Canning Dim Sum Express Penang, Halal Dimsum

Assalamualaikum....Ada peminat dimsum tak dekat sini? Aku memang peminat tegar dimsum n dumpling? Aku memang peminat tegar la. Sedap hoiiii....Ni pun nak cerita pasal halal dimsum dekat Penang ni..Canning Dimsum Express. Aku rasa diorang dah bukak since 2019 tak silap aku. Lama duk kata nak pi mak…

Roti Sarang Burung Viral Di Balik Pulau

Assalamualaikum....
It's been a very long2 day.. I'd been missing from my blog. Ntah ke mana blogging mood menghilang. Forgive me. Nak kata sibuk.. Ya la jugak sibuk.. Anak yang kecik tu tadika memang dah ke sekolah dari hujung2 bulan 1..yang si kakaknya pulak dengan online class until last…

Gulai Sembilang Jelutong, Sedap

Rasa macam hari tu berkobar-kobar gila duk update blog... Tibehhhhh kena umum MCO terus mood blogging semua tersontot n ke laut dalam... Cissss... Mati mood aku tauuuuu 😌😌😌😌Tapi takpa... Jom la aku nak panaskan balik blog aku ni... Idok ler mau senduuuu.. Kalau idok macam mana adsense nak kach…

Food Review : Eryna Cafe Curry Claypot, Balik Pulau.. Kari power!

To be honest....kesedapan makanan tu terlalu subjective untuk aku. Mungkin sedap bagi orang lain.. Tapi dekat aku... Biasa2 aja... Mungkin bagi orang lain xsedap.. Tapi sedap bagi aku... Sebab tu aku cakap subjective menda ni....Kali ni nak cerita pasal satu kedai makan ni...nun jauh di Balik Pula…

Ke JB Kita | Onn Kitchen JB review

Pada 20 hb December yang lalu.. Kami sekeluarga telah bergerak ke Selatan tanah air.. Iaitu ke Johor... Destinasi kami adalah ke Johor Bahru. Sudah pasti ke Legoland menjadi pilihan kami sekeluarga. Actually trip ni pi sekali dengan family adik ipar aku... So nanti aku cerita ya pakej Legoland mana…

Original Bangkok Tom Yam Sunway Tunas Penang Review

Musim-musim MCO ni agak susah la jugak nak dapat kedai tomyam yang sedap kan.. Maklumlah.. Banyak geng2 tukang masak dari sana balik and tak dapat balik ke sini balik. Kedai yang kami biasa makan masakan Siam tu tak bukak....So baru-baru ni teringin nak makan makanan goreng dari sana.. Macam nasi g…

3 Budak Gemuk Penang Review

Dah lama teringin nak makan nasi dekat 3 Budak Gemuk ni. Ya lah.. Hari tu kan viral dekat KL Nasi 3 Budak Gemuk ni... Memamg serius teringin gila....So bila tau yg 3 Budak Gemuk ni dah ada dekat Penang... So excited gila nak try... And here we go....nasib la dekat ja dengan rumah... Orang Penang, …

Nasi Dalca Surr di Kassim Mustafa Penang

Hari Jumaat lepas... Malam tu tibehhhhh lapaq nak makan nasi dalca pulak. Tapi time tu dah lewat pulak... Nak harapkan Nasi Dalca Rahim memang jawab dia kuah pun dah takdak cerita dia.So laki aku cakap.. Jom try dekat Kassim Mustafa.. Depa kata dah surr balik... Aku pun lupa when was the last time…

Promosi Terbaru Di Glasshouse, The Prestige Hotel.

Khamis lepas, setelah berapa lama stop review di hotel semenjak PKP berakhir... Maka aku menerima jemputan review di The Prestige Hotel. Antara hotel kegemaran aku dalam bab penyediaan makanan, dekorasi menarik dan seni "heritage" yang ada di hotel ini.Kali ni, The Prestige Hotel menawark…