Kaky Pasta, Western Food Yang Tak Menghampakan Di Penang

Cuti CNY hari tu kami memang tak ke mana-mana. Hari Sabtu Ahad balik tidoq di Juru. Hari Isnin pun quarantined dekat rumah. Tak mau la pi jalan-jalan ke mall ka apa ka.

Kalau nak ronda tepi pantai pun.. Tengok ja lah dari dalam kereta macam tu ja. Tapi Isnin petang tu memang plan taknak makan dekat rumah. Tapi xnak masuk mall kaedahnya. Tak koser la nak pi makan dalam mall musim2 macam ni kan.

So pikiaq punya pikiaq kita nak pi makan mana.. Teruih teringat.. Hari tu besa pi makan dekat Kaky Pasta dekat Tanjung Tokong ni. Pasta dia sedapppp. Chicken chop dia pun anak2 aku suka.

So terus cakap kat laki aku kita pi makan dekat situ lah.. Kat situ kompem2 pelancong dari China tak mai makan๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜. Checked dekat fb depa bukak.. Alhamdulillah. So moh ler kita ke sana.

Dah sampai tu kiranya dalan kul 6petang mcm tu. So kebetulan nampak dim sum pun ada lagi. Last time pi malam.. Dalam kul 9 mcm tu dimsum dah habis. Soa lang2 dah ada kita order la kan.



Aku nak puji jugak la dimsum depa juai ni. Sebab selalu kalau aku beli... Selalu orang guna hat dimsum frozen tu kan. Rasa kalau amik hat udang pun.. Kira perasa udang ja lah kan. Tapi hat ni ada la udang sekoq gak dalam ni. Kira makan pun orang kata xralat la. Untuk dimsum ni aku punya tekak yang sedap standard aku.. Aku set yang aku pernah makan dekat Greentown Dimsum Ipoh tu. So yang ni aku boleh puji la sebab tak la kadang2 tu rasa kejung dimsum frozen macam kat Seoul Garden tu pakai ka. 


Setakat dimsum ja mana cukup perut gendang gendut tali kecapi kan. So marilah kita order western food dekat Kaky Pasta ni.

Untuk pengetahuan hampa, selain juai western food, dimsum... Dekat sini ada gak juai Nasi Tomato. Nampak macam menyelerakan jugak. Banyak jugak orang yang mkan. So i considered the Nasi Tomato pun superb la kot kan. Andddd depa jugak ada jual char kuey tiaw yang chinese style n malay style. Next time boleh try this one. And lupa.. Depa pun ada juai sate.. Sate depa sedap jugak.. Pernah rasa masa mai first time dulu. Sate daging dia best sebab ada babat babat skit.... Oh lupa org utara tak panggil babat.. Org utara kata lemak ja. Hat tang lemak tu kolesterol.. Tpi sedap nak buat mcm mana. Bukan makan babat hari2 kan.. Ehhhh

Mai tengok dulu menu-menu dia na..



Harga pada aku memang sangat2 reasonable la kan... 


So marilah tengok apa yang kami order


Mushroom soup dia sedap. Bukan yang dalam tin tu ya. This one definitely a homemade one. Boleh rasa the difference. 


Ni chicken chop anak aku. Depa share dua orang sebab sebelum tu depa dah makan apa ntah. 


Ni spicy olio - lamb. Aku punya. Serius sedap gila. Cuma pasta dia memang agak spicy. Memang budak2 xleh makan la cita dia. Ni kali kedua aku repeat order yang sama. Lamb gril dia sedap. Perapan dia padu. And lamb tu gril to perfection. Tak kering and overcooked like some of people do. 


Ni nasi goreng chicken grill. Yanh ni husband aku punya. Ayam bakaq dia sedap. Perapan pun ok. Cuma nasi goreng dia agak pedas. Tak tau la hari tu terpedas ka apa ka.. Tapi kalau budak2 order mau menangis jugak nak makan ni. But sedap ja nasi goreng dia. Kalau aku ok ja. Kalau yang tak tahan pedas macam laki aku memang kesian la jugak. Tu pun luak ok... Ada la skit ja yang tak habis sebab tak tahan sangat dah tu. 

Overall memang sedap bagi tekak kami satu family. And katanya owner Kaky Pasta ni one of the cook in Gurney Hotel dulu. So no wonder the plating style is very the vasss. 

So hampa yang kalau mai bercuti duk kat belah Batu Feringghi ka Tanjung Bungah ka Tanjung Tokong ka.. Boleh la try mai makan tang ni. Variety foods duk ada tang ni. Nasi tomato ada.. Dimsum ada.. Char kueytiaw pun ada. 

Landmark tempat ni dia lepas ja simpang 3 traffic light Tanjung Tokong tu... Hampa akan nampak belah kiri kalau hampa dari arah town ke Tanjung Bungah.. Hampa akan jumpa kuater polis belah kiri. Lepas ja kuater polus belah kiri tu lepas jalan skit tu.. Dekat korner tepi jalan tu ada la kedai ni. Kiranya dekat gila dah dengan Hompton Hotel, Sentral Seaview Hotel dengan Mercure Hotel Penang. 


Ni orang Penang kalau tak mai makan tang sini rugi besaq la hampa. Sebab sedap kot. 







12 Comments

  1. k.el ni mmg suka makan dimsum..bolehlah try nanti mkn kt sini..mcm2 ada western ada..anak2 boleh lah order ciken cop..menarik betul menu2 dia kat sini

    ReplyDelete
  2. Menu mushroom soup dan dimsum tu alahai sedapnya. Banyak juga pilihan di sini ye?. Chicken chop tu pun.....nampak memanggil-manggil.

    ReplyDelete
  3. nampak sedap semuanya ...nest time ke Penang nak cuba jugaklah pi kat kedai nih ...memang suka gak makan dimsum ...western dia pun menarik nak2 mushroom sup tuu ...rasanya mesti lain dari lat pizza hut kann ...

    ReplyDelete
  4. Suka baca blog nie sebab shared banyak lokasi makan yang Rawlins tak tau sebab jarang balik Penang. So bila balik, pi lawat tempat yang dok rekomen, abah pun terkejut ‘mana hang tau tempat nie?’ Hahah

    ReplyDelete
  5. Bestnya nampak semua makanan tu tp berbanding pasta tu saya lebih tertarik dengan dimsum hahah..nanti ke Penang lh la try gi Kaky Pasta

    ReplyDelete
  6. Suka makan dimsum. Sedap. Tapi kalau makan banyak-banyak tak sedor melebihi budget. Hihi

    ReplyDelete
  7. sedapnya makanan2 kt situ. bolehlah try nanti kalau balik kampung. bawak family. :)

    ReplyDelete
  8. Bia ke penang nak usha lah tempat makan ni nak try cuma dimsum tu sis memang tak gemor.. lain nampak ok...

    ReplyDelete
  9. Uih dim sum saya paling suka. Tapi bahaya makan dimsum ni sebab dia buat ikut set set macam sushi tu kan. Selagi tak puas makan, ambil. Pastu tengok bil hahahahhaa. Mereput

    ReplyDelete
  10. Akak bestnya restoran tu. Macam-macam ada. Pastu dia punya harga tu. Nape kat kl mahal sangat menu camtuuuu

    ReplyDelete
  11. Eh dengar nama dia macam jual western food je. Sekali dim sum pun dia ada jual ye.

    ReplyDelete
  12. ish, ish, ish
    dim sum dia memang mabeles nampak

    ReplyDelete

Post a Comment