Paradize Poolside Coffee House

by Alia Farhan, 6:22 PM

 Assalamualaikum,

Nak cerita baru-baru ni kami ada ke KL. Saja la nak bawak anak-anak pi jalan-jalan sebab cuti sekolah kan. Kesian juga kat depa kan. So bila sampai KL nu, laki aku ajak makan dekat Paradize Poolside Coffeehouse.

Cafe ni terletak dekat Jalan Sultan Ismail. Haiii rindu sungguh dekat KL ni. Dulu duk study dekat Melaka rajin la jugak pi ke KL. Biasalah, x muda mudi la kalau x KL kan🤣


Actually Paradize Poolside Coffeehouse ni under Paradize Inn. Ada mcm Inn la sebelah dia. Kami ingat nak check in situ ja. Sekali x open lagi for stay in. Frust kami. Maybe sebab MCO hari tu hotel ni terpaksa stop operation till furter notice. But i hope they will come back stronger.


Cantik dekat sini sebab banyak pokok2 .. i mean real plants..lepas tu dekat tengah-tengah tu ada pool. Kami duk dekat atas sebab dekat bawah da full. 




Ginger beef dia sedap


Salted egg chicken


Kueytiaw goreng daging…sedap gilos


Green curry chicken


Tomyam campur. Aroiii!

Overall, memang sedap. Oh lupa kami ada amik siew mai/ dimsum dia.. tapi lupa nak amik gmbar pulak sebab Aishah da serang awal-awal. Memang siew mai dia sedap and berbaloi sebab besar gila siew mai dia tu. 

Harga agak keras sikit sebab sini depa kata port retis2 duk mai makan dekat KL ni. Pastu sesuai la dengan kawasan n environment dia kan.

Terima kasih papa belanja makan dekat sini. Semoga makin murah rezeki papa.



Sementara nak tunggu makanan-makanan lain dampai kita ajak kakak tangkap gambar dulu.

Koramg kalau nak try pi makan dekat sini boleh la ke:


Address:

Paradize Poolside Coffee House / Lodge Paradize ,
2 , Jalan Tengah, Off,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.

Telefon:

03-2142 0122













SHARE 6 comments

Add your comment

  1. aroiiii!! nampak pun dh tau sedap. kemain renyeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe renyeh sbb time tu duk pikiaq nk tdoq kt mana.. Hotel full oii

      Delete
  2. Alamak... Kueytiaw tu nampak sefap sgt

    ReplyDelete
  3. Tomyam dia nampak sedap la. Boleh cuba ni

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS