Cerita jadi supir anak-anak.

by Alia Farhan, 5:40 PM

 

Apa lah nak jadi asyik x update blog ja.. Mana la pv blog tak jatuh.. Hahhahaha... Blame the hormones ok 😂😂😂




Tapi ok la sekarang ni kakak da start KAFA pagi ni.. In between nak ambil dia mama ada masa sikit untuk buat apa yang patut. Memang pagi2 terkejar2 hantae dia dengan adik pi tadika n kafa... Lepas tu pukul 11 nak kena ambil dia dari kafa.. Bawak siap2 apa yang patut makan... Lepas tu terus hantar pi sekolah. Memang x la nak balik rumah dulu bagaikan.. Kalau balik rumah memang tak jadi kerja la. Lepas da hantar kakak.. Amik si adik pulak kat tadika pukul 1 sbb dia amik Qiraati sekali... Tapi hari Khamis Jumsst dia habis class kul 12 sebab xda Qiraati hari tu... Phewwwww.... Harap2 boleh kurus jadi supir ke sana ke sini kan... Tak nampak gaya la dapur nak berasap kan hari sekolah ni.. Nampak gaya lunch mmg kat luaq.. Malam ja masak makan 😅😅😅


Si kakak da start kafa dah.. Alhamdulillah.. Belajaq elok2 ya sayang. 


Taknak la terkocoh2 balik2 nak masak.. Nak ambil anak balik makan... Ya Ampun... Kita makan dekat luaq ja lah... Kadang2 budaknya nak makan tu sikit ja.. Bukannya nak makan macam kita2 ni... So best way better la lunch tu lunch kt luaq ja lah 😬😬😬 mama is pemalas. 

Mood nak kena jaga... Bila terlampau penat ni.. Nanti mood swing bagai.. Better la kita jangan duk terlampau penat. Kang jadi mangsa mak jadi singa anak2 jugak. Kadang-kadang taknak la menyinga 24 hrs. Tapi tu la kadang2 meminta jugak budak2 ni. Biasa la budak2 baru nak membesar.

Kejap gaduh.. Kejap baik... Kejap gaduh balik.. Kejaq buat pakatan sepahkan bilik.. Kita suruh tidur esok nak bangun awai pi sekolah.. Dia boleh lagi duk bergelak ketawa..geletek sana sini.. Lepasbtu mengekek ngekek.. Ikan kekek mak iloi iloiiii..yang mak ni mata da separa pejam dah 🥴🥴🥴

Penatkan jadi mak2 ni...tapi tu la tanggungjawab sebagai seorang mak. Bukan merintih atau mengeluh... Kadang2 sebagai manusia biasa kita ni penat....hahhahah...




Ni pun tengah tunggu nak setelkan hal anak ni. Japgi nak kena cari tempat mengeteh jap... Pastu nak kena balik rumah kemas rumah apa yang patut... Pastu nak kena siapkan baju si kakak nak sekolah petang.. Bawak untuk dia salin lpas kafa pulak... Xpa lah kakak, penat sikit. Nanti kakak senang sikit belajar pasal agama ni. Mengagau2 jugak tengok Pendidikan Islam belajaq fully in Jawi. Sebabnya banyak jugak ejaan dah berubah. Kesian juga la dekat budak2.. Tapi budak2 ni macam sponge... Cepat ja absorb.. Harap2 kakak pun macam tu... 

Mama nak mngajau tak cukup kesabaran sangat. Biarlah mereka-mereka yang pakar mengajar. Tu lebih bagus. 

Ok lah... Till then.... 




SHARE 2 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS