New Swedish Cafe At Ikea Batu Kawan

by Alia Farhan, 9:36 AM

 Hej!

Kalau sapa2 yang familiar dengan Ikea mesti recognised Hej ni kan. Hej is a Swedish words that means Hi. And for those yang memang kipas susah mati Ikea ni korang wajib la ke Swedish Cafe depa ni.


Untuk pengetahuan Swedish ni depa ada budaya FIKA atau dalam bahasa melayu nya mengopi. They will take a cup of coffee during the meeting as FIKA is more to their lifestyle.

Resipi Air Asam Ohsem

by Alia Farhan, 11:17 PM

 Assalamualaikum,

Hari ni dapat juga curi-curi masa untuk update blog walaupun sebenarnya hari-hari berazam nak update blog tau五. Semalam da missed ya update blog. Bzzzz五五五

Sebab semalam ada event dekat Ikea pagi tu..lepas tu pi shopping ikea sorg2 heaven sebab xda orang kacau nak lari sana sini..lepas tu xda orang buat muka tgk bini duk amik mood pikiaq nak deco2 letak barang ni barang nunkat mana..heyyy rimasss lahhhh kalau pi ikea tergopah-gapah u olls五五五

Blog Masih Relevan Ka?

by Alia Farhan, 10:55 PM

 Assalamualaikum,

Kadang-kadang terlintas juga di minda ni, blog ni masih relevan ka tak ya? Ada lagi ka maknusia rajin baca blog ya? Sebab kalau perasan sekarang ni more to trend video...so banyak la influencers yang lahir di tiktok dan ig. Tak kurang juga bloggers pun banyak da switch to ig sebab view dekat blog pun makin lama makin sendu.



 Assalamualaikum  semua,

Masih dalam mood raya kah? Kami masih dalam mood raya lagi. Kuih raya masih terhidang di meja kopi di ruang tamu. Baki kuih raya pun masih banyak di dapur. Seronok bila makan kuih raya sambil santai-santai di depan tv dengan suami and anak-anak. 

Obsessed with Shein

by Alia Farhan, 8:46 PM

 Assalamualaikum semua

Korang ada tak dekat sini plus size macam kami? Kalau ada masalah utama adalah nak cari baju-baju plus size yang cantik, trendy tapi stil menutup aurat kan. Sapa cakap orang berisi ni x boleh bergaya kan? Tapi kadang-kadang disebabkan tak berapa banyak pakaian plus size yang trendy kita tend to abaikan gaya untuk kita. Padahal kita pun boleh ja bergaya macam depa-depa yang kuruih tu kan云

Jenis-jenis Cili Kering

by Alia Farhan, 8:30 AM

 Assalamualaikum semua

Esok dah nak kena start rutin hidup macam biasa kan. Biaslah 3 hari cuti ni memang seronok. Anak-anak tak payah sekolah. Mak ayah cuti kerja and cuti jadi supir anak-anak kan. Maunya tak seronok kan

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS