Birthday Treat

by Alia Farhan, 7:02 AM

 Assalamualaikum…

It’s been along tak update blog…busy apa pun tak tau lah kan..benci betul dengan diri sendiri sbb lemahhhhhh nak update blog ni selalu. Lemahhhhhh 🤪🤪🤪

But since November is a special month for me sebab 28th November semalam la birthday my second precious thing in the world..baby boo Aishah Arissa ..she is now 5 years old.


My Ecah pot2
Time ni sedap ja nak uli2 n gomoi-gomoi☺️☺️☺️

Resipi Ayam Negro

in , , by Alia Farhan, 3:07 AM

 


Ayam negro nama di beri negro


Assalamualaikum.. Lama dah tak share resipi kan kat blog ni.. Rindu pulak nak masak2 semua tapi tu lah haiii malasnya. 
Tapi bila buat menu macam ayam negro ni sedap ja. Menu ringkas tapi semua orang suka... 

 Holaaa... Dah lama duk delay nak cerita pasal satu port Halal Chinese Food/ Dimsum dekat Penang ni. Paling best sebab dekat gia dengan rumah aku... Hahhahah.. Kentut pun dengaqqqq 😝😝😝

Of course la tujuan utama ke sini untuk menikmati Dimsum/dumpling dia kan, lepas tu shrimp chee cheong fun dia pun harus lah kena cuba kannnn

Hai semua… 


Kali ni aku nak kongsikan sebuah kisah kejayaan seorang ibu kepada 5 orang anak yang berjaya buat hasil jualan lebih RM9 juta tanpa perlu jadi founder produk. 


Aku harap kisah kejayaan ini boleh berikan sumber inspirasi kepada korang yang tercari-cari peluang untuk ubah hidup. Lagi2 pada waktu Covid-19 ni. Ramai yang hilang pekerjaan, perniagaan terpaksa ditutup dan macam2 lagi la.

 Sebut Hard Rock Hotel semua orang tau kan.. Ada 2ja pun kat Malaysia ni.. Satu dekat Penang.. Satu lagi yang dekat Desaru Johor tu.



Ni adalah 2nd time aku stay dekat Hard Rock Hotel ni. Dulu 1st time masa honeymoon, so this around anak 2 baru la mai stay sini. Hahahahahha

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS