St Ives Hydrating Daily Facial Cleanser Watermelon Review

 Rasa semua orang familiar kan jenama St Ives ni.. Memang agak well known jenama ni dekat drug store kan... 

Paling famous dia punya scrub la kan... Tapi kali ni nak cerita pasal Hydrating Daily  Facial Cleanser Watermelon dia. Actually St Ives ada banyak jugak daily cleanser ni.. Macam-macam jenis... Cuma tak masuk Malaysia la kan. Ni pun jumpa dekat Watson satu jenis ja. Before this aku beli dekat shopee ja. 


Ada Hydrating-watermelon, Glowing - Peach, Blemish-tea tree, Soothing-camomile. 


So macam biasa la.. Memang aku pentingkan Hydrating... So pilihan aku mestilah yang Watermelon ni... Lagipun aku memang suka bau watermelon ni.. Bestttt.... Lepas tu of course la packaging dia shoooo shomelllsssss kannnn.... 



Dah jadi set2 pink pulak dah dekat dalam bilik ayaq aku😍

Ok lah... Kenapa aku pilih watermelon instead yang 3 lagi? 

Satu sebab aku suka bau watermelon and watermelon ni kita sedia maklum water content dia tinggi. Contoh la bila kita makan watermelon kita rasa thirst relief sangat sebab dia salah satu buah yang tinggi kandungan air dia. 

Jom tengom benefits of watermelon to our health :


Credit to Google 

That why i love 🍉 🍉🍉

And this specifically for skin:


Credit to beautymunsta.com

Selain daripada tu.. Watermelon jugak sangat kaya dengan antioxidants. Antara bahan antioxidants yang terdapat dalam watermelon ni adalah :

Lycopene
Beta carotene
Cucurbitacine E
Vitamin C


                         Credit to Google 





Apa yang best pasal cleanser ni? 

Oil free
Paraben free
Dermatology tested

Based on my experience :

Kulit memang rasa hydrate n tak menyerigai macam sesetengah cleanser buat. 
Kulit rasa toing2... Kulit pun terasa lembut ja... Memang best sangat rasa fresh ja sebab rasa la kulit tu hydrate. 

Akan repeat tak? 





Of course.. This is actually my second bottle. For sure will repeat again 😍

Kalau ada yang berminat.. Hampa boleh dapatkan di Watson...
Atau di shopee








10 Comments

  1. Macam menarik je produk ni . Bau bauan manis2 watermalon kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Bau mmg watermelon hbis.. Syiok sgt😍

      Delete
  2. Menarik ya. Teringin nk cuba st'ives ni..done grab at shopee

    ReplyDelete
  3. Brg bole dpt dekat shopee ka..nnt sha try purchase tq sharing

    ReplyDelete
  4. Wow so pinky. Sedapnya bau watermelon sambil cuci muka. Mesti rasa refreshing kan.

    ReplyDelete
  5. Saya pon suka yg watermelon ni..anak siap main2 lagi..geram mak..dorang suka sebab wangi..haha

    ReplyDelete
  6. Wow semua pinky hahah. Jarang guna dh brand ni. Gatai tukaq scrub

    ReplyDelete
  7. best nih facial cleanser buah-buahan nak-nak bau tembikai tu, saya suka nak trylah nanti...

    ReplyDelete
  8. tak pernah try lagi set untuk yang hydrating. hari tu ada viral kata produk ni tak elok lah apa lah .. sis pening hahahah tp sebenarnya ikut kesesuaian dengan si pemakai jugakkan

    ReplyDelete
  9. memang comellah pinky pinky botolnya.

    ReplyDelete

Post a Comment