Rindu Nak Makan Dekat Kedai

by Alia Farhan, 1:56 PM

 Ada yang macam aku tak? Rindu nak makan dekat kedai macam dulu2 😂

Baru-baru ni rasa rindu gila nak makan Siakap Laprik. Selalu makan dekat kedai2 tomyam kan... Kali ni mau xmau kena la buat sendiri kan. Tahap kerajinan kena lah tinggi berbanding biasa kan 😅

Tapi xpa. Yang penting boleh feeling2 makan macam dekat kedai tomyam pun dah ok kan.. Apa boleh buat...sekarang tengah lock down kan.




Feeling sangat macam makan dekat kedai. Siap plating pun buat ala2 dekat kedai kan... 

Buat macam ni lepas tu gu kan pulak dengan tomyam campur.... Fuhhhh sedap tidak terkata yaaaa... 😜😜😜😜



Ikan ni besar ya beli dekat tesco/lotus ja. Baru dalam RM10.90 mcm tu. Ni kalau dekat kedai tomyam yang besar macam ni busuk2 kena RM40 kot. 

Tapi takpa janji licin semuanya. Ingatkan besar ni nanti tak abih ya. Sekali licin wakkkkk.... 




Ikan licin.... Tomyam pun licin... Tu ja lah nak cakap... Tiada pembaziran di situ...lepas ni boleh buat  siakap steam limau pulak.. Miang pla ke... Memang perasan.. Anak2 aku kalau buat yang ikan macam ni memang laju jaaaaa... 

Mama ja malas sikit nak buat siakap macam ni sebab kalau yang kena goreng-goreng ni sebab kena pakai minyak yang banyak. Paham+paham la kan nak kena deep fried dia tu macam mana kan... Tapi ok la asalkan habis makan... Xda la pembaziran di situ... Dah syukur dah sangat-sangat. 

Korang tak rindu ka nak makan dekat kedai macam dulu2? Cepat la habis covid ni..kesian tengok orang2 yang terjejas. Sedih baca hri-hari da kes bunuh diri. Semoga Allah lindungi kita semua ❤️❤️❤️


SHARE 4 comments

Add your comment

  1. As pun rindu nak makan kat kedai. Feel makan kat kedai memang best...

    ReplyDelete
  2. sama.. rindu juga nak dine in .. huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. huhu.. lamanya tak makan di kedai.. betul.. rindu

    ReplyDelete
  4. dekat nsk pun murah siakap ni. 10 hengget ja sekilo. bila makan dekat kedai mau melayang 50 hengget. Rindu jugak nak makan kedai tapi menu hat tak boleh masak lah hahaha

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS