Buka Puasa di Little Nyonya

by Alia Farhan, 10:54 AM

 Assalamualaikum 

Kejap ja dah bulan 6 kan..ni kang in a blink of eyes kang dah Xmas pulekkk…eh cepatnya masa berlalu kan. Baru hari Isnin kadang tu eh dah Jumaat. Macam hari tu baru ja puasa lepas tu tiba-tibah raya..lepas tu eh dah habis Syawal..xdan pun nak buat open haus😂


Sebab tu time Syawal hari tu kami laki bini puasa enam dekat minggu last puasa sebabnya seminggu tu aku kat Jitra. Minggu kedua anak-anak tak sihat(apa kena mngena dengan Puasa Enam ntah🤭) ..lepas tu aku period..lepas habis period tu terus la ajak laki on Puasa Enam. Ahhahaha

And masa Puasa Enam tu ada hari masak and ada hari malas gila nak masak. And time malas nak masak hari tu ada la teringin nak makan nasi lemak. Nak buat sendiri malas. So ajak la laki buka puasa dekat Little Nyonya, Queensbay ni sebab dekat tet ja dengan rumah kan. 

Lepas buka puasa dengan kuih and ayaq dekat rumah n solat semua.. dalam pukul 8.15pn baru kami gerak pi Queensbay. 

So disebabkan aku nak makan nasi lemak..so aku pun order la set nasi lemak dia tu. 




Ni aku ambil set nasi lemak rendang daging dia. Sedapppp gila rendang daging dia. Memang umphhh


Adoi teringat pulak rendang dia tu


Ni laki aku order beef ramen ka apa benda ntah. Aku mcm skeptical la tengok benda-benda sup macam meggi ni xdak cabai xdak apa ni. Mesti tak sedap dalam hati aku. Sekali bila rasa dengggggg… sedapppp oiiii🤭


Ni pulak chicken chop kakak order. Ni ala2 oriental style. Payah la nak jumpa lani.selalu byk chicken chop black pepper or mushroom soup ja zaman lani..very the typical😂


Ni otak2 aku order nak makan dengan nasi lemak. Macam masin. So mcm kenot go and tak habis pun


Ni pulak smiley potatoes 
Sedap. Mak pun lebih2 nak mnjarah benda alah ni

Overall dekat sini makanan dia portion besaq tau. Selalu duk beli nasi gorneg pun kena makan dua orang sebab banyak gila. Kalau hampa nak makan nasi goreng, sila order nasi goreng petai dia. Ya Allah, bantuin nabila Ya Allah sebab memang sedap. 

Oh lupa satgi tanya halai ka dak pulak kan..
Dunt wory depa ada halai dr Jakim lagi

So makanlah tanpa was-was
Zaitun ku kenali kesucian mu
Ehhhh


Ok lah gud nite. Nak lena





SHARE 4 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS