Aktiviti Merentas Negeri....

by Alia Farhan, 7:06 PM

 



Haaa.. Tajuk nak propa ja kannnnn.... Aaahhhh gitewww lahhh... Sebenarnya nak cerita last week berlakulah aktiviti merentas negeri dengan kebenaran pulissss.. Haluuuu pulissss

Dari Penang ke Terengganu untuk majlis pernikahan adik bongsu aku si Usu tu... Alhamdulillah majlis berjalan lancar. Walaupun tak meriah sangat sebab sepupu sepapat n makcik2 semua yang plan dari tahun lepas nk join tapi xboleh join sebab aktiviti rentas merentas negeri tidak dibenarkan.. Kami semua akurrr...sebab yang dibenarkan hanyalah siblings... Bukan sanak saudara kaum kerabat semua boleh angkut 1 biji bas  ya...




Takpa lah. Kita marhaen buat cara marhaen... Nak pilih untuk menipu untuk merentas negeri ka apa ka.. Silakan...biasalah... Denda RM1000 pun rasa tercungap-cungap nak bayar. Inikan pulak RM10000... lagi tak tercapai dek akal kita nak membayarnya...


Usu dengan anak menakan paling banyak akai n melawan hangittt... 



Walaupun dah banyak kali pi Ganu.. But this is the first time I went to Masjid Crystal... Beautiful place but yet poor maintenence 


Back to the story kalau orang kaya... RM1000 tu umpama RM1 ja... RM10000 tu pulak umpama RM10 dia ja.. So apa dia kesah setakat kena saman RM10000... we are talking about how money do the talk....

It's so kayyyy... Stay safe peeps... Semoga Syawal nanti da sinar bahagia untuk kita semua balik merentas ke negeri masing-masing ya.. Aku taknak dah feeling2 raya dekat Stockholm lagi tahun ni.. Kang hallucination beraya di Lisbon ka Madrid pulak tahun ni....


Kasut kita berbeza-beza. Ada yang bahagia ada kasut... Ada yang bahagia pakai kasut RM50.. Ada yang bahagia bila pakai kasut RM10000... 

Marilah kita berdoa di hari Jumaat yang barokah ni semoga doa2 kita semua Allah perkenankan... Aminnnnn.... 


Bagi yang rindu laut... Nah aku share skit video bunyi angin n ombak kat tepi pantai di Kuala Besut






SHARE 3 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS