Holaaa... Dah lama duk delay nak cerita pasal satu port Halal Chinese Food/ Dimsum dekat Penang ni. Paling best sebab dekat gia dengan rumah aku... Hahhahah.. Kentut pun dengaqqqq 😝😝😝

Of course la tujuan utama ke sini untuk menikmati Dimsum/dumpling dia kan, lepas tu shrimp chee cheong fun dia pun harus lah kena cuba kannnn


Jom lah tengok apa yang aku order ya... 


Yang sampai awal2…tak sabaq nak makan time ni tapi biasa la mesti gedik nak tunggu banyak2 dulu kan


Ni baru half sampai da penuh meja


Prawn siew mai


Prawn chee cheong fun.. Sedap gilaaa... Dengan sambai di tu memang umphhh gila wei.... 1st time aku makan chee cheong fun ada sambai mcm ni.. Dah la sedap gila sambai dia tu.. 


Ni pau salted egg yolk..sedap fav aku ni ..kalau kat Greentown Ipoh Dimsum wajib order ni…




Belachan fried rice. Ni pun sedap gak.. 


Fried radish cake/char koay kak


Tak peh kive on aku dengan char koay kak dia…sedap weiii…




Cahr hor fun... Yg ni kalau xleh celen yang dekat Papa Rich tu... Tapi bila makan dengan sambai yang letak kt atas chee cheong fun tu sedap! 


Licin wei 😂😂😂
Terima kasih tukang bayaq..semoga makin mirah rezeki awak Encik Suami yang rajin belanja anak bini ni …


Bagi yang duk Penang and mencari Halal Chinese food or dimsum boleh la mai makan dekat Hong Kong Kitchen no sebab makanan dia almost semua sedap dan yummy .yang buat aku duk teringat tu dia punya sambai tu..aku siap request suruh tokey dia bottle kan and juai lagi sebab sedap oiiii… 

Lepas tu kan lupa nak habaq bagi aku harga dia sangat reasonable and dimsum dia tu pun bukan macam typical dimsum frozen yang hampa beli rasa semua sama ya. Yang ni dimsum dia hampa dapat rasa la dibuat dengan penuh lasih sayang aaa gituhhh 

Yang pastinaku dah takleh buat alasan gatai nak makan Dimsum kat Greentown Ipoh da sebab hat ni pun dah sedap gila dah…Punah harapan aku nak ajak laki aku jalan-jalam Ipoh noks 😂😂😂



Sapa yang nak pi boleh la check out details dekat bawah naaa:

Hong Kong Kitchen

1-1-25 & 26, Lebuh Kecil 6,

Krystal Point Corporate Park 2,

11900 Bayan Lepas, Penang.

Tel: 016 - 428 2526

Business Hours: 8:00am - 10:00pm (Closed on Tue)

Facebook: Hong Kong Kitchen

SHARE 3 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS