Resipi : Mee Goreng Udang Mudah

Hai semua... Rasa mcm lama gila ja tak update blog ni.. Dah bersawang dah pulak... Hahahhaha... Tapi takpa... I'm trying my best to update it frequently.Baru-baru ni ada buat Mee Goreng Udang.. Kes tengok Ig Rita Rudaini buat mee goreng basah-basah sikit. To be frank... Aku ni ada fobia sikit …

Cara Sukat Kuantiti Spaghetti Untuk Masak

Heloo hampaaa...Confirm hampa semua suka masak spaghetti kan di kala-kala lock down kena bertapa sendiri dekat dalam rumah ni kan? Spaghetti ni pun versatile kan.. Boleh masak macam-macam cara.. Carbonara boleh... Marinara boleh.. Aglio olio boleh.. Bolognese pun boleh.... 
Macam dekat rumah ni kami…

DIY Cupcake Kit

Assalamualaikum...Hai hampa semua... Tengah busy pdpr anak2 ke? Boleh terlondeh kain-kain bila pikiaq nak kena hadap benda ni lama lagi kan...but what to do... Kita terpaksa hadap jugak kan benda ni...Stress memang stress.. Bukan kata mak2 ja stress.. Anak2 pun stres ya.. Dalam keadaan sekarang ya…

Buat Dumpling Sendiri

Ada yang suka makan dumpling tak dekat sini? Kalau korea diorang panggil mandu..kalau japan panggil gyoza.. Aku memang suka sangat makan dumpling ni...kalau makan dekat kedau 3 ketul dah berapa dah... Kalau beli yang frozen pun.. Mahal jugakkk... Hahhahaha...

Nak puas. Memang buat sendiri la cerita…

Sukarelawan Bukan Kesihatan Diperlukan KKM

Seperti yang kita sedia maklum KKM kekurangan kakitangan, sehubungan dengan itu KKM menjemput rakyat Malaysia untuk mendaftar sebagai sukarelawan bagi membantu KKM dan PPV mengatur orang menerima vaksin. Digalakkan bagi mereka yang terputus punca pendapatan untuk mendaftar sebagai sukarelawan. 

MyV…

Cruella.. Dah Tengok Ka Belum?

Tengah boring kewww tewww?! Kalau boring... Xtau nak tengok cerita apa.. Sila lah tengok Cruella ni....
Tak silap aku cerita ni hanya available dekat Disney channel ja sebab cerita ni stil baru kan... Cerita bagi aku ok la best jugak.. Takdak la bosan ka dragggggg panjang-panjang or meleret ka... 
Ka…

Resipi : Nasi Goreng Sardin Petai

Dah musim-musim lock down ni... Mak2 sampai buntu la kan nak masak apa... Jadi jemmmm gila nak masak... Aduhhhh....padahal barang mentah banyak ja dalam peti sejuk tu.. Tapi idea nak masak tu tak kunjung tiba... Kejung la kat situ sampai lebam...Tu la masalah negara bagi mak-mak ni.. Sebab tu kami…

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Cakap pasal The Conjuring ja mesti ada yang terbayang aksi-aksi seram hantu omputih kan... Valak la.. Coii betui Valak tu.. Macam nak sekeh2 ja 😅 taboh satgi baruuu tauuu

Cerita dia macam biasa la kalau takdak kejadian gangguan makhluk-makhluk Syaitannnn ni tak sah la kan.. And seperti yang kita s…

Shopping Petai Di shopee

Tajuk mcm aneh2 ja kan... Tak tau la aneh ka idak...aku ni macam-macam jenis barang duk beli dekat si shopee tu... Pokok2 hidup la.. Latest ni beli petai.... Dalam list nk beli genuak dengan jering muda pulak.... Aiyokkk.. Taste orange kampungdotcomdotmy sangat kannnn....Ajerrr nak buat macam mana…

St Ives Hydrating Daily Facial Cleanser Watermelon Review

Rasa semua orang familiar kan jenama St Ives ni.. Memang agak well known jenama ni dekat drug store kan... Paling famous dia punya scrub la kan... Tapi kali ni nak cerita pasal Hydrating Daily  Facial Cleanser Watermelon dia. Actually St Ives ada banyak jugak daily cleanser ni.. Macam-macam jenis.…