KinKin Changloon Masakan Siam Sedap

in , by Alia Farhan, 6:39 PM

 Hi hampa semua…

Lamanya aku tak update blog kan…

Huhuhu teruknya lahaiiiii

Tapi xpa kali ni nak cerita pasal port makan makanan Siam yang best dekat Changloon. Dia macam bukan kedai makan Siam yang biasa tu tau tapi kat sini almost jual makanan2 fames dekat Siam sana nun macam daging bakaq…mee celop…kengsom and macam2 lagi


Untuk pengetahuan ,Kin tu dalam bahasa siam maksudjya makan..kalau KinKin tu makan-makan..tapi serious la sedap gila ok..tak payah kalut la nak tunggu border bukak ka apa ka..sini sedap gila dah hampa oiii..xkalut nak basah keti beratoq kr border Danok tu semata-mata nak pi makan kt Hatyai sana…


Jom lah kita tengok makanan-makanan dia pulak ya…


Nasi pad krapao


Kengsom dia sedap gilaaa


Kerabu sohun seafood dia


Jelly coconut dia sedap…dia punya sedap mcm dekat Siam


Nasi padkrapao daging


Kuetiaw celup dia❤️


Nasi goreng daging


Kerabu meggi seafood


Daging bakaq and kepak bakaq


Nasi goreng seafood 


Yihhh duk teringat-teringat teruk ni…sedap bethol lahhh
Teringat kengsom dia tu ..sebijik macam tok aku duk buat dulu2🥲

Overall…bagi aku makanan dia memang sedap-sedaplah..aku suka sebab memang puas hati…dari kena pi makan dekat Hatyai sana yang food dia super mahal…ya food dia memang ya kat Hatyai sana..dah la duit kita sekatang ni pun makin murah takda maknanya makanan dekat Siam tu murah..takya…tapi serius sini sedap!

Nak repeat ke tak? For sure la repeat kan sebab sedap  and berbaloiiii…



Memang aroi cing-cing betul













SHARE 14 comments

Add your comment

  1. akak pun suka makanan siam ni.semua sedap kan..Nak pi sini jauh sangat..Kalau kt jb ni ada makanan sesedap ni confirm repeat lagi kan

    ReplyDelete
  2. Mak aii, kenapa semua makanan yang terhidang nampak menyelerakan ni. lagi2, bila tengok Kengsom tu.

    ReplyDelete
  3. mak aii, kecur air liur tengok semua menu yang ada.

    ReplyDelete
  4. Sedap menu-menu tu hah... terliur tengok kengsom dengan keow teow celop tuh fav kite

    ReplyDelete
  5. Terus lapar tengok semua gambar makanan tu hahaha. Meleleh ailio dibuatnya

    ReplyDelete
  6. sedap2 nampak.. xyah nk ke seberang kan.. changloon pon ada... nnnti nk pi la.. hope masa pi x tutup.. hihihi

    ReplyDelete
  7. Bolehla terjah nanti kalau bercuti ke sana. Nampak menarik menu menu dia

    ReplyDelete
  8. Wow!! Nampak semua sedap! Nanti pi sana boleh try sini

    ReplyDelete
  9. Hadoiii... Semua nampak sedap... Terus perut rasa lapar... 😅

    ReplyDelete
  10. Bukan nak cakap apa la makanan siam memang banyak yang sedap sedap tau.kalau makan memang tak pandang kiri kanan la

    ReplyDelete
  11. busyra nak p haritu tapi tak p p lagi. hahaha.. sedapnya tngok smua makanan tu!

    ReplyDelete
  12. Kalau pi sana boleh la terjahhh. Hehehe. Mmg mcm mkn kt siam

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS