berlalu.. Kahkahhhhh. Ada kawan2 kami malam tu dah kena pergi Airport sebab tak extend and tukar tarikh dari yang AA bagi. Sebab masa beli tiket tu Asal ya AA fly twice to Perth. But masa kami nak pi tu.. Tukaq jadi sekali Shari ja. Aku satu family mintak tukaq tarikh and extend another day la kan.. Just in case.

So keesokan hari ya.. Lepas kawan2 kami dah balik... Aku duk tengah check la tiket flight semua sekali Ya Allah.. Boleh plak tersilap tarikh bday mak aku.. Dekat tahun tu.. Ko paham2 la AA kan.. Buat ya dia denied mak aku boarding esok ya tu tak ke naya. Tweet la Tanya AA haram tak jawab. Email Tanya tak jawab. Last2 sekali kami ke Airport and nak cari counter Air Asia. Nasib la ada orang kan. Biasa bukannya ada orang kecuali kalau dia open ada flight masuk or nk depart ja kan...

Check2 dia kata.. Should be no problem.. Terus rasa nk lompat dekat situ jugak.. Yahuuu.. Ko giler ke kalau denied boarding sebab salah kt situ... Lesson learnt.. Lepas ni kena tengok betul2 la kan.

Before kami ke Perth Airport tu kan.. Kami ke Westfield Innaloo.. Sebab laki aku nak beli perfume untuk kawan2 dia... Gila memborong perfume ja kejanya kalau pi ke sana...

Lepas dah beli perfume semua tu kami terus ke Perth CBD untuk lunch dekat Ihsan Cafe yang terletak dekat Murray St. Kali ni dah cerdik skit.. So husband pi parking dekat tempat parking terbuka dekat luar skit. Takdak la tempat parking bertingkat yang mahal nak mampus sampai kena berapa puluh hingget tu. Cuma kena Jalan skit la. Tapi sama jek.. Kat tempat parking bertingkat tu pun kena berjalan2 gak. Baik pergi yang kat tempat murah tu ja.



Masa dekat Ihsan Cafe ni aku makan nasi.. Set nasi dengan sayur dia OK la not bad..dalam $10 mcm tu.. Mak aku makan bihun goreng.. Pun sedap.. Ko jangan la convert kalau nak makan kat sni.. Kalau dak memang tercekik jang... Tak rasa rindu Masakan Malaysia pun sebab kat sini boleh makan nasi kari KAMBING Malaysians taste siap dengan sambal belacan apa semua tu.

Serious hampa kalau Perut Melayu macam aku ni.. Kena mai makan tang ni la kan.. Sebab memang sedap lauk2 dia.. Tak tipu OK.

Hari last di Perth. 


Suka tengok building dia. Lawo2. Ya kereta memang xbyk ya. Macam ni la dekat tengah2 pekan dia tu.. Aman tenterammm ja rasa


Ahh rindu pulakkkk. Tapi Time ni memnucak dah rindu dekat Malaysia oiiii. 


Lepas ja makan tu kami terus gerak pi ke Perth Airport untuk setel kan yang isu tiket nak aku.. Seriau wei.. Sekali dia kata takpa.. Terus tenter am hidup aku. Terus ajak laki lepak Scarborough Beach nak tengok sunset before balik ke Malaysia.



Sejuk oii time ni. Dengan sejuk ya.. Dengan angin lautnya.. Mengigil aku.. Diorang dua ni releks ja. 



Untunglah budak belakang tu.. Dah 2x pi Perth.. Mama kecik2 dlu balik Kodiang ja 🀣🀣🀣
Last sunset dekat Perth. Tak tau la bila lagi nak jejak kaki ke Perth. 

Lepas dah menikmati sunset apa bagai... Maka kami gerak la balik ke bilik. Perabih ka stock makanan kak saripah la.. Pak Brahim la bagai.. Nasib kat Hotel tu memang disedikan microwave...
Tiket kami ke KL kul 6.30am..so kami extend kami punya stay dekat hotel sehari.. And kami check our dari hotel dalam pukul 2am mcm tu.


So Sekian tamat lah cerita DI Perth (Western Australia) ni... Sodaqallahulazimmmm...





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS