Succi Spa, Medispa Terbaik di Penang

in , by Alia Farhan, 10:53 AM

 Assalamualaikum 

Hai pejam celik dah nak habis bulan 2 dah..macam baru ha masuk 2022 tapi eh dah nak masuk bulan 3 dah…walaupun banyak krik2 di blog ni tapi masih kekal active di Ig dan masih maintain kuat merempan di Facebook..biasalah Facebook kan tempat org tua2 kertu merempan kan…dekat Ig kita potray yang indah2 aja..ehhh五五五


But hell yeah ..i’m here to story another thing…

Hampa pernah tak kecewa bila pi buat facial tapi tak korang rasa time facial tu hambarrrr jaaa…xda wow factor yang hampa rasa nak repeat buat lagi. Kadang2 tu siap amik pakej lagi tapi satu kali pun dah rasa hambar n rugiiii jaaa…but worry no more…aku nak share satu Medispa yang best kat Penang ni untuk hampa naaa…



Sumpah serious best gila and aku tak propa langsung..propa2 wasnt my thing..sapa kenal aku mesti tau aku ni jenis payah nak berlindung bab2 review ni…kalau aku rasa best aku akan review..kalau xbest mmg aku tak review ya..



Ni muka few days before buat facial …muka berjelebu n berjelaga la orang tua2 kata打

Ok la nak cerita pasal Succi Medis spa ni..apa yang aku suka depa buat kerja proper…scan dulu kulit kita ni main concern dia apa..apa flaw paling ni…so dia akan buat treatment dekat skin kita based on analysis yg depa dapat masa scan kulit kita.

Jom la tengok condition skin aku masa scan tu;


Boleh tengok la details apa yg ok and pa yang tak..color spot


Complexion la apa la…teringat pulak cerita korea apa ntah dia duk cakap kulit laki tu complexion dia perfect..Hyun Bin dalam Crash Landing On You kot tak silap..


Sebum pun ada gak..time ni kulit aku ada kering2 gak sebab sebelum tu kan balik Jitra panaih gula macam duk kt gurun sahara dah aku rasa time tu..so ada la kulit break out skit..kadang2 sebum keluaq banyak bila kulit kita dehydrated jugak


Acne so far Alhamdulillah under control


Wrinkles pun dah start ada ya..dekat bawah mata ..dahi n dekat smile lines tu必


Pores tu ada gak yg besaq..tengah cuba nak kecilkan apperance dia必

So lepas ja scan hari tu, Wani owner spa suggestkan dekat aku untuk buat DNA Salmon treatment facial.

Seriously time buat tu punya la best sampai aku terlena wei..dah pulak tu lama gila..bayangkan aku start pukul 1 tgh hari..dekat pukul 3.15 petang baru trearment aku siap..puas berdengkoq wei..pulak tu treatment dia memang betul2 memanjakan diri sambil merawat kulit kita. Tak macam sesetengah tempat tu buat asal boleh ja sebab nak kejar customer.. 1 jam pap pap…buh stim kat muka skit sedut2 blck head skit..buh toner..buh moisturiser dah sudahhhhh..1 jam tepat Sodaqollahulazimmmm…

Sini memang aku puas hati gila…treatment dia buat kita rasa special.to be honest aku pernah pi Facial dekat Spa2 chinese ni…haaa konsep dia sama..kita memang rasa best sangat2 ..lepas tu part urut muka tu..tokey dia wani uli2 muka aku and irut buat V Shape lagi bagai..memang rasa la jawlines tu kena uli2 …best gilaaaaa

Nak tengok hasil ka lepas facial dekat sini?




Naked face lepas kena uli2 muka..best gila sebab memang instant glowing sangat..muka rasa fresh n hydarated sangat2 ..yang part2 rasa kering and menggelupas skit tu pun terus ok..actually dekat dagu tu ada jerawat pasir skit sebelum tu..lepas facial gone..dekat situ saja Wani treat betul2 untuk bagi jerawat tu goneee.


Ni muka seminggu lepas facial..still rasa best lagi..glowing berseri2 ja muka ni…sekarang ni maintain amik cit C and buat routine skin care macam biasa…

Hampa kalau yang duk Pennag belah pulau ni rasa rumsing and nak cari spa yang best untuk buat facial ka boleh la try mai buat Succi Medispa ni..serius wei recommended sangat sebab memang berbaloi dengan hasil n service dia..harga pun bagi aku berpatutan sangat2

Ni senarai facial yang ada and harga dia


Serious harga dia sangat2 berbaloi dengan service yang depa buat..lepas tu hasil pun wowww jugak.


Body treatment pun ada ya..nest time aku nak try belam dengan urut pulak云

So hampa-hampa yang kt Penang tu boleh la pi naa…kami gerenti hampa mesti puas hati dengan hasilnya

Sending ❤️




 







SHARE 1 comment

Add your comment

  1. Lama dah x pi Spa...ntah bila kala nak pi...akak ni nak potong rambut pun x lepas- lepas lagi...

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS