Morning walk

Pagi2 bangun.. Berjalan.. Jalan plak sambil2 tengok pokok2... Rasa tenang ja... Ni kalau aku la... Suka sangat.. Sambil2 tu hirup udara segar pagi2 ni... And paling penting sebab redup lagi.


Lets get started... 


Jalan awal2 ni boleh nampak bulan lagi haaa


Paling best sebab boleh tengok macam2 jenis pokok yang orang2 kat sini tanam. 


Sejuk mata memandang kot. 
I likeee... 


Sedar tak sedar capai 5000 steps. Yehuuuu. Satgi kita tawaf Aman Central plak.. Cari curtain dekat Kaison. Kikiki


Ok meh kita convert berapa km kita berjalan hari ni... Wowwww... Tak sangka kan... Tak terasa pun jalan dekat kawasan2 lawa mcm ni. Sebab tu aku kalau balik Jitra memang suka gila jalan2 dekat kawasan perumahan kakak aku ni. Sebab dia punya konsep home garden. 

Lepas ni kalau balik penang kena cari port2 baik la nak morning walk. 🤭🤭🤭

Nak lagi best buat brisk walk.. Biasa aku brisk walk dengan walk biasa2  ja... 


Teknik untuk brisk walk. 
Selalu kalau perasan... Chinese org tua2 depa selalu brisk walk... Sebab tu depa nampak fit. Kita pagi2 perkena roti canai banjir.. Nasi lemak dua bungkuih.. Tak kata kat orang.. Aku pun sama😂😂😂
Kalau dak.. Takkan la gemuk kan... Lemak duk ternak berzaman2

Antara sukan lain yang aku suka adalah swimming. Best sebab bila swimming ni hang akan guna semua anggota badan hang. Bila lama2 sekali baru nak swimming.. Mula ka cekang urat apa bagai kan. Masa kat Sabah hari tu... 3 hari berturut2 duk swim kan.. Terasa la bila duk swimming tu ringan la skit kaki tu walaupun Allah ja tau sengai2 ubi segala urat mak nenek ni. 

Lepas ni kena tukaq routine... Swimming nak kena onz balik. Dulu2 masa keja kat SMIED.. balik kerja swimming kalau balik awai. Ya lah rumah sewa tu ada swimming pool kan. Lepas pindah nanti dah takdak alasan la.. Kena la turun swimming balik kannnn... Husband da ajak pi gym dekat situ. Ya lah.. Ya lahhh.. Bagi la fit bit versa 2 satu..baru bersemangat waja skit. 🤭🤭🤭

Ada sapa2 yang pakai fit bit versa 2 tak? Aku duk aim nak beli tu.. Nak tunggu harga jatuh skit. Laki aku suruh beli huawei punya. Tpi tu la sebab aku more to swimming lepas ni.. So aku nak gear yang boleh bawak swimming macam fit bit versa 2. Lagi satu sebab dah duk kenan ke Fit Bit Versa 2.. Tak boleh kata apa la kannnn





4 Comments

  1. bestnya morning walk..
    sy xsempat nk morning walk.. pepagi lps subuh dh berkejaran pegi keje.. huhuuu

    ReplyDelete
  2. Memang best brisk walk. Setiap pagi lalu nak pi keja akan nampak ramai uncle auntie buat. Saya ni kadang time cuti baru dapat buat 😅

    ReplyDelete
  3. Xdan + malas sama nk brisk walk ni... Badan pon koi naik dh

    ReplyDelete
  4. seronok nyer la dpt jalan pagi2.
    hirup udara segar.
    tgk tumbuhan ijau :)

    ReplyDelete

Post a Comment