Review : Su Ve Ates

by Alia Farhan, 4:04 AM

 


Review ringkas aku :

Buang masa aku ja tengok cerita ni 😂

Kenapa buang masa? 

Sebab cerita ni tak sampai pun kat hati aku yang kuat sentap ni.. Sumpahhhh feel dia tu tak sampai... 

Ringkasan cerita dia, meh la aku ceritakan sikit ya.... 

Mengisahkan Hasmet ni seorang mafia lari ke London and terjumpa pulak dengan si Yagmur ni.. Bunyi macam yakpur salam ja kan... So biasa la cliche jatuh cinta.. Yada2.. Bila ketua mafia jatuh cintaaa... Auchhh gitewww... 

Dah nama mafia kan.. Biasa la cinta2 sekali terbuntingkan si Yagmur ni... Pastu Si Hasmet ni kena balik Turkey sebab nak selesaikan konflik dua keluarga mafia yang depa duk gaduh-gaduh ni.. Tapi masa balik tu Hasmet ni tak tau yang dia termengandungkan di Yagmur ni... Ahhh clicheee sangatttt.... 

Dah balik sana.. Ketua mafia kena paksa kawen dengan anak ketua mafia satu lagi pulakkkkkkk... Dah jemmmm mafia punnnnnn boleh kena paksa! Pastu mula la berkonflik bagai... 

Biasa la cliche lepas beberapa tahun Hasmet ni jumpa balik Si Yagmur ni dengan anak dia... Dah dapat tau tu anak dia... Ahhh mula cliche nak bercerai dengan bini yang tak dicintainya tuuu... 

Lepas tu biasa lah. Bergaduh balik kumpulan-kumpulan mafia ni.. Pastu mcm mana ntah dia ni kena tembak and mati.... 

Sumpah aku mencari jugak part mana nak merentan jiwa aku ni... Tapi sumpah tak sampai beb.... Agaknya aku ni dah biasa tengok cerita korea ni plot sedih tu dia binaaa lain macam... Ni dengan lagu2 klasik turkey tu rasa tak sampaiiii... Kalau korea kan lagu dia best2.. Melodi pun bestttt gitewww

While this pulak maybe sebab filem kan... So nak cepat2 kan buat cerita... Tapi tu la... Tak sampai pulak part sedih n merentan jiwa tu... Hahahhahahhaha..... 

Tu ja lahhh nk komen... Kalau kaki K drama ko takyah nak merepek nak tengok cerita Turkey ni.. Memang tak sampai ke jiwa noks... Ehhh tpi Me Before You tu sedih ja.. Aku merentan ja jiwa tengok walaupun bukan K drama.... 

Ntah la... Lain orang lain taste dia kot.... Aku kata kt laki aku buang masa la tengok ni.. Dah la laki tua.. Tak hensem pulak. Laki aku pun lalu mencelah. Hensem lagi aku! 
Ahhh sudahhhhh


SHARE 2 comments

Add your comment

  1. banyak orang review filem ni tak best..ok tak jadilah nak tengok..thanks for the review

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS