Cara Nak Dapatkan Tarikh Vaksinasi Cepat

 Alhamdulillah setelah berbulan-bulan menunggu giliran vaksin... Akhirnya semalam dapat sms suruh check untuk update kehadiran untuk vaksinasi esok.

Yess... All this while.... I mean while waiting to get the date.. I must admit i was quite stressful... Ya lah.. Apa kes orang yang register lewat pun boleh dapat dulu dari kita kan...

So viral baru-baru ni kata sapa yang early registration ada data yang lost... Tak tau la betul ka tidak... So they came out with this solution to ask what's going on with the system? Macam aku dulu... Duk la dekat done registered gituuuuu... Assessment apa pun tarak yaaa....

Stress gilaaa... Dah pulak MKN pun suka ja cari pasai hantaq msg mcm kan kita ni xreti2 xmau daftar untuk vaksin.. Wtf betul rasa...ni saja cari pasal ka apa ni...

So aku pun merentan la dekat fb pasal vaksin yang lembab nak mampusss ni haaa... And kawan aku, Liza ada share cara macam mana dia buat untuk dapat date vaksin cepat.

Aku pun just try my luck la kan... Dapat... Dapat.. Tak dapat aku merentan lagi dengan vaksin lembab ni... Hari jumaat petang aku buat... Semalam Isnin aku dapat message suruh check untum confirmation untuk attend atau tak esok. So kiranya Isnin dapat confirmation, Rabu kena jab.

So syukur Alhamdulillah. Dapat. Kalau tak dapat memang aku merentan lagiiiii....kahkahhhh!

Ok la.. Malas nak cakap panjang2...

Jom tengok steps dia... 

1.


Mula-mula hampa pi kat MySejahtera apps hampa tu... Lepas tu hampa cari kt atas tu MORE.... 


2.


Lepas tu hampa click dekat HELPDESK tu.


3.


Akan keluaq macam ni.. Hampa tekan ja Start tu. 


4. 


Lepas tu click dekat Other queries tu. 


5. 

Next hampa tekan dekat Other issues tu. 



6. 


Lepas tu kat sini hampa carut la sepatah dua kata.... Lepas dah carut jangan lupa tekan Next


Tu ja step dia... Lepas tu hampa tunggu la depa akan hntaq email kata helpdesk da dapat message hampa... And tunggu la next step pulam..katanya akan dibalas dalam 5-7 Days.. Tapi aku punya jumaat aku carut... Isnin da dapat jawapan dah... 

Aku harap semua kita dapat vaksin secepat mungkin untum membentuk herd immunity. Sedih tengok angka hari ni... 😭😭😭 Tak tau la nak cakap apa dah... 














0 Comments