Ke JB Kita | Onn Kitchen JB review

Pada 20 hb December yang lalu.. Kami sekeluarga telah bergerak ke Selatan tanah air.. Iaitu ke Johor... Destinasi kami adalah ke Johor Bahru. Sudah pasti ke Legoland menjadi pilihan kami sekeluarga. Actually trip ni pi sekali dengan family adik ipar aku... So nanti aku cerita ya pakej Legoland mana yang kami amik hari tu...

Macam biasa lah... Perjalanan dari Utara (Penang).. Pasti ditempuhi dengan penuh kesyahduan... Nasib la aku kawen dengan orang Penang ja.. Negeri pun sebelah2 ja.. Xdapat bayangkan kalau time2 raya... Syahduuu ja nak tempuh balik kampung jauh2 sambut raya ni.... Elok la Allah da aturkan jodoh yang terbaik untuk aku... Hahhahah


Merentas jambatan kedua ni ja dah 21km...hahhahahah...bapak panjang gila jambatan ni... 


Bangun tidur berlaki-kaliiiiiii.. Mnyanyi bergaduh dua beradik tu berkali-kali pun tak sampai2 lagi... 


Thank you husband bawak kami  jalan2. 

Setelah berkali-kali berhenti-henti di pelbagai RNR untuk kincin... Birakkk... Makan.. Solat dsb... Maka lebih kurang pukul 9+ malam kami pun sampai ke JB... Perjalanan dari Penang ke arah selatan tak la banyak sangat kereta berbanding dari arah KL ke Utara.. Ya la.. Depa pakat2 serbu Penang dengan Lkawi sampai cekelat pun hbis...sapa pi dapat cekelat angin ja lahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Oh so cut the story short kami pi ke Onn Kitchen JB untuk dinner... Lapaq time tu. Actually kami pernah dah makan dekat Onn Kitchen 2 tahun lepas masa trip ke Singapore... Tapi time kami sampai tu dalam 10.30pm+..but the crowd still ramai n happening. Masa baru2 kami pi ni... Memang kedai lenggang gila... Kawan aku orang JB cakap... Mmg JB lenggang sebab sporian tak boleh cross border... So dats why la JB tersangatlah lenggang... 

Aku suka dekat Onn Kitchen ni... Kedai dia ala2 warung-warung dekat kampung tau. Kedai dia ni dekat hospital tak silap aku... 



Aku suka kedai dia... Hahahhah


Ni masing2 kenyang la.. Sampai2 dekat apartment yang ktorg stay tu lapaq.. Nasib la standby.. Tapau siap2 kat budak2 ni.. Tak abih.. Boleh buat breakfast kan... 


Ideas for storage 


Konsep vendor.. Sapa2 nak letak barang niaga boleh letak sini... 


Mee goreng dia sedapppp


Nasi lemak paru.. Orang utara kata kelempung.. Sedappp.. Cuma pedas skit untuk orang yang tak makan pedas.. Tapi sedap ja laki aku habiskan.. Dah terbiasa dengan isteri yang makan pedas ka... Terbiasa dengan mulut isteri yang pedas ni.. Hahahaha

Selain dari menu yang kami makan ni.. Dia ada jugak jual lempeng... Lontong kalau pagi2.. Ada roti canai jugak tak silap aku... Nasi goreng.. Chicken chop n etc... Quite variety la jugak... 

Hampa2 kalau pi JB boleh la try makan dekat sini naaa.... Sedap jugak makanan-makanan dia... Last time kami pi ramai-ramai memang macam2 la kami order... Cuma time tu xdak la nak tangkap gmbaq ka apa sebab da lapaq.. Lepas tu order pun mai sepah2 dah... Tapi memang ok la sedap kalau nak makan dekat sini... Kedai ni pun buka dari pagi... 


Pics credit to Google


Pics credit to Google




Pics credit to Google 

Sebahagian gambar-gambar makanan yang aku dapat bila aku google... 



So kepada hampa yang nak try makan dekat sini.. Boleh la waze Onn Kitchen 


Pic credit to Google. 



Alamat :

29A, Jalan Tarom, Kampung Bahru, 
80100 Johor Bahru, 
Johor


Ok la... Dah ngantuk.. Next time aku share dekat mana kami stay ya... 













2 Comments

  1. bestnya holiday!!! HAPPY NEW YEAR :)

    ReplyDelete
  2. hehe saya ni orang JB tapi tak pernah pun makan2 kat sini xD happy new year!

    ReplyDelete

Post a Comment