The Prestige Hotel - Citarasa Global Buffet Dinner

 Assalamualaikum.... 

It's a long overdue...tak tau la kalut dengan apa.. Biasa la puasa2 ni kan.... Semua menda kena kalut... Tak kalut bukan diaaaa 不不不

So kali ni aku nk cerita pulak pasal Ramadan Buffet dekat The Prestige Hotel. The Prestige Hotel Penang ni antara salah satu hotel yang lawo nak mam ahhh... Salah satu ciri2 dia... Dia terletak di bangunan2 heritage dekat belah2 depan jetty sana... Tau2 laa dia punya heritage lagu mana kan.. Dah pulak instagramable.... Even dalam toilet dia pun boleh jadi port duk selfie sebab cantik oiii.. 

Ehhh... Ni nak cita pasal Ramadan Buffet dia... Berkonsepkan Citarasa Global... The Pretige Hotel menyajikan pelbagai jenis makanan yang bersesuaian dengan konsep mereka... Iaitu GLOBAL... tak percaya satgi hampa tengok naaaa... Sushi ada.. Salad matsalleh ada.. Kerabu melayu ada... Lamb shank ada...lamb ribs ada.... Mee kari ada... Spaghetti aglio olio pun ada... 

Hampa tak percaya jom tengok gambaq2 yang ada... Serius tak tahan daulat memang telan ayaq lioq la time2 posa duk tengok lagu ni kan... 








Nahhhh haaaa.. Punya banyakkkk gila dishes sampai aku kena buat photo grid la... Penat kalau nk edit buh watermark satu2 noks oiiii.... Gila banyak kan food spread dia.... 

Kalau hampa nak tau harga dia pun pada aku stil reasonable la... 




Nasi ayam hainan dia sedap! 


Lamb ribs pun best... Mak sukaaa



Penuh mejaaa haaaa

Alhamdulillah memang kenyang gila.. Tersandaqqqq lepas penuh meja ni haaaa
 五五五

Sebelum balik boleh sudahi dengan latte... Yg ni ada mesin. Hampa boleh la tekan sendiri... Bestttt jugakkkk 


So hampa kalau duk cari tang mana nak bukak posa beramai-ramai tetapi dengan mematuhi SOP... Ni details untuk hampa naaa...... 


.

.

.

.

.


Citarasa Global Buffet Dinner at The Prestige Hotel 

19 April hingga 9 Mei 2021

7 pm - 10 pm

The Glasshouse Restaurant


Price

Rm78 adult

Rm58 senior citizen

Rm38 for children 


FREE FOR CHILDREN BELOW 5 YEARS OLD


Early Bird Discount 

Dapatkan harga bagi dewasa dengan hanya RM68 pembelian penuh sebelum 15 April 2021


BOOK NOW

Hubungi  +6042175888 ext.8024 untuk tempahan atau WhatsApp ke +016-414 3408


Facebook:  https://www.facebook.com/ThePrestigeHotel/

Instagram:  https://instagram.com/theprestigehotel?igshid=ggl39bwe04ip



2 Comments

  1. waaa thank you thank you.. boleh pi ni

    ReplyDelete
  2. Semua menarik ni tak dak rezeki nk pi makan. Baby nk keluaq awai

    ReplyDelete

Post a Comment