Haluuuu...
Nak tanya... Ada tak kat sini yang risau dengan garis2 penuaan kat muka? Eiii tipu la kalau tak risau kannnn.. Ya dak? So apa yang korang buat untuk pastikan kulit korang kurang wrinkles? Pendek kata apa yang korang buat untuk prevent and combat wrinkles from worsening?
Pening kan cakap pasal wrinkles ni... Dah nama pun pompuan kan.. Haruslah kena pening. Maklumlah penjagaan muka ni adalah crucial kan. Kalau muka berkedut merata dan kusam dari usia sebenar kita pun tak best jugak kan?

And tahukah hampa skin kita akan kekurangan kolagen up to 30% by our age reach 45. Omgeee scary kan πŸ˜–. Biasanya bila kita berumur lebih dari 25tahun kulit kita akan kehilangan kolagen semulajadi pada kadar 1-1.5%. So bayangkan lah accumulate by 45 years old kita akan kehilangan up to 30% of our collagen dekat skin kita.

Oleh sebab tu untuk memastikan collagen dekat skin kita sentiasa renewable ada macam-macam cara yang kita boleh try.. And salah satunya adalah dengan Red Light Therapy (RLT) for skin treatment. Haa canggih tak bunyi dia. Canggih kan...






Basically Red light therapy (RLT)  ni ada therapeutic techniques yang menggunakan red low-level wavelenght of light untuk merawat kulit bermasalah seperti wrinkles, parut, jerawat, pigmentation dan juga luka. Sounds interesting kan? Wait until u know the history of this technology fundamentals.

Pada awal 1990 an, RLT ni digunakan oleh NASA untuk menanam tumbuhan di angkasa lepas. Para saintis dalan projek ni mendapati intense light dari RLT or red light emitting diodes (LEDs) ni dapat membantu tumbesaran pokok disamping membantu process fotosintesis pada sel-sel pokok tu. Amazing kan.

Read and near-infrared light telah membuktikan dapat menstimulasikan collagen production which relate la dengan keanjalan kulit dan ketegangan kulit kita. Selain daripada tu, RLT juga dapat mengawal kelenjar minyak di muka kita yang mana boleh menyebabkan muka berjerawat.



Antara sebab lain kena Claigio LED Magic Eye Patch ni kewl gila adalah disebabkan kebolehan dia menghasilkan kolagen pada permukaan kulit dan increase activity fibroblasts with 20 LED Red (600-660nm) wavelength yang sangat optimum for our skin. Hebat tak technology ni? Dan yang paling penting NO SIDE EFFECTS ya.


Cara penggunaan pun senang gila kot. Simple ja.

***boleh digunakan 2 atau 3 sesi (8 minutes dengan auto timer) setiap hari atau lebih 3x seminggu utk kurangkan kedutan di wajah.
Paling best sebab warranty Claigio LED Magic Eye Patch ni 1 year ya with one to one replacement for defects.




Tengah buat treatment sambil dengar lagu and releks2.



Tukar pulak ke sini. Masa pakai tu ada rasa ticklish2 skit kat kulit ni. Tak tau la perasaan aku ka apa ka. Tapi rasa macam skin tengah duk repair dalaman dia. Ehhh...



Dekat smiles lines ni nak kena lebih skit sebab da ada garis-garis halus kan. Kena repair sini lebih skit. Kahkah
For those yang berminat nak dapatkan Claigio LED Magic Eye Patch ni jangan lupa dapatkan di SINI dan jangan lupa masukkan code ALIAOFF  untuk RM30 OFF dan FREE DELIVERY sehingga 28th February 2019 ni ya.

Price: RM279.00 RM249.00


Jom hampa.. Kita pakat-pakat cantikkan kulit dengan Claigio LED Magic Eye Patch ni





Mengiurkan tak? Hahhahaha

Nak buat title pun kadang-kadang boleh kemurungan. Ada ka macam aku ni haa? Lately ni rajin post resipi lah dia sebab tu yang senang and tak payah gaduh2 nak kena karang panjang-panjang kan.

Banyak lagi hutang entry ni..tapi pelan2 kayuh la kan. Aku pun busy skit lately ni dengan urusan rumah sewa adik aku and rumah aku yang nak dijadikan guesthouse tu.  Lepas tu last week melepet ja 4 days cirit birit wei.

So dah baik ni marilah kita masak sepenuh jiwa raga gitu haa.

Cakap banyak taknak la kan.. Moh ler kita tengok bahan-bahannya ya

1 labu bawang besar

4 ulas bawang putih

Serbuk kari daging 

Serbuk cili

Serbuk jintan manis

Cuka / perahan lemon

Kicap pekat manis

Lada sulah

Garam

Gula

Serbuk perasa

Caranya:

1. Blend kering bawang besar dan bawang putih. Lepas blend sapu rata bahan blend dekat ayam.

2. Lepas tu masukkan bahan-bahan lain dan perap la selama mana korang nak. Bahan-bahan perapan ni actually aku main agak ja tau. So ikut korang la ya.

Nak senang.. Taknak susah2 basuh tray nanti ayam melekat ka apa ka.. Lining kan ja dengan aluminium foil tu. Kannn senang. 


3. Yang ni aku sempat marinated selama 2 jam ja sebelum bakar tadi. Tapi rasa dia padu kot. 

4. Lepas marinated selama mana yang korang nak, aku bakar guna oven ja. So aku panaskan oven pada suhu 220 deg C selama 10minit macam tu.

5. Lepas oven dah panas aku, set masa untuk bakar dekat dalam 30minit macam tu.

6. Lepas 30 minit bila oven dah bunyi ting2 tu boleh la cepat2 keluarkan. Jangan biar lama dalam oven takut nanti kering dan hilang juicy ayam bakar tu. Aku jenis tak suka kering-kering. Sebab tu aku nak ayam bakar aku tu crispy at the outside tapi juicy inside gitohhh.

Nampak crispy tak kulit dia tu? Dalam dia perghhh juicy siot. 

Letak timun jepun... Ni kalau buat nasi ayam pun cara ni

Siap untuk dimakan. Ni kitaorang makan dengan masak lemak ayam and sambal ayam penyet. Perghhh merecik hawauuuu. 


Ok lah korang.. Selamat mencuba ya. 


Bebas Asap Rokok

in , by Alia Farhan, 2:13 AM


Sejak start tahun baru ni ada kelegaan untuk aku. Kalau tak aku mesti tak suka nak makan dekat luar especially port kedai2 mamak yang I used to lepak masa aku single dulu.

Another option kalau nak makan luaq kena la spend lebih skit makan dekat kedai yang ber aircond. Yalah.. Takkan dalam ekon pun ada yang bahalol n tolol nk smoking jugak kan. 

Hari ni bawak Adriana n Aishah makan megi goreng dekat mamak dekat rumah aku ni. Yes aku ni dulu masa single lagi kalau tak OT kat kilang or xda apa nak buat memang kedai mamak ni la port aku. Tapi memang aku pilih port ceruk2 yang ke dalam yang geng2 smoking takkan duduk. Tapi kadang ada jugak yang terlajak banggangnya dah la duduk kat dalam2 jugak gatai juboq jugak nak smoking. Kita puas angkat kibas2 asap pun masih banggang tak paham bahasa. Serius i kenot brain!

Alhamdulillah la dengan perlaksanaan dasar baru oleh kerajaan ni dapat la orang2 yang tak terlibat dengan aktiviti merokok ni dapat la makan dan minum dengan tenang ye dak.

And aku pasti yang merokok pun secara tak langsung dapat kawal diri and control amount depa smoking. Good job Malaysians!

Korang memang terbaik lah. Tapi jangan kat rumah smoking dalam rumah...depan anak2..depan2 bini like nobody business. Tu memang ultimate banggang namanya. Huahua. Kalau tak sayang diri sendiri tu.. At least kesian la kat anak bini tu kennnn. Kalau tak memang tahap selfish syaitonnnn ni rojimmmmm betul lahhhh. 

Lega kami dapat lepak2 dekat mamak without asap rokok air kencing syaitonnnnn nirojimmmm tuuu. 

Akhir kata dapat aku menikmati megi goreng kegemaran aku without any distraction. Huahua

Kalau yang isap rokok baca post aku ni anf marah.. Pedulik hapa aku. Huahua. Dah lama weiiii kami bersabaq dengan yang jenis2 banggang tak reti bahasa duk mnghembus macam naga tu. 

And harapan aku jugak dengan perlaksanaan ni.. Mengikut statistics dekat UK lepas pengharaman merokok di premis makan dan public.. Jumlah perokok tegar di sana berkurangan. Alhamdulillah kan. 

Dah tak payah nak banggang komen plak tak sangka rokok lagi bahaya dari arak.. Elok haram kan arak. Dua2 bahaya la mangkuk... Yang lagi mangkuk jamban.. Dah tau nak mabuk pi bawak kereta... Tu memang paling ultimate banggang. Haaa amikkkk

Ok lahh.. Chowww


2 labu bawang besar*

5 ulas bawang putih*

Sedikit kunyit hidup* (aku takdak so aku tak letak lah. Kalau letak tu lagi power aroma ori kunyit tu kan.)

8-10 biji cabai melaka * (nak pedas lagi letak lebih.) 

3 senduk kecil Santan pekat. 

Sekeping asam keping

Garam

Gula

Serbuk perasa

Udang 15 ekor (ikut korang.. Nak letak banyak lagi pun tak kesah) 

Cendawan (lagi banyak lagi sedap la kan) 

Cara-cara:

1. Bersihkan udang. 

2. Blend bahan-bahan yang bertanda *. 

3. Panaskan bahan-bahan yang diblend tadi dan tambahkan air. 

4. Masukkan asam keping, bagi yang takdak kunyit hidup macam aku.. Sila lah masukkan serbuk kunyit. 

5. Bila dah start menggelegak boleh la masukkan cendawan dan udang tadi ke dalam periuk. 

6. Masukkan santan dan perasakan. Kacau kuah tadi, jangan sampai pecah minyak. Nanti tak cantik la masak lemak tu. 

7. Nak pekat, kacau la lama-lama skit sampai pekat ikut kepekatan yang korang prefer. 

8. Dah capai kepekatan yang korang suka. Silalah tutup apinya dan hidangkan lauk korang tu.

Ini makan dengan ikan kering/masin dengan ulam and sambal belacan mau mak mentua lalu pun watdek ja lah.... Kalau mak mentua marah or sentap ngan korang. Korang ajak dia join sekali makan.. Nescaya terus jadi menantu kesayangan. Kahkah.


***disclaimer... Ni cara aku punya masak lemak cili padi tau. Diolah mengikut tekak aku. Ada orang cakap pure nismilan tak pakai bawang... Tapi aku ni sejenis mesti nak pakai bawang jugak.. So aku guna ja ikut suka hati aku. Maaf lah org nismilan kalau resipi aku ni resipi derhaka. Tapi aku tetap suka masak lemak cili padi forever.

Hola

Kali ni nak cerita sikit pasal homeschool activity kononnya dekat rumah dengan Adriana. Ala-ala sains la gitu kekdahnya. Tengok growth pokok. 

Kalau nak tau dekat kebun balkoni aku ada pokok cherry tomato. Yang saty tu memang da assigned kata kakak ni pokok cherry tomato akak tau. So akak tengok tau buah dia nanti lama-lama membesar and jadi warna oren. Tapi tu la... Tomatoes ni amik masa jugak dari berbunga.. Nak jadi buah. Dah jadi buah nak tunggu masak pun consuming a lot of times. So another way nak bagi dia enjoy adalah trying this mushroom blocks.

Memang best la mushroom ni kan. Ada block tu 2 hari dah start keluar anak-anak dah. Ada yang amik masa sikit maybe sebab masing-masing kematangan benih setiap block tu tak sama kan.

But along the growing process kita boleh tengok la kan. Sebab cepat gila. Mak pun teruja apatah lagi anak-anak kan. Ecah yang kecik tu pun dukkkk... TUUUU MAA....sambil tunjuk-tunjuk kat cendawan yang sejambak-jambak yang duk keluar tu kan.


Masa awal-awal nak keluar. Alahai comel ja korang ni ehhh. Ni start keluar masa malam tau. 

Esok pagi dah macam ni. Adriana tipa masa mai belek dekat kitchen ni.

Petang dah macam ni. Dalam masa less then 1 day ya. Dah nampak hasil macam ni. 

Malamnya dah macam ni. 

Ni hasil dua bongkah yang keluar ya. Best gila. 

Tengok mushroom girl dengan mushroom nya. 

Ni hasil dua blocks ya. Fresh wei.

Ini pulak dari block lain yang lambat sikit keluat hasilnya. Tapi yang ni sikit ja kelopak cendawannya. Ada dua ja. Tapi serius besar gila.

Nahhhh.. Besaq kannn.


Paling best bila buat aktiviti ni dengan anak-anak kat rumah. Korang boleh tengok growth dia cepat gila. Pastu macam amazing... Ehh dah macam ni. Petang ni dah macam ni. Eh esok dah boleh tuai.

And paling best mestilah sebab korang jaga. Korang boleh petik sendiri untuk makan fresh-fresh. Kadang2 yang kita beli tu dah nak benyek-benyek dah. Baru masuk chiller esok-esok tengok dah benyek. Ni last week hari jumaat aku petik, semalam buat masak lemak pun stil fresh wei. Best gila. Nanti la aku share resipi ya.

Cara penjagaan pun tak susah ya. Anak aku pun boleh buat kot. Bila dah beli tu jangan lupa bukak semua cap dia. Lepas tu, dekat atas block tu kau letak la towel lembab. And spray dekat blocks tu sehari 3x ka. Towel tu kena maintain lembab tau sebab cendawan ni untuk growth dia.. Dia memang perlukan kelembapan/ humidity yang tinggi. So jangan la letak dekat tempat-tempat yang panas and terdedah dengan cahaya matahari ya. Dia bukan nak kena buat fotosintesis pun. Klorofil pun takdak nyah. So avoid high lights exposure. 

Ada yang tanya aku... Satu block tu lepas dah tuai hasil sekali dah habis la ya? Tak ya.. Satu2 block tu kau boleh tuai hasil up to 7 or 8 times tau. Maksudnya lepas dah petik/harvest.. Korang kena bagi block korang rest dulu. Dalam 7 days macam tu. Cara nak restkan dia.. Cuma tutup ja cap dia tu. After that boleh bukak balik untuk next care.

Senang kan? So bagi yang nak tau details pasal bongkah cendawan ni and teringin nak adopt sendiri untuk buat project science dekat rumah dengan anak-anak boleh la dapatkan cepat-cepat ya.

Boleh contact

0133363775 

Untuk dapatkan bongkah cendawan korang. 


Hari ni tengah nak pikiaq.. Oyster mushroom yang petik hari tu nak masak apa ya. πŸ€”πŸ€”πŸ€” Korang suka tak makan cendawan tiram ni? 

Haaaa... Disebabkan mood nak perabih entry Travelog Western Australia ni memuncak-muncak... Well hello.. Pi May 2018 kot... Ni dah Jan 2019...pastu berangan nak jadi blogger cemerlang terbilang gemilang gitohhhh... Puikk
Ok lah back to the story, sambungan dari entry sebelum ini (SINI).

Disebabkan hari sebelum nya tu kan election dekat Malaysia maka aku pun dengan tidoq pukul 2 am nya time sana yang dah macam ala2 pukul 4am kat Malaysia ni... Oh time zone Perth dengan Malaysia sama ya.. Cuma beza gelap dengan cerah ja. Tu pun depends dengan musim. Masa aku pi ni Autumn.. So kul 4.30am tu dah Subuh ya. Kul 6 am tu matahari da naik ya. Pukul 5.30pm dan Maghrib ya. Lebih kurang winter gak masa aku pi 2016. Kalau summer masa siang tu panjang skit la kan.

Ok la berbalik cerita tadi... Pagi tu dah la bangun kul 5.30am..tidur kul 2am sebab nak tau result election kennn. Sambil layan2 news kat WA kluaq pasai Najib bagai. Kahkah.

Punya la berdenggg kepala aku sebab tidoq tak cukup kot. Nasib la tak payah nak masak ok hari tu. Sebab kami dah masak siap-siap masa kat Busselton..balik tinggal masukkan dalam peti sejuk and rehear guna microwave dekat dalam bilik ja. Serius wei hampa kalau pi ke Ausie silalah cari hotel yang ada sediakan microwave tau. Sebab ada sesetengah sediakan microwave. Ini lah kegunaan microwave ya tuan2 dan puan2. Hahhaha. Tinggal pagi tu masak nasik dalam mini rice cooker ja. Kitaorang pakat2 bawak travel rice cooker. Satu bilik 1. So ada la 3 mini rice cooker. Cukup la untuk semua jemaah ya.

Dalam pukul 7.15am macam tu kami semua pakat-pakat turun breakfast di cafe hotel Indian Ocean ni. Breakfast spread dia biasa ja. Ada roti.. Ada cereal.. Ada kopi... Ada susu... So western gitohhh. Aku layan cereal dengan susu la kan. Susu kat Ausie ni memang stock fresh2 macam direct dari nenen lembuuuu. Bahhaha. Sedap kot. Lain rasa yang kat Malaysia ni. Hahaha.

Selesai ja breakfast dalam pukul 8am tu kami bergerak ke Lancelin. Untuk pengetahuan hampa, Lancelin dan The Pinnacles ni terletak di bahagian utara Perth. Kiranya ala2 nak menuju kawasan outback gitu la.

And macam biasa kalau dah memandu luar dari Perth hampa akan nampak banyak signboard aware dengan wilflife depa tau. So untuk first drive thru stop kami singgah ke Yanchep Park. Dekat sini kami just lalu di hutan taman negara Yanchep ni untuk tengok wildlife depa. Nasib kami baik dapat tengok wallaby  and kangaroo berlompat-lompat dengan anak2 dia.






Dekat sini kami tak stop pun ya.. Just drive thru and keluar balik ke jalan nak ke Lancelin tu. Lebih kurang sejam perjalanan kami pun sampai di Lancelin. Satu pekan kecil di tepi pantai. Peaceful gila dekat sini. 

Lancelin ni terkenal dengan daya tarikan sand boarding nya. So sebelum masuk ke kawasan sand boarding situ, jangan lupa untuk sewa sand board tu ya. Tak silap aku nama kedai tu Lucky Star ada kat tepi jalan belah kiri kalau dari arah mai dari Perth. Kalau tak silap aku kadar sewa dalam $5 satu sand board tu. Kalau tak silap la. Or maybe $ 10. Sory aku lupa. Tertelan semut banyak agaknya.



Lancelin ni kiranya kawasan pasir putih halusss gila dekat tepi pantai. Kalau nak tau, masa kami pi tu kan angin kuat gila.. Habis pasiaq2 halus tu terbang masuk dalam mulut la.. Laki aku n anena penuh gila ok kat rambut and telinga depa. 



Dinasihatkan silalah pakai spec/shades or goggles for kids tau. Kesian depa kalau pasiaq haluih tu masuk mata. 





And nasib baik jugak la Aishah lena time tu.. So mama aku dia dah pernah main dah dekat sini willing to jaga Aishah kat kereta. Thanks ma. Tak dapat bayang kalau Aishah tak lena nad join.. Mesti mengmuk2 dia kena pasiaq haluih tu. Aku yang pakai spec pun ada kena2 gak tempias pasiaq2 halus tu. Merah mata2 habis. Baju sejuk bulu2 aku tu pun habis melekat dengan pasiaq tu. Stress gila ok. 
Tapi best la jugak kan. Dapat rasa pegang pasiaq haluih gika lepas tu kena lawan arus berjalan dalam angin and pasiaq berterbangan. Tu belum lagi masa main sand boarding tu lepas turun kena daki balik gunung pasiaq tu. Hazab kebedah tapi best gila ok! 










Lepas ja main2 dekat sini kami semua pum dah tak taham dengan sejuk.. Dengan angin kuat with all those pasiaq haluih.. Kami pun cepat2 jalan balik ke kereta. Itu pun hazab wei nak nk jalan atas pasiaq haluih dengan angin kuatnya. Sampai dekat kereta jenuh ketuk2 dulu bagi hilang pasiaq. 

Lepas pulangkan sand board tu.. Kami gerak cari park dekat Lancelin untuk makan bekal yang kami bawak. Ok lincin semua sebab semua kelaparan ok. 




Kami picnic dekat port2 biru yang ada kerusi tu. Actually park ni pun tepi pantai wei. So bayangkan lah sejuk dia bila angin lalu membawa diriku sepintas lalu ku terkenangkan mu. Memori silam meresap..  
Ehhhh.. Apo nyanyi2 pulak ni. 






Selesai semua..kmi pun bergerak ke Carventes untuk mencuba Lobster Shack nya. Carventes ni agak panas.. Tapi sebab autumn kan angin agak kuat... So dia macam panas2 sejuk berangin gitu. Matahari terik tapi sejuk. Maybe jugak sebab bila makin naik ke part mengarah ke utara Australia.. Climate dia agak berbeza. Tapi overall best la..cuma kalau summer tak lalu la haiii aku nak ke sini.. Mau rentung la. 



Nampak tak nun di sana lautannnnn. Ahhh rindu gilaaaa. 


Ok dekat Carventes ni ada holiday park besaq gila gak la. Banyak gila mat salleh duk melepak and berjemoq dekat luaq motorhomes and caravan depa. Aku like seriously weiii.. Panaih kot.. Walaupun bila angin tu sejuk... Tapi panas dia terik.. Cahaya matahari tu terik.. Pakat2 duk sunbathing pulak😝😝😝

Kalau dah sampai ke Carventes ni mesti la ken cuba Lobster Shack dekat sini kan. Tips dia mai ke sini jangan la kebuluran sangat. Kang menderita la nak membayar wei. Hahahha. Nasib kami dah membedal nasik sebelum tu. So perut tu masih ada nasi lagi. Masa dekat Lobster Shack ni pakat2 rasa la lobsternya. 





Me n mama. 




Nampak tak kat luar tu apa.. Laut... Cantik gila kot. 


Abalone tapi kami tak try la. 


Mr Lobster. 




Aduhhhh.. Kenapa la kena tengok time2 ni. Aduhhhhh. 



Sedap ke idak? Sedap la sebab lobster tu fresh ok. So sapa yang sampai awai boleh la pi mcm factory dia kat sebelah kedai makan ni. Bukan la factory buat lobster... More or less  tempat depa nk asingkan sizing lobster tu. Kami xdan and kejaq iti kan. So memang tak pi la. 

Lepas ja makan dekat Lobster Shack ni kami terus gerak ke The Pinnacles yang terletak di Nambung Park. Nak masuk Nambung Park ni satu kereta kena bayar AUD12 ya. Kalau Lancelin tadi padang pasiaq warna putih... Yang ni pulak padang pasiaq warna kuning. Dah rasa macam ada kat planet lain pun ada gak. Sama gak macam Lancelin, The Pinnacles ni pun terletak di tepi pantai gak. Tapi jauh jugak lah. Dari jauh memang boleh nampak pantainya. 



Be careful na dekat sini.. Hampa dilarang untuk panjat batu2 kat The Pinnacles ni sebab takut nanti boleh merosakkan batu2 tu. Orang putih kan bab2 ni depa jaga sikit and satu lagi takut kat batu-batu especially yang berlubang2 tu tempatnya ulaq2 berbisa. Macam ulaq orok2 tu. Hee bayangkan yang tu pun aku da geli gila dah. Meremang habis syall. 




Dah penat gila time ni sebenarnya. Muka pun sememeh ja. 



Pose wajib okeh. 










Merasa la pengalaman acah2 outback dekat sini. Serius walaupun penat. Worth the journey la kan. Unik sangat The Pinnacles ni k. Untuk orang yang suka dengan nature macam kami ni. This is a MUST visit tau. 

Lepas ja sesi bergambar di sini.. Kami pun terus gerak balik ke Perth. Seelok2 nya kena keluar dari sini pukul 3.30pm macam tu. Tapi sebab kami punya iti dah lari.. Kami start gerak balik ke Perth dalam pukul 4.30pm mcm tu. Perjalanan dari The Pinnacles ke Perth dalam 2 jam 30 minit ok. And please bare in mind dekat Ausie ni tak suggest ok untuk travel jalan luar bandar dia malam2. 
Disebabkan husband aku dah mngantuk.. Aku take over la drive. Ya Allah dugaan betul drive time2 nak masuk senja sebab jalan2 situ memang kiri kanan hutan. Memang extra careful la. Dah lah kereta pun memng tak banyak kan. Dengan diorang ni pakat2 lena dekat belkang.. Nasib la mama aku tak lena.. So kami duk borak berdua la. Yang tiga beranak tu selamba pengsan ok! 

Lagi kami sampai dekat Perth dalam pukul 7pm. Dah gelap ok. Lega jugak xda apa2 masa drive tu. Takut terlanggaq kangaroo ja bika da gelap ni. Sampai ja Perth terus waze set ke McD Mirabooka yaa. 



Excited pulak bila dapat makan McD kat dif country kan. Ya lah selalunya tak halal kan. Ni dah certified halal ya. 


Time kami pi tu kat Malaysia xda lagi mesin order ni. So agak kejakunan di situ. Kahkah. 


Last2 takut nampak sangat jakun dia.. So kami order la manual. Kahkah


Nah halal certificate for McD Mirabooka ni. 

McD Mirabooka ni halal mekdi kt Perth tau. So hampa kalau teringin nak rasa mekdi depa boleh la pi makan kt McD Mirabooka ni nah. 

Lepas makan terus balik hotel. Selesai mandi dan solat terus membongkang and terkangkang sampai pagi esok. 

BERSAMBUNG next time ya. 



© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS