Corona Virus Outbreak

in , by Alia Farhan, 11:33 AM
Belum pun reda dengan kes Influenza dekar Malaysia ni.. Dah timbul plak cerita Corona Virus yang sedang teruk melanda Wuhan, China. Kalau tengok dari video2 yang tular.. Memang nampak sebijik la macam cerita2 Zombie.. Train to Busan.. Resident Evil n etc...

I just cant brain why on earth the Chinese from China have the guts to eat all those shitty n crappy things like dat. Wei... Please la dont be so bongok and siauuuu laaaa. Dah pulak.. Habis satu dunia pulak nak bertebaran virus tu... Sedih n risaunya aku. Dah pulak sampai ke Malaysia sudehhh. Yang menteri2 sampai ke PM pun mangkuk taknak sekat pelancong dari sana mai ke MalaysiaπŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

Risau sebab satu pasal virus tu sendiri. Lagi banyak menda berlaku lately ni buat aku terpikiaq are we at the end of the world? Dah nak kiamat sangat ka niπŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘
Serious shit semua ni menakutkan untuk aku....

But hell yes... We need to hadap all those things selagi nyawa dikandung badan right.

Jom la kita kenali skit apa tu corona virus ni... And how serious it can be.... Setakat ni tah meragut 41 nyawa di China but i:m pretty sure the Chinese government been hiding the huge numbers. Kalau tak.. Takkan la kalut buat hospital semata2 untuk corona virus outbreak ni kan.



And this is how the corona virus attack our body.. 



Ways to prevent transmitting virus to others as been advised by our KKM.. but i rather said we must stip China tourists from coming at this moment. 



Let's protect ourselves and our loves one. 






I still cant brain pasal cerita yang 3 orang positive with Corona Virus yang masuk melalui JB tu. Boleh depa pi tinggai ahli family depa yang kena tahan sebab positive corona virus tu dekat Spore.. Depa boleh selamba badak mai JB nak teruskan percutian depa. Wakluuuu gila perangai. Memang sejenis kiasu gila perangai.. Tu belum yang cerita parents tinggai anak2 dekat airport sebab anak2 sakit and tak dibenarkan boarding tu. Seriuss laa memang sejenis takdak perasaan ka apa ka... Tapi tu la Islam dah ajaq.. U are what u eat... Kena jaga makan.. Minum.. Makan benda2 baik2.. Sebab tu akan jadi darah daging kita. Ni makan pun ntah hapa2..macam mana la hati tak hitam and keras kejung macam tu. Belum lagi cerita front line healtcare dekat sana kena tarik mask and ludah dengan pesakit yang positive corona virus ni. Memang sesuatu sangat perangai puak2 ni kan...

Harap2 dis outbreak cepat2 la dapat solution macam mana nak banteras dia. Risau gila. Kepada Allah kami berserah, Ya Allah



Jom kita amalkan doa ni kawan2 yang beragama Islam. 


SHARE 3 comments

Add your comment

  1. Semoga Allah menjauhkan kita daripada penularan penyakit ni. Aamiin

    ReplyDelete
  2. insyallah. semoga Allah lindung kita semua sentiasa.

    ReplyDelete
  3. Allahu
    moga kita semua terhindar dari segala jenis penyakit ni AMIN

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS