Rasa macam baru lagi ja beranak kan Aishah. Baru lagi berperang dalam hati alaaa kena cser lagi sebab baby mama dalam perut comey angat..scan2 tudiaaaa. Takpa la mama redha kena elective cser pun demi anak mama. Kita ikut ja cakap yang pakar. Yang selebihnya kita berserah ja kepada Nya. Tak penting beranak normal ka cser ka..janji anak mama selamat. Mama sakit lepas tu number 2. Macam tu la mak2 kan. Pengorbanan yang nampak kecik tapi orang perempuan ja tau macam mana rasanya. ***air mata bergenang***


My little Aishah Arissa that is not so little. Hahhaha


Dan tak percaya jugak da 1 tahun lengkap penyusuan susu ibu kepada sayang mama sorang ni. Makin sado anak mama sorang ni. Lagi 4kg sama berat dengan kakak oii. Si kakak maintain kurus kedingggg.

Di kesempatan ni nak coret kan untuk anak mama tersayang. Sory kalau sambutan hari jadi Aishah terlalu simple. But you need to know that mama,papa, kakak, maktok, makngah n d list goes love u so much.. sapa tak sayang Aishah Potpot kannnn...semua sayang diaaa.

So untuk birthday Aishah yang first ni aku cuma order butter cupcakes ja from Kak Eny Yusnizar. Food Blogger fames dari Jitra. Kebetulan time tu aku ada kat Jitra. And Amir balik dari penang petang tu untuk celebrate birthday Aishah kat Jitra.


Memang sengaja request nak butter cupcake yang simple macam ni. Color mint n pink. Ehh macam sama kaler blog ni kennn.


Sengaja mintak kekny wat simple cenggini sebab suka tengok omputih punya cupcakes ala2 rustic mcm gini haa. Rindu pulak nak layan cupcakes kan.


Adik tak reti pegang lagi. So kita suruh kakak posing la dengan cupcakes ni. Serius sedap kak eny wat wei. Cream dia tak muak langsung...in fact the nicest one aku pernah makan. Tak muak...tak manis sangat and tak melekit langsung dekat lelangit aku. Good job kak eny!



Makan pun kat kedai biasa-biasa ja. Nothing fancy sangat pun. As usual, my mom bukanlah seorang yang suka sangat menda-menda yang fancy like nak celebrate birthday wajib kena makan kat tempat-tempat fancy ni. Cukup dengan ucapan pun more than enough. Dats my mom, tu pun I insisted jugak cakap no nid to masak2 dat day. Jom makan luaq ja. And let her decided where she wants to celebrate her cucu's birthday.

So Aishah..if u happen to read this in future..please bear in ur mind dat u mean world to me. Mama sayang sangat-sangat dekat Aishah dengan kakak. Semoga membesar menjadi anak yang solehah..mendengar kata..menjaga solat dan berguna kepada agama kita.


Hai Aishah Potpot. Cepat jalan. Nanti kita boleh pi travel jauh-jauh sikit. Heppy birthday sayang. Mama loves u so much. Muahhhh.

Hampa orang-orang Jitra kalau nak cari bakers yang best gila..jangan lupa cari Kak Eny tau. Kek2 dia In Sha Allah meletop pompom.

Ni resipi buttercream cupcakes dia. Siap bagi resipi lagi haaa. Apa lagi sapa yang rajin boleh try. Aku tak rajin harap maklong๐Ÿ˜…


This past few weeks were really
hard on me. My whole world turned upside down. I was struggling with the house chores & motherhood. I sleep less...i get tired. I can't even sleep well...my body damn tired but for God Sake..getting a peaceful sleep is a real struggle! I keep on shutting my eyes...but my brain kept on thinking like i'm awake!

So last week kepala aku pusing bagai nak gila. Siap pakej cirit n muntah lagi. Ok bukan mengandung ya. Memang rumah pun si suami y
ang kemaskan pakej beli lauk siap masak semua lagi. Tinggal aku masak nasi ja.

After ja lunch memang aku decide nak ke klinik 1 Malaysia dekat kawasan rumah aku ni ja. Best sebab Klinik 1 Malaysia ni selalunya takdak orang pun. So takda la nak kena tunggu lama ka apa ka. Bayar pun RM1 ja. Nikmat mana la yang aku dustakan ye dak.

Sekali bila MA tu check rupanya tekanan darah aku agak rendah. 80/60 ja. Patut la aku macam nak pengsan dah rasa.


Credit to Google. 


Credit to Google.

Yeah...dis is what I feel during that time.

Husband aku dah nak bawak aku ke Gleneagles dah. Tapi buat apa kan....low bp ni xdak menda lain kena minum air banyak, cukup rest ok la. Memang diakui la aku memang kurang rest.

Antara langkah-langkah pencegahan yang aku boleh lakukan untuk cegah low blood pressure/hypotension ni adalah dengan;

* dapatkan rehat secukupnya.
* minum air secukupnya
* makan benda-benda masin untuk balance kan balik blood pressure ( tapi jangan terlebih-lebih pulak kan)
* minum kopi , teh dan hot choc sebab kandungan kaffein dapat meningkatkan hormon adrenalin dan sekaligus meningkatkan tekanan darah kita.


Credit to Google.

* makan sayuran hijau seperti bayam.
* minum teh rosemary atau diffuse EO rosemary; rosemary memang terkenal untuk merawat tekanan darah rendah.


Rosemary ni one of my fav herbs. Memang ada standby dekat balcony garden. Bila pening or sakit kepala memang aku suka cabut skit and snif snif.
Picture credit to Google.


* tambah pengambilan bawang putih, bawang putih dapat menstabilkan tekanan darah.


Yes. I love garlics. Memang masak suka letak garlic banyak-banyak sebab sedap. Kalau malas jugak nak masak guna banyak garlic elok rasanya ambil ja pil garlic.
Picture credit to Google.


So far, aku rasa aku getting better dah. Cuma tu la, nak dapatkan rehat secukupnya tu selagi mana nama kau mak orang..xda maknanya lah kan nak dapat rehat yang secukupnya. 

Takpa lah kan, Allah duga dengan sakit kecil ni supaya aku beringat. Supaya aku tak leka dan terbuai dengan nikmat dunia semata-mata kan. Terima kasih Allah atas nikmat-nikmat yang diberikan. Bila jatuh sakit, kita akan rindu masa kita sehat. Alhamdulillah untuk segala nikmat yang Allah berikan.






Courtesy of Google.


Yaaaaaa...seperti yang dijanjikan kali ni kami nak cerita pasal port makan best kat Penang ni. Design Village Outlet yang dibuka pada hujung tahun lepas da makin meriah dengan kehadiran food court di sudut tersorok di tengah-tengah DVO ni. Tetapi banggunan untuk food court ni agak tersorok ke belakang ye.

Boleh baca previos post pasal Design Village Outlet di sini ya

Apa yang menariknya kat food court ni ada ruang yang selesa untuk para pengunjung yang penat bershopping untuk bersantap di sini.

Untuk kali ni kami cuma sempat rasa Char Kueytiaw, Chee Cheong Fun dan Dry Chilies Pan Mee.


Bersih, dan cantik. Good environment to have ur meals with the loves one.



With my anak kesayangan , Adriana Arissa.
Aishah Arissa with hubby went to Wendys to buy some burger.


Ordered meals from this two stalls/shops



Cant wait for her meal. Hahhaha

So let see what we had order before.


As kudap-kudapan.
Chee cheong fun ni sedap!
Harga tak silap RM3.30


This one for Adriana.
Harga RM7.30



This one is for me. My all time fav. Sedap nak mati. I usually dont rrally like mee. But this mee...it taste so goooooddddd.
You guys should try if you happen to come to DVO. 
Harga RM7.20

For me, the price is very reasonable. I hope they can maintain the taste. If not, sayang la kan. Well, lepas ni tak payah pi ke Gurney Paragon dah kalau nak makan Dry Chilies Pan Mee. And kalau lepas ni mengidam nak makan chinese food like chee cheong fun, da dekat sangat ja. No need mengagau merata nak cari kan.

And I bet mesti hampa yang mai makan angin dekat Penang ni mesti nak mai DVO kan, so jangan lupa ya mai makan tang ni.

Oklah, stay tune. Nanti kita update lagi tempat makan best dekat Penang ni naaa.



Sebenarnya, aku berbelah bahagi nak share ke tak pengalaman ngeri aku csection kali ke 2 walaupun dah hampir setahun. Aku stil remember how stress I was. Sumpah aku cakap sebab ni lah aku jadi serik nak mengandung and beranak ok.

So apa yang sebenarnya jadi kat aku ye? Pernah dengar HEMATOMA? tak pernah yek...darah beku pernah? Yes aku kena darah beku dekat kawasan kanan perut aku. Dekat area csec tu.


Courtesy of Google.


Meh aku cerita balik apa yang jadi, everything was normal, seawal 1 week aku da boleh berjalan macam biasa. Compared to the 1st csec one to my beloved Adriana. Masa Adriana it took me almost 2 weeks to get back to normal..i mean walking like normal. So I was assuming that my 2nd one was smooth one. Yes, my csec wound heal quite fast. In two weeks da tertutup rapat cantik ye.

But approaching 3rd weeks of my confinement period I start noticed something. Some of my stomach part at that area start jadi macam keras2 gitu. I feel pelik oredy. What de heck is this? I didnt aspect it was darah beku since I took heparin for 10 days. Inject sendiri wei. Scary. Kalau kakak aku ada dia tolong inject kan. Selalu dia membebel kat aku, eleh apa la takut sangat nak inject ni ja pun. Lols...berlagak kan. Mentang2 la dia dokterrr everyday kejanya nk cucuk org ja...aku ni inject sample kat column chromatography terer la kan.

So make it short, one day aku demam. And dat part makin keras. So I asked my sister since she's an Obygyn kan (betul ke singkatan Obygyn tu???) Dia da terrified dah. Membebel2 dia cakap aku gemuk la dats why jadi macam ni...hareyyy tak membantu sungguh la. Tau dak aku tengah down and stress gila. Dah la demam. Seram sejuk rasa. The she bring me to see her specialist,  scan punya scan memang nampak la ada macam darah beku tu skit.

Balik dari hospital aku dapat la panadol and some antibiotics. Few days lepas tu tetiba satu pagi tu aku bangun rasa baju aku basah2... aku ingat aku berpeluh or susu aku yang overflow. Sekali bila mandi and nak tekap bagi kering dekat tempat csec tu baru perasan yang ada darah yellowish n redish fluid came out. Perghhh menangis terus aku. Serius down gila.

Apa lagi tengah hari tu terus ke Hospital Sultanah Bahiyah ( HSB). huwaaa stressnya aku. Kena buka balik jahitan and cuci untuk keluarkan remaining darah beku. Yes kena buka balik jahitan ye. Jahitan kena bukak hidup2...xdak pelali ka apa ka..cuma kena inject dengan ubat tahan sakit. Masalahnya yg dia inject ubat tahan sakit tu pun da sakit woiiii. Sambil kakak aku buka jahitan tu sambil tu la aku menangis2 n zikir2 dalam hati. Sumpah aku da down gila.

Lepas da sudah..kena warded pulak for 5 days. Arghhh lagi la stress haku. Dah la suami aku busy nak mati time tu. Memang aku mengungkit sampai sekarang masa aku sakit dia takda pun dengan aku. Lantak aaa nak cakap apa pun. Aku sakit kot. Dah la down semacam. Nasib tak capai tahap meroyan gila vavi ja time tu.

So everyday masa warded...2 times per day kena dressing. Masa nk dressing tu memang aku awal2 da telan ubat sakit dah. Tapi time nk jahit balik tu sebelum dscharge memang kena jahit hidup2 jugak dengan kakak aku. Oiiiii stress oiiiii. Apa  la nasib aku.

Sebab tu kalau orang tanya aku bila nak mngandung lagi...aku jwab memang aku taknak. Sebab fobia aku pun tak abih-abih lagi. To women out there, masa pantang kalau boleh jangan nak melasak sangat. Aku memang da start melasak lepas seminggu. Konon da kuat la konon. Tak sangka pulak nak kena hematoma. So dont assume as korang da bebas dari sebarang sakit. Aku terbaca ada nurse yang meninggal dunia sebab hematoma kan baru-baru ni. Ya, kalau cakap kat kaum suami, dia bukan tau pun yang csec ni sakit nak mati lepas da habis ubat bius tu semua. Serius aku rasa nak penumbuk ja laki aku kalau dia sebut pasal anak number 3 sekarang ni. Jangan cari pasal aku cakap. Nak jugak tunggu la 3 or 4 tahun lagi. Doc pun da warning awal-awal aku kena gap jauh untuk ensure womb aku ready.

Tapi masalahnya...ntah bila aku nk ready? Told my husband..my next confinement kalau aku nk beranak lagi...aku nak masuk confinement centre. Tak pun hired confinement lady 1 bulan untuk aku. Jangan nak susahkan mak aku lagi. Kesian wei kat mak aku. Tak sanggup lagi nak susahkan dia nanti.

Tu la pengalaman ngeri aku lepas beranak secara csearian kali kedua untuk anak ke dua kami. Untuk kaum Adam, please hargai bini2 anda semua. Kami bukan lah mesin beranak anak kat hampa. Kami manusia sahaja. Kalau hidup tak reti nak share apa yang bini rasa...and tolong apa yang patut...silakan mereput.


Hai hampa. Kali ni untuk segmen food review nak share satu tempat makan yang sedap dan murah for me dekat Ipoh.

Sejak dua menjak ni selalu jugak singgah ke Ipoh. Ada satu time tu saja-saja nak makan Dim Sum kat Greentown. Yang ni Deepavali hari tu kami terjah ke Kaison Aeon Kelebang Ipoh untuk beli some stuff untuk deco.

Bila da habis shopping tu memang masing-masing dah lapaq gila kot. So bila tanya orang Ipoh deme sajes makan kat cafe hipster katanya dekat Ipoh tu nama nya MIKER. Ye aterrr kate Peghok...miker miker la kan. 


Miker ni terletak dekat padang apa ntah. Sory aku tak expert sangat bab-bab Ipoh ni sebab maklumlah jarang mai kan. Tapi kat padang ni macam.best la kan malam-malam orang duk lepak-lepak kat tepi tu. Tenang and chill ja lepak-lepak kat situ. And disebabkan kami time public holiday maka Miker tersangatlah full house wei. Udoh ler teman datang beramei-ramei. Nasib dapat port utk teman and d gang.

Disebabkan masing-masing kelaparan tahap nak mams...maka banyak gila kot kitaorang order. Konsep dia konon order banyak-banyak letak tengah untuk dibaham beramai-ramai, pakat rasa sorang sikit la kiranya kan.

And nak dijadikan cerita banyak jugak la makanan yang da habis. Nak order pun jadi jem la jugak. Tapi terus tanya apa yang special nya kat Miker ni..diorang sajes mee goreng, lamb chop and pizza. 

Jom la jamu mata tengok apa yang patut dulu ya.


Me n Aishah pot pot.


Jemah clans


Lamb chop. Sedap and harga pun dalam belas2 ja tak silap.


Pizza apa tak tau. Tapi sedap. Wayyyy betterrrr than PH.


Pizza kampung style. Ada ikan bilis and cili padi. Suami aku tak tahan pedas. Aku ok ja makan pizza ni. Cabai melaka aku buat ulam kot.


Chicken grill cheese.


Kueytiaw goreng seafood-RM6.80. Portion besaq. Rasa not bad.

Other recommended food yang takdak dalam gambaq sebab da kena serbu sebelum amik gambaq adalah :

Mee goreng--> serius sedap namateyyyy
Nasi goreng sambal paru-->sedap..harga tak silap aku tak sampai RM9 kot. Sambai paru pun banyak gila wei. 

Hampa kalau makan kat Miker ni sila la order food variety yang berbeza. Boleh rasa-rasa kan.

Untuk pengetahuan, harga makanan kat sini amatlah berpatutan. No wonder always full house wei. Kalau hampa nak tau kami order:

4 set lamb chop
2 nasi goreng sambai paru
1 nasi goreng ikan goreng
1 mee goreng
3 char kuey tiaw
1 nasi goreng special Miker
1 nasi goreng tomyam
Air ( tak ingat, macam-macam kot..air  buah la air tu la..)

PRICE : RM160+

Pizza pulak kami order 3 jenis yang Large ye. Kalau tak silap dalam rm70+ ( yang ni kena bayaq asing ya) macam tu. 

Bagi aku, makanan kat Miker ni stil consider as reasonable lagi la. Somemore quite big portion jugak kan.

So selesai ja makan kami pun feeling2 la jadi orang Ipoh. Lepak sat kat padang / dataran tu. Bagi anak-anak main sat kan. Tetiba aku rasa jatuh cinta kat Ipoh. Sebab satu best gila kot Ipoh ni. Tenang dan aman ja. Takdak la macam Penang ni mana hala pun reta bersepah-sepah. 


Hampa kalau singgah kat Ipoh tak tau nak makan kat mana, boleh la try makan kat Miker ni. Sedap pun sedap. Murah pun murah kot.

Okla, chow sin chi.


Previous post :

Travelog Phuket :  Day 1 , Roadtrip to Phuket Part II


Courtesy of Agoda.

(Ni second time aku terpaksa write up balik entry pasal hotel ni disebabkan entah mananya hilang draft aku sebelum ni....stresss oiiii kenapa mengapa dia hilang!!! So mood aku nak type panjang-panjang macam the first one maybe dah larik tune...)

Berbalik kepada cerita hotel yang kami stay. Sperti yang kami habaq before this kan. Kami memang pilih untuk stay dekat Patong ja memandangkan Patong lebih happening, lebih tarian tiang, lebih banyak pondan   tipu ok tipu bukan sebab tu la yang oii...of course sebab kami nak tempat yang lebih easy access gitu haa.


Courtesy of Agoda


Untuk pengetahuan hampa semua, Andakira Hotel ni terletak dekat ja dengan Bangla Road. Jangan tanya aku kenapa nama dia Bangla Road walhal aku x nampak pun abangla mahupun adikla di situ.

Jom kita tengok dulu la apa yang best sangat kat Andakira , Andabayar Hotel ni.

Salah satu feature yanag kami nak adalah pool for the kids to enjoy their vacation kan. Tup-tup Andakira Hotel ni menawarkan pool access from room gitu ha.. apa lagi. Cargas ja kami booked yang pool access ni. Harga dalam rm230+semalam kalau tak silap aku. Not bad la kan for the price.

Dan pada aku yang verangans nak me time la sangat ni kan. Of course la aku nak yang ada bath tub. Kira lengkap la ada bath tub macam aku nak kan.

So lets check it out yoo


Drebar yang kepenatan. 


Spacious. Tengok la mek ni buat apa. Aku combine kan dua katil single ni. So jadi macam katil superking wei.


Clean bath room


Bath tub ni antara pilihan wajib aku sekarang sebab aku da macam boring kot nak mandi swimming pool bagai ni



Ok la siap ada bath robe bagaikan.


Pool access from our room


The kids da mula terjun seawal yang boleh. Lepas ja breakfast dengan balcony. Masing-masing berkuak lentang bagai. Seronok wei. Lapaq naik makan. Lepas tu terjun balik. Memang serious seronok la kan.

Oh untuk pengetahuan, Andakira Hotel ni takda la dekat sangat dengan laut kan. Kalau nak jalan tu memang basah keti la mau nya. Please note kalau hampa nak cari yang dekat pantai please tengok map hotel dulu. Kami sebab dah kali ke 5 ke Phuket ni esp Patong ni so xda la excited dah dengan pantai nya. Tapi pantai dia best ok! Tapi kalau hampa nak stay kat Andakira Hotel ni boleh ja hampa sewa moto and ronda-ronda Phuket ni. Aku honeymoon dulu memang sewa moto ja ngn laki aku. Lebam kamo lenjan moto tu sampai ke Kamala Beach la Kata Beach la..Kathu la. Memang kami explore gila-gila la.


Courtesy of Hotel.com

Aduh.rindu la pulak pantai yang cantik ni๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…


And of course la rate yang semakin dekat dengan beach semakin mahal. And banyak "brand" hotel terkenal dekat /berhadapan beaches ni. Tengok nama Andakira Andabayar Hotel pun dah bunyik macam apa ja kan. Lain la kalau Hyatt ka kan. Tapi kemudahan kat Andakira Hotel ni aku puas hati la. Memang tiptop. Aku suka. Selesa and servis pun bagus. 

Apa pun yang penting, nak berjalan ni kena tengok poket masing-masing. Kalau poket korang tebal ok ja kan nak duduk yang mahal pun. Apa de hal. Yang tak berapa nak hado2 macam aku ni. Andakira Hotel ni pun da kira ok sangat-sangat dah tau.

Hampa kalau nak book Andakira Andabayar Hotel ni..boleh ja book melalui medium sperti Agoda, Booking , Expedia, Traveloka, Trivago  n etc. Cari la mana tau dapat murah kat salah saty ni. Macam kami hari tu guna Agoda ja.

 Oklah wei. Aku da ngantuk ni. Nak chow dulum seram pulak malam-malam kul 12.20am ni duk dengar sora budak-budak duk main kat luar tu. Kejadah apa la malam-malam ni nak main2 nak oi. Aku lempang kang kalau budak betul yg duk main2 tu. Kalau setan pulak sila main jauh-jauh. Aku dah la baru lepas habis geram dengan setan ni sebab mengacau Si Aishah. Jenuh pagar rumah bagai.

Okla, hat tu nanti cerita lain na. Okey babai.

Holaaaaa me amor~

How u guys doin lately? Me? A very hectic over this few weeks. Duhhh๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Well that's life. What doesn't kill us make us stronger day by day gitchuuu.

Let me share something good for you and ur skin! Yeayyy.
Althea.kr has lauched their #31 beauty box with theme Lovely Dewy. What I love about this beauty box is, it came with a lot of full size products and less "sample" products like some paid beauty box ( dah la bayar, but you dont know what in there...tgk2 banyak sample jek...by the way who still buy/subscribe this beauty box kan...it was sooo yesterdayyyy)


So what's inside this Althea Box #31 ?

Let's check it out.


Product list:

Laneige White Dew Skin Refiner

Son & Park Concelear Cube

Tony Moly Crystal Lovely Eyes

Pure Smile Original Essence Mask

It's My Lip Crayon


I just love this Box. I must say I'm so in love with all this products.


Laneige White Dew Skin Refiner

Claim:

* improves uneven skintone.
*  fast absorption into skin
* moisturized finish

What I feel after using this?

Yes this is a totap hype of this box, with this my uneven skintone do improve. It does moisturized my skin and the absorption is quite fast. Plus I'm so in love with their "water base"  texture.



Son & Park Concealer Cube


Claim:

* all day lasting perfect cover with moisture.
* natural gloss and coverage makes the skin clear and smooth 

My comment:

This concealer is easy to blend. Can hide my blemish without drying it. 



Tony Molly Crystal Lovely Eyes


Claim:

* get crystal bright eyes with this Tony Molly duo

My comment:

For oily eyelids like mine, need to wear eye primer in order to make it stay longer. The color don't really stand out for my skin color and eye lids.




Pure Smile Original Essence Mask

Claim:

* improve elasticity and provide moisture to the skin

My comment:

Who could not love mask? Somemore with pearl infused and have benefit to our skin right?



It's My Lip Crayon


Claim:



A soft and smooth lip crayon that glides effortlessly onto the lips for a lovely pout

My comment:

I have a crush on lip crayon and this crayon works well with my lips. I love how it moisturize my lips. 



Free gift


Nakeup Face

Claim:

* keratin care crean without needing to be washed.
* smooth out dead skin cells , blocking pores and complete silky skin.

My comment:

After using this scaling cream, I can feel my skin become smooth and silky. No more flacky skin that looks euhhhh. Love to try the full size one after this.



Overall, I love this Althea Lovely Dewy box. Some of it do really work on me. So if you interested with this Lovely Dewy Box don't forget to get yours at Althea.

Price :

RM294

RM110

MURAH KANNNNN???

SO APA LAGI DON'T FORGET TO GET URS AT 










Rasanya kaki-kaki make up dekat Malaysia ni dah banyak yang tahu kewujudan Fame Cosmetics yang makin meniti di bibir make up junkie di Malaysia saban hari gitu. Idea Fame Cosmetics dicetuskan oleh 3 orang bloggers yang tak asing lagi iaitu Kak Elly , Kak Pilla dan juga Kak Peej.



To be frank bagi aku ni, selain dari mempunyai produk yang berkualiti; rangkaian Fame Cosmetics jugak antara yang termurah di pasaran. Dengan hanya RM29, korang dah boleh dapat sebatang lip matte yang best gila wei!



Dah la selection colors lipmatte yang ditawarkan Fame Cosmetics ni macam-macam variety duk ada. Memang serius aku meroyan gila dengan lip matte from Fame Cosmetics ni. Korang jangan tak tau, Fame Cosmetics ada 11 shades of colors yang mampu menawan mata hampa tau dak. Tu belum lagi dua limited edition Fame X Nuex.



Selain dari lip matte yang super best, Fame Cosmetics ada jugak produk-produk lain yang super best macam mascara, eye liner, bb cushion dan jugak blusher.



Serius aku rasa dengan ada produk-produk yang hot and meletop dari Fame Cosmetics ni memang buat aku lupa terus jenama-jenama antarabangsa macam Nars. Why pay more weiiii...kena bijak berbelanja gitu haaa.



Hampa kalau nak try Fame Cosmetics  ni boleh la ke :
Instagram


Whatsapp 

0133363775


Amacam comey dak aku pakai lip matte dari Fame, code candy... dengan blusher also from Fame Cosmetic jugak.

Hampa kalau nak jangok-jangok jangan lupa dapatkan Fame Cosmetics lani jugak tau. Dijamin hampa semua puas hati and jatuh cinta terus nanti tau.






© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS