Idrus Ikan Bakar

by Alia Farhan, 4:41 AM

Minggu lepas laki ajak makan ikan bakar. Mula-mula ingat nak makan dekat Teluk Tempoyak tapi macam malas nak pi jauh-jauh kan. So kami pun decide nak makan dekat area rumah ja. 

Mula-mula ingat nak makan dekat Nurul Ikan Bakar tapi bila tengok ramai orang jadi macam malas pulak sebab nak kena tunggu kan.


So kami pun ke sebelah dia dekat Idrus Ikan Bakar tu. Ni first time kami makan dekat sini. Kami order Jenahak bakar, pari bakar ,kerang rebus, kepah masak cabai, sotong goreng tepung, n etc




Jenahak bakaq


Pari bakar




Kepah masak cabai




Sotong celup tepung. Ok la. Tapi sotong celup tepung dekat Nurul sedap lagi. 



Kerang rebus. 

Overall semua sedap. Ikan bakar dia sedap. Dia punya sambal tu sedap and ayaq asam dia pun power. Takla mcm sesetengah kedai ikan bakar, air asam pun  ceroi. Tapi depa ni padu. Licin aku bagi jenahak tu. 

Lepas ni boleh la repeat lagi makan dekat sini. Sekali sekala support kedai-kedai makan kan. 🤪🤪🤪
Alasan takmau masak

K baiiiiii



SHARE 1 comment

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS