3 Budak Gemuk Penang Review

 Dah lama teringin nak makan nasi dekat 3 Budak Gemuk ni. Ya lah.. Hari tu kan viral dekat KL Nasi 3 Budak Gemuk ni... Memamg serius teringin gila....

So bila tau yg 3 Budak Gemuk ni dah ada dekat Penang... So excited gila nak try... And here we go....nasib la dekat ja dengan rumah... Orang Penang, 3 Budak Gemuk ni dekat area2 Queensbay saja... 

So jom kita tengok.... 


Tunggu husband amik makanan yang diorder. 


Suka tengok interior dalam kedai ni.. Ceria! 

Makanan - makanan yang diorder. 


Ni yang set daging. Sedap.... Daging dia banyak gilaaaa kot.... Next time nak try yang kambing pulak. Orang cakap yang set kambing tu sedap gila... 


Ni set yang ayam. Ayam pun banyak. Sambal dia memang kawwwwwww pedassss.... Aku yang jenis makan pedas ni pun rasa pedas sambal dia ni... Tapi pedas dia pedas sedap la kan... Bukan jenis pedas takda rasa tu.... 


Sagu gula melaka. My fav! 


Carrot cake sedap gila. 

Overall.. Aku memang suka la sebab nya... Kena dengan taste aku sebab aku suka pedas. Yang x suka pedas maybe akan berpeluh2 time makan tu. 

Lepas ni for sure la akan repeat lagi untuk makan yang set kambing tu pulak... 

Orang Penang yang nak try nasi 3 Budak Gemuk ni boleh la ke :

3 Budak Gemuk Penang, 

Nk 69 D-G, 
Persiaran Bayan Indah, 
Sungai Nibong, 
11900 Bayan Lepas, 
Penang

No Tel:

019-832 3664











8 Comments

  1. alamak, ada sagu gula melaka.
    fav juga ni.

    ReplyDelete
  2. suka tengok design cafe ni..menu pun boleh tahan tu

    ReplyDelete
  3. Ooo dah ada kat sana plak. Lawa deko dia. Kalo kata nak repeat lg ni mesti sedap ni

    ReplyDelete
  4. Yesss Sy nak pi Penang on Januari nanti, boleh singgah sini... selalu dah makan area KL, PJ dan Cyberjaya... cuba pula yang dekat Penang

    ReplyDelete
  5. Sani pi makan set ayam dia kata kurang sedap.. tak tau lah taste dia mcm mana

    ReplyDelete
  6. Resepi dia mmg sedappp. Dah penah mkn kat kl.

    ReplyDelete
  7. ramai my friend dah tried. i ja tak pernah pergi lagi

    ReplyDelete
  8. Adududu... Lapar la pula tengok nasi dengan daging tu memalam nih...

    ReplyDelete

Post a Comment