Resipi Ayam Chiangmai

Assalamualaikum...Sihat ke tu? Aku Alhamdulillah sejak2 dua menjak ni rasa happy la skit bila tengok angka2 jangkitan Covid 19 da nampak trend menurun.. Alhamdulillah rasa syukur sangat. Semoga Allah jaga kita semua kan.Semalam ada la survey-survey 1 ekor ayam.. Mak2 boleh masak berapa kali. So ma…

Resipi Laksa Siam Mudah dan Lazat

Ada kat sini penggemar laksa tak? Laksa ni kan sinonim la dengan masyarakat kita ni.. Ada macam-macam laksa kat Malaysia ni..Laksa Kedah Laksa Penang/Asam Laksa, Laksa Johor, Laksa Sarawak, Laksa Nyonya, Laksa Ganu n macam-macam lagi. Kalau tanya aku terpaling favourite aku adalah laksa Sarawak da…

Resipi Maggi Goreng Seafood

Assalamualaikum... It's a good day today. Senyummm ja sebab ya lah... Anak2 kan cuti pdpr... Dapat la mak nya ni relax sikit. Sebab kan cuti sekolah kita bagi la free pass untuk diorang bangun lewat skit. Sambil tu mak nya me time dekat dapur masak maggi goreng seafood,and makan sorang-sorang.…

Diffenz Sebagai Supplement Tambahan Untuk Diri Kita

Assalamualaikum.... 
Dah lama tak update blog. Sebenarnya dua tiga menjak ni ada satu perasaan "down" bila tengok jumlah jangkitan Covid di Malaysia ni. Tambah lagi kadang-kadang lalu lalang cerita kematian orang-orang yang terdekat. Hati ni rasa pedih dan sedih. Susah nak gambar kan pera…

Resipi Siakap Tiga Rasa Mudah

Dek sebab rindu nak makan Siakap Tiga Rasa ni.. Maka kena la buat sendiri ja kat rumah.. Nak dine in tak boleh lagi.. Almaklumlah x fully vaccinated lagi...biasa ka geng2 #oxfordclan ni memang lain dari yang lain kanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Nak buat Siakap Tiga Rasa ni bukannya susah pun.. Balance kan rasa masam man…

Resipi Bubur Rolled Oats Ayam

Assalamualaikum...Tengah tunggu makanan ni kat kedai.. boring pulak.. So sekali harung kita up satu entry dekat blog. Harap2 sempat la update satu entry sebelum makanan siap.

Rasa sebijik macam bubur ayam mekdi hampa oiii... 
Untuk bubur oat ni.. Aku guna yg rolled oats sebab kat rumah ada rolled oa…