Legakan Sakit Pinggang Dengan Garci.Pro Massage Gel

Sapa yang kenal aku mesti tau aku dah lama ada lower back pain... Kejadian muscle spasm dekat lower back pain ni selalu la jugak menyerang dulu-dulu. Kejadian ni bermula lepas aku accident dulu.. Jatuh moto kena langgar dengan kereta... Masa 2007 tak silap aku. So agak dah lama aku menderita lower …

A lil revamp for my tiny balcony

Assalamualaikum....I have been obsessed with plants like so many years ago. My late dad used to love gardening, so do my mom and my sis. My sister have her own big edible garden in Tawau and Jitra back then when she was not yet posting in Sabah.I used to be suck with plants. They said tangan panas…

Buffet Ramadan Eat-All-You-Can di Golden Sands Resort by Shangri-La, Pulau Pinang

Assalamualaikum.... Ada yang pening2 lagi ka pikiaq dekat mana nak berbuka puasa dengan family atau dengan kawan2? Ya lah. Kalau hari2 kena masak makan dekat rumah pun boring jugak kan.. Kami pahammmmm...sebab kami pun macam tu... So kali ni kami nak cerita pasal salah satu tempat menarik untuk ham…

Resipi Sotong Kung Pao

Chinese food adalah salah satu makanan yang sedap dan mudah disediakan. Dah la sedap... Nak buat pun senang. Memang favourite sangat la kan.... Antara salah satu kesukaan adalah Sotong Kung Pao. Kebetulan memang ada stock sotong... So apa lagi.. Mari lah ber sotong kung pao... Jom kita tengok bahan…

Resipi : Daging Goreng Cili Kering

Hari ni da masuk hari ke 12 kita berpuasa... Sat ja rasa. And up to this day.. Adriana still standing and tak tinggal lagi puasa.. Alhamdulillah.... Semangat dia nak puasa...Selalu ingatkan tujuan berpuasa tu untuk apa... Untuk kejar pahala.. Bukan kejar duit yang mama n papa janjikan kalau dia pu…

Movie Review : 18 Puasa di Kampung Pisang

Yak yak yeayyy.....Yakkkk yakkkk yeayyyy.....Sapa tak kenal trademark geng2 plastik hitam lakonan Bell Ngasri and the gang ye dakkkkk....Macam biasa la cerita ni memang penuh dengan komedi dan pengajaran bagi aku....
Cerita Mamat Khalid tak pernah menghampakan... 
Cerita 18 Puasa di Kampung Pisang n…

The Prestige Hotel - Citarasa Global Buffet Dinner

Assalamualaikum.... It's a long overdue...tak tau la kalut dengan apa.. Biasa la puasa2 ni kan.... Semua menda kena kalut... Tak kalut bukan diaaaa 🤣🤣🤣So kali ni aku nk cerita pulak pasal Ramadan Buffet dekat The Prestige Hotel. The Prestige Hotel Penang ni antara salah satu hotel yang lawo…

5 TIPS MENYIRAM YANG ANDA PERLU TAHU!!!

Hai kat sini nak kongsikan sikit tips menyiram pokok for beginners yang baru berjinak-jinak dengan gardening.... 

Berikut adalah 5 tips penting untuk menyiram pokok :1) Siram pokok 2 kali sehari, pada waktu pagi dan petang.
2) Jika cuaca panas terik, siram 3 kali sehari.
3) Jika hujan, tidak perlu si…

Resipi Cha Bang Ang, Dessert dari Thailand

Hari ni da masuk hari kedua berpuasa. So hari ni baru berkesempatan masak.. Semalam tak masak sebab buka puasa dekat Golden Sands.. Terima jemputan untuk Ramadan Buffet kat sana semalam. Nanti aku cerita ya.... So hari ni aku buat dessert thailand.. Cha bang ang... Senang and sedap sangat. Bahan-b…

Buffet Ramadan at Boulder Valley Penang

Baru2 ni aku berpeluang ke Boulder Valley yang terletak di Teluk Bahang. Untuk pengetahuan hampa semua Boulder Valley ni adalah satu tempat glamping baru.. The first ever glamping side yang ada dekat Penang ni.Tempat ni memang sangat best.. Sebab dia mcm ke dalam hutan skit...memang cantik sangat t…