Roti Sarang Burung Viral Di Balik Pulau

 Assalamualaikum....


It's been a very long2 day.. I'd been missing from my blog. Ntah ke mana blogging mood menghilang. Forgive me. Nak kata sibuk.. Ya la jugak sibuk.. Anak yang kecik tu tadika memang dah ke sekolah dari hujung2 bulan 1..yang si kakaknya pulak dengan online class until last week dah kena start sekolah.

Macam tu la keadaannya. Menjadi supir kepada anak...masa si kakak online ckass6.. Kena tengok2 jugak masa dia ada online class... Masa dia da start sek... Kena jadi supir untuk dua2 orang. Dah hantar kakak ke sekolah.. Kena amik balik amik adik pulak.. Kalau asik habis class awal.. Kena amik adik dulu n then hantar kakak ke sekolah pulak... Phewww... Memang penat ke sana ke sini... 

Tu yang tak ter update langsung blog tu.. Aduhaiiii.. Maafkan la tuan blog ni... Memang kelaut sangat.... 

Ok la.. But since ada mood ni.. Moh ler kita update apa yang patut... Last weekn, kami ada pi makan Roti Sarang Burung Viral di Balik Pulau yang fames n viral hari tu. 

Actually sebelum ni dah pernah pi....tapi memandangkan que dia ber zig zag zig zag.. Maka dengan itu Sodaqallahualazimmmm... Idok ler aku dengan laki aku nak hegeh2 berator lagi.. Bukan kamiiii la tuuu... 

Tapi memandangkan baru2 ni dah boleh lebih dari 10km..kami pi cargass la nak breakfast dekat situ.. Alhamdulillah dalam pukui 9.30am kami sampai di Balik Pulau... Time kami pi tak ramai orang. Masih ada meja kosong. Laki aku yang mengordernya rotinya...masa order tu kena bayaq siap2 tak silap... 

Buttttt... The waiting que is quite long... Banyak gila orang yang makan dejat situ tapau jugak... And orang2 yang sebelum2 kami pun dapat lambat...kami pun tunggu lebih dari 30 minit... 

Tapi ok la kan... Sebab memang nampak la banyak gila yg tapau2 tu.. So kita paham la... 



Sabaq menanti roti sarang burung... 


Finally da sampai.. Hahhahah


Nyum2


Ni pulak fish tacos..laki aku beli.. 


Fish tacos.. Ok la not bad rasa dia.. Cuma aku tak suka kubis unggu dia yang dia buat coleslaw tu 😅

Overall... 

Ok la not bad.... Kalau orang tanya best ke tak.. I should say ok la... Not that bad... 
Tapi tu la aku rasa roti sarang burung aku buat dekat rumah hari tu sedap lagi. Hahhahahhahahhahahhahahahhahahahha

Nak repeat tak? 

Jauh2 nak datang semata2 nak repeat idok ler teman.... Tapi kalau kawan2 oramg luaq ajak pi... Ok la boleh bawak... Cuma kalau zigzag tak payah pun xpa... 





3 Comments

  1. if u say ok la not bad, then taknak la pergi..dah la jauh haha

    ReplyDelete
  2. Roti Sarang Buruk kat Penarak Langkawi pun sedap. Kuah dia sedap...

    ReplyDelete

Post a Comment