Of course dah jadi mak2 n ada family ni kalau tengok movie mesti yang berkisarkan family2 kan. Cerita terbaru dekat Netflix. Baru ja ditayangkan 2021 ni.

Antara pelakon yang aku kenal dalam ni Jennifer Garner la kan. Cerita ni dia of course la da jadi mak2 kan. Macam aku ka jugak. Dia mengisahkan Allison (Jeniffer Garner)  ni seorang yang sukakan cabaran dan sentiasa Yes... And masa muda dia.. Dia suka travel and macam niasa ma seorang yang suka cabaran n say YES to anything... N time travel ni la dia jumpa dengan laki dia Si Carlos ni...both of them ada personality yang sama... Always say Yes to anything.

Fast foward... Depa dua ni kawen and ada 3 orang anak... Katie, Nando n Ellie... Bila dah ada anak2 ni daripada Yes nanti semua jadi NO.... So bila anak2 depa dua orang ni makin besaq..paham2 la...

Satu hari ada perjumpaan parents dengan teacher and guess what.. Anak dia si Nando tu buat video yg konon2 mak yang sangat dictator... So Si Allison ni rasa tercabar la.




So disebabkan tu dia denvan husband dja decided untuk buat YES DAY..Yes Day ni ialah hari yang parents tak boleh say NO for the whole 24hrs. Boleh bayang dak disaster dia macam mana... Hahahhahaha

And kebetulan la anak sulung depa yang perempuan ni ada la nak pi concert apa ntah takmau la mak dia teman bagai.. Yalah.. Tak cool la kan mak teman... Hahahha... So she made a deal with her mom Allison.. Kalau mak dia say No to something automatically dia dapat pi concert tu without her mom. 



So masa Yes Day tu depa buat list la untuk parents depa ni join activities n can never say No. Emotional jugak tengok cerita ni.. Sebab it reminds me a lot about me. Ya bila jadi parents ni... We tend to say No than Yes kot. Kalau memanjang Yes ja xtau la nak bayang jadi macam mana. Lagi2 Asian moms ni kan.... 



Cerita ni more to family value la as usual kan... Aku suka tengok cerita2 mat salleh yabg kekeluargaan ni... Sebab ada value dia tersendiri... Agak sentimental jugak la sebab aku kan garang dengan anak2 aku... 

And of course ka ending dia semua boleh agak kot kan... I hope ada lebih banyak lagi cerita kekeluargaan macam ni lagiiii... Aku tengok ni pun dengan Adriana.. Lepas tu duk mengada-ngada nak Yes Day jugak... Banyakkkkk cantikkkk mukaaaaaaa hanggggg五五五


Aku kalai buat Yes Day ni nanti pengsan depa dua beradik nanti paw dekat Toys R Us la... Makan ice cream sampai brain freeze la.. Makan cekelat non stop la bagai... Fuhhhh xleh bayang... NO WAY! 不 不 不 






SHARE 0 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS