Maggi Asam Laksa

by Alia Farhan, 10:27 PM

 Hari tu a nite before my husband kena outstation atas urusan kerja.. Tengah duk pillow talk tibehhh lapaq pulak kan... Biasa la kan.. Tengah2 malam saka masuk. Mula la lapaq bagai...

Tiba2 husband cakap u know what.. I kinda hungry... Jom makan meggiπŸ€”

Aku pun on ja lah... Tiba2 dah terbayang kesedapan maggi asam laksa...

Oh sedapnyaaa....

So apa lagi lepas ketung ketang sat kat dapoq... Dah tiappppp



Feeling2 korea betholllll lahhhh... Siap masak dalam periuk korea ni lagi haaa... 

Kebetulan masa dinner malam tu aku buat kueytiaw sup.. So ada la kuah sup lebih kan.. Aku guna as based kuah maggi asam laksa ni... Lepas tu geram tengok kaler tak bangkit... Aku letak chilies flakes dalam kuah tu... Lately jadi mcm orang korea obsessed dengan chili flakes n chili powder pulak dahhhh... Penangan duk tengok vlogger Korea masak πŸ˜‚

Ni satu bungkus maggi asam laksa ja ya.. Aki letak filamen ketam tu.. Isi ayam dari sup ayam tu.. Rincik2 sikit and then masukkan sayur apa yang ada... Tengok2 dah banyak pulak jadinya.. Ok la tak la rasa bersalah makan maggi banyak kan... At least 1 peket tu share 2 orang kan... 

Sedap makan mcm ni sebab berebut2... Teringat zaman dekat Uni dulu masak makan meggi ramai2 dalam multicooker tu.. Pastu berebut2 makan sambil tengok cerita korea.. Tak cukup topup lagi meggi.. Kadang2 sampai 3 x round baru nk kenyang... 

Masing2 nanti letak maggi masing2 untuk dikorbankan makan beramai-ramai dalam multicooker... Nikmat berebut2 tu..yalah duduk hostel kan asyik lapaq ja.. Selalu akan buat perangai ni waktu time malam weekn.. Sebab time tu la time releks skit sebab esok ya takda class n tak kalut kena siapkan assignment or tutorial ka lab report ka... Heaven bila ingat balik kenangan-kenangan ni... 

Tu belum lagi waktu diploma dulu laki aku tengah2 malam lapaq mintak aku buatkan maggi.. Sebab aku memang jenis buat maggi bertumis.. Letak teloq.. Paling2 busuk.. Dried shitake mushroom tu mesti ada utk letak dalam maggi masa zaman study. Agaknya sebab tu la kot laki aku suka aku kan.. Pandai masak even masak maggi pun another level.. Takmain la maggi buh perencah n teloq ja πŸ˜‚

Kalau budak bilik aku tu.. Sekarang ni msg rindu la maggi cuka kak alia tu.. Kami buat tak jadi.. Hahahha... Buat maggi pun ada teknik ya uols.. Baru another level πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Lastly aku geram la kalau nak beli Maggi ni.. Kenapa la diorang ni xleh buat satu pek 5 bungkus tu buat perasa lain2 campur ehhh.. Stress makkkkk nokksss.. Nak makan yang kari..asam laksa..itik...dah kena beli asing2.. Matilamaknakkkk nak.. Ehh tapi aku paling suka megi jenama Mamee... Maggi suka yg pedas giler ayam bakar tuuuu😍😍😍


SHARE 3 comments

Add your comment

  1. Kadang layan jugak meggi mlm2 tp ada anak ni keja nmpk katil

    ReplyDelete
  2. dulu pernah addicted dgn maggi cup yg asam laksa.. tiap hari kena makan

    ReplyDelete
  3. hehe, akk masak megi cara malas je. Laki akk yg rajin bubuh macal-macam.

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS