Su Ail Kenari , TomYam Sedap Di Penang

by Alia Farhan, 6:59 PM

 Sabtu lepas, lepas ja kakak n adik tuition tu masing-masing lapaq balik. Walhal sebelum class tu dah makan nasi. Tapi xpa, layankan ja lah diorang lapaq kan. 

So pusing la kitaorang ni pening nak makan apa. Hahahha. Nikmat jadi orang Malaysia nak makan apa pun sampai pening. Teruk betul kan! Last-last kitaorang decide nak makan dekat Su Ail Kenari dekat D Piazza ja la. Senang.


Masing-masing pun order nasi, mama yang konon-konon taknak nasi pun order nasi jugak🤣


Papa punya set nasi daging merah sekali dengan tomyam. Tomyam tu ada udang besar sekor. Oo la not bad harga dia dalam RM13 kot tak silap aku


Siakap tiga rasa dia sedap. 
Kalau yang dekat Bayan Lepas sebelah Cargas tu lain sikit. Aku suka yang dekat sebelah Cargas tu lagi. Tapi yang ni pun sedap ja.
Licinnnn


Nasi padprik untuk kakak and adik



Mama order pad krapao. Tapi aku tak rasa pun krapao(thai basil) dia langsung. Frust aku tau. Nak ja sajes dekat tokey dia tanam ja pokok selasih/thai basils kat luaq kedai ni ha macam kedai-kedai cina buat. Bukannya susah pun nak jaga. Sejenis pokok yang senang jaga and liat nak mati kot. Lagi cantas lagi naik merimbun. So no issue kot  krapao tak dak dalam pad krapao pasni🥲

Yang lain semua ok ja. Tang pad krapao tu ralat la amenda takdak krapao dalam pad krapao ni😵‍💫


Btw tq papa belanja. Semoga murah rezeki papa belanja anak bini makan tak berenti ni.



Apapun korang kalau nak makan makanan thai boleh la cuba di SA (Su Ail ) Kenari di ;

SA (Su Ail ) Kenari,
70-1-76,
D -Piazza Mall,
Bayan Baru,
111900 Bayan Lepas,
Penang

Tel: 

0134032491





SHARE 1 comment

Add your comment

  1. hahahaha bab pokok basil liat nak mati tu betul sangat kak lia. tanam kat belakang lupa nak siram pun elok ja dia survive

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS