Selamat Hari Raya Aidil Fitri

in , by Alia Farhan, 9:35 AM

 Alhamdulillah..dah raya kita. Finally we got the chance to celebrate with our loves one again. Kalau sebelum ni MCO back to back kan..This year da boleh travel balik kampung kan. 

Alhamdulillah again and again. So greatful and thankful for that. And as expected raya 2nd or May…nasib tak dak la menggelabah sangat sebab rumah pun robot tlg cucikan..kita tinggal nak susun2 ja..masak rendang pun dalam presusre cooker..so everything is a bit easier for us.

Sebut pasal raya ja…aiii sat ja dah nak habis puasa.Macam baru ja hari tu puasa.hahahhah. Kormag kuih raya beli ka buat? Aku ni ikutkan malas nak buat. Tapi anak2 la duk ajak buat kuih raya. Kesian pulak kang nanti xda kenangan time kecik2 buat kuih raya kan. Sebab aku ada ja kenangan kecik2 dulu buat kuih raya dengan kakak aku buat biskut cornflakes ni. Kuih lain aku beli premix ja..add on butter and telur ja.. senang skit kan. 

 Assalamualaikum.

Dah masuk Ramadan yang ke 6 kan. Mengikut firasat aku ramai antara kita yang terkesan dik inflasi yang makin menjadi-jadi kebelakangan ini. Tak dinafikan nak makan kueytiaw goreng di kedai yang sepinggan berharga RM5-9 (mengikut varieti) di kedai kebanyakkan akan terasa bila terpaksa gandakan dengan 3 ataupun lebih lagi mengikut bilangan anak-anak kan. Memang terasa peritnya. Itu belum lagi masuk air yang diminum. Air kosong pun dah lama lima puluh sen kan.

 Assalamualaikum 

Macam mana so far dah puasa 4 hari ni?ok tak semua? Hopefully everything is ok utk semua orang kan. Korang ada yang plan nak makan-makan buka puasa dengan colleagues ka family ka best friends ka? Ada tak? Kalau ada meh aku nak rekemen kan sikit satu tempat best di Penang ni.

Assalamualaikum..


Hai semua saja la nak review jugak walaupun dah lama and basi dah pi sana. Ni cerita masa kami Road Trip kami yang bermula dari Penang ke Kelantan ke Terengganu ke Pahang ke Johor ke Melaka ke KL dan ke Pahang balik( Genting Highland) masa bulan satu dulu. Yes memang cerita dah lapuk tapi nak cerita jugak sebab dis kedai memang wajib masuk dalam cerita di blog aku.

Frozen Food For Ramadan

by Alia Farhan, 1:12 AM

 Assalamualaikum 

Hari ni dah 1st of April. Tinggal satu hari ja lagi nak sambut ramadan. Can’t wait . Rasa excited sangat.

Seminggu ni rasa lemau sangat sebab malasnya lah nak pi beli n restock bahan untuk memasak kan. Allah ja tau lemau tu macam mana.. tapi gagah jugak la ke market n ke lotus untuk beli apa yang patut.

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS