To be honest....kesedapan makanan tu terlalu subjective untuk aku. Mungkin sedap bagi orang lain.. Tapi dekat aku... Biasa2 aja... Mungkin bagi orang lain xsedap.. Tapi sedap bagi aku... Sebab tu aku cakap subjective menda ni....

Kali ni nak cerita pasal satu kedai makan ni...nun jauh di Balik Pulau sana nunnnn... Dia punya speciality adalah kari claypot. Masa kami mai ni ada ikan jenahak... So apa lagi... Harus lah mintak kepala n isi jugak kan. Aku memang penggemar ikan jenahak... So this is good!

Kedai ni ramai jugak ya orang yang mai makan dekat sini.. Mostly local people la.. Aku tak rasa orang luaq Penang tau kedai ni.. So nak makan dekat sini kena bawak bersabaq sikit ya... Sebab depa akan lepaskan ikan ikut apa yang kita nak. 

So here comes the foods.... 



Slurppppp.. Tak serve dalam claypot pun 不不不不... Nasib rasa letopzzz


Sedap kari dia... To be honest... Kari letak daun kari, daun kesum and bunga kantan ni memamg sedap sangat... Lepas ni boleh la try buat macam ni kat rumah.. Mesti sedap n letopz... 

Pilihan lauk memang tak banyak... Ada kami amik ayam goreng.. Ada ikan goreng jugak tak silap... Bila makan dengan kari n sambal belacan n ulam dia memamg umphhh... Ni kali kedua laki aku bawak makan dekat sini... 

So hampa2 kalau nak makan kari yang best.. Boleh la cuba tang niiii... 


Eryna Cafe Curry Claypot 

Jalan Kuala Sungai Pinang, 
11000 Balik Pulau, 
Penang 




SHARE 7 comments

Add your comment

  1. nampak sedap..dah tercium bau kari dia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhahaha... Sedap pulak kari letak daun kesum dengan bunga kantan

      Delete
  2. Eeeee....dia ni...tayang kari letopz plak dah...jeles....

    ReplyDelete
  3. tudiaaa nk pi balik pulau tu yg malas. bab kari ni kena bwk sani, baru boleh bt review jujur dr hati

    try la masak kari boh kesum dgn kantan mmg sedap mkn panas2.

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS