Buffet Ramadan at Boulder Valley Penang

Baru2 ni aku berpeluang ke Boulder Valley yang terletak di Teluk Bahang. Untuk pengetahuan hampa semua Boulder Valley ni adalah satu tempat glamping baru.. The first ever glamping side yang ada dekat Penang ni.

Tempat ni memang sangat best.. Sebab dia mcm ke dalam hutan skit...memang cantik sangat tempat dia. Tenang sangat-sangat rasa bila ada dekat sana.


Lihatlah kehijauan alam di Boulder Valley ni. Sangat tenang. Kebetulan sangat pakai baju hijo kannn.... 

Untuk pengetahuan hampa semua aku dijemput ke sini untuk review Buffet Ramadan depa. Untuk pengetahuan hampa jugak.. Boulder Valley ni baru ja 2 tahun dibuka and ni first time depa buat Buffet Ramadan. 


Ramadan Kareem




So jom kita tengok apa yang depa hidangkan.... 


Nasi hujan panas +ayam percik + gulai kambing +ikan bakar


Sayur kacang buncis+ulaman +sate



Cucur udang, kuih muih dan buah-buahan. 


Sup ekor yang yummy. 






Char kuey tiaw.. I love the dry version like this. 


The yummy char kueytiaw with teh o laici. 


Nasi hujan panas with ayam percik.. Kacang buncis and gulai kambing.. The gulai kambing is so umphhhhhhh. Sedap sangatttt


And the sate... The kuah kacang is so yummy.... 

Overall:

The foods are good. But not so many varieties of choice. I know that this is their first time organize their own Ramadan Buffet but I hope to see more spread and more food varieties in future. For those enjoy nature.. This is the place for you. It so calm and peaceful. You can enjoy the nature before having your buka puasa there. 









For those who interested to have your buka puasa with your love one at a peaceful place, u will love this... 

Call and book your seats for Ramadan Buffet now

Boulder Valler, 
8 Jalan Teluk Bahang, 
Teluk Bahang, 
10150 Penang

019-977 8995
















4 Comments

  1. Mak aaiiiii... nak sup ekor tu!

    ReplyDelete
  2. Alahai.. melayari blog gambar makanan pada jam 12tengahari ni, memang menguji iman.. sdap nmpk semuanya

    ReplyDelete
  3. gosh! nama ja duduk teluk bahang but baru first time tau.. thank you sharing :)

    ReplyDelete
  4. Tempat dia not bad. Mcm back to nature sambil makan2 dlm suasana hutan 😛

    ReplyDelete

Post a Comment