5 TIPS MENYIRAM YANG ANDA PERLU TAHU!!!

Hai kat sini nak kongsikan sikit tips menyiram pokok for beginners yang baru berjinak-jinak dengan gardening.... 

Berikut adalah 5 tips penting untuk menyiram pokok :1) Siram pokok 2 kali sehari, pada waktu pagi dan petang.
2) Jika cuaca panas terik, siram 3 kali sehari.
3) Jika hujan, tidak perlu si…

Resipi Cha Bang Ang, Dessert dari Thailand

Hari ni da masuk hari kedua berpuasa. So hari ni baru berkesempatan masak.. Semalam tak masak sebab buka puasa dekat Golden Sands.. Terima jemputan untuk Ramadan Buffet kat sana semalam. Nanti aku cerita ya.... So hari ni aku buat dessert thailand.. Cha bang ang... Senang and sedap sangat. Bahan-b…

Buffet Ramadan at Boulder Valley Penang

Baru2 ni aku berpeluang ke Boulder Valley yang terletak di Teluk Bahang. Untuk pengetahuan hampa semua Boulder Valley ni adalah satu tempat glamping baru.. The first ever glamping side yang ada dekat Penang ni.Tempat ni memang sangat best.. Sebab dia mcm ke dalam hutan skit...memang cantik sangat t…

CITARASA NUSANTARA RAMADAN BUFFET AT ROYALE CHULAN PENANG

Royale Chulan Penang invites guests to ignite and embrace the spirit and traditions of Ramadan with family, friends and colleagues with the hotel’s attractive and diverse selection of Malaysian cuisines! From an appetizing array of kerabu to icy cool ais kacang and cendol, and to everything in betw…

Wedding Of The Year 2021 : Neelofa & Haris

Siapalah tak kenal celebrity Neelofa kan... Cakap pasal Neelofa 1 Malaysia kenal dia... Politicians pun orang tak kenal macam dia. Suka tengok dia sebab dia memang cantik... Diakui la memang orangnya cantik dan manis... Bila da jadi orang terkenal dalam negara ni.. Of course la wedding dia antara y…

My Fav Penang'a Asam Laksa and Cendol

Bila kahwin dengan orang Penang and nak2 menetap pulak di Penang ni.. Selera makan pun dah macam orang Penang la jugak. Tapi ala selera orang Penang dengan orang Kedah tak jauh mana pun... Still tekak Utara kannn...
Very synonym to Penang.  Pic credit to Google


Selain nasi kandaq, Penang jugak terkena…