Last day of 2020

Todau is the last day of 2020. It's been a challenging year for us. The pandemic thing sure had givin us a big impact...but yeah... Stand stil and stay strong every body.I hope that 2021 will bring us more joy to recover back our gloomy 2020. But i must say... I kinda miss all those early MCO …

Makanan-makanan Sedap di Family Mart

Holaaaa....
Since da beberapa bulan Penang ada Family Mart... Maka dengan itu aku biarlah orang lain serbu dulu Family Mart tu... Aku macam biasa tak koser nak beratoq panjang2 kedaung ni...Kali ni aku nak review makanan-makanan best dekat Family Mart pulak ya...
Awassss.... Oden bukan lah makanan y…

Scarlet Heart Ryeo : Moon Lovers Di Viu VIP

Walaupun cerita ni dah lama la jugak main.. 2016 hari tu... Tapi aku dah repeat tengok 5 kali dah... Sebelum ni ada record dalam decoder astro.. Tapi sebab dah terminate Astro... So xdak la simpanan cerita ni lagi dah...And baru-baru ni dekat Viu VIP dah ada dah cerita Scarlet Heart Moon Lovers ni…

Original Bangkok Tom Yam Sunway Tunas Penang Review

Musim-musim MCO ni agak susah la jugak nak dapat kedai tomyam yang sedap kan.. Maklumlah.. Banyak geng2 tukang masak dari sana balik and tak dapat balik ke sini balik. Kedai yang kami biasa makan masakan Siam tu tak bukak....So baru-baru ni teringin nak makan makanan goreng dari sana.. Macam nasi g…

3 Budak Gemuk Penang Review

Dah lama teringin nak makan nasi dekat 3 Budak Gemuk ni. Ya lah.. Hari tu kan viral dekat KL Nasi 3 Budak Gemuk ni... Memamg serius teringin gila....So bila tau yg 3 Budak Gemuk ni dah ada dekat Penang... So excited gila nak try... And here we go....nasib la dekat ja dengan rumah... Orang Penang, …

Resipi : Gulai Ayam Minang

Kali ni aku nak share resipi Gulai Ayam Minang yang aku buat hari tu untuk join Saji punya competition dekat ig. Syarat2 dia kena guna 2 bahan dari Saji.. Sama ada santan, gula atau beras keluaran Saji yang baru.. So pikiaq punya pikiaq la nak pakai bahan apa.. Last2 aku decide untuk guna dua bahan…

Tanda-tanda Ovulasi

Sebagai seorang perempuan, kita semestinya ada fasa-fasa perubahan pada badan kita yang kita sedar terutama yang berkisarkan tentang kitar haid /menstrual kita.Kadang-kadang perubahan hormon di dalam badan kaum wanita ni menyebabkan kaum wanita ni jadi cepat emosi cepat hangin satu badan... Cepat r…

Recipe : Korean Spicy Mushroom Chicken

Rasa mcm lama gila tak update blog kan.. Lepas update yang kes maybank hari tu... Doa2 kan lah aku dapat balik ya duit aku tu.Harap la dapat refund dalam masa yang terdekat ni. Duit tu la nak pakai beli brg2 harian. Huuu...Kali ni nak cerita pasal resipi yang aku cilok sepanjang pemerhatian aku da…