Hot Roast Lunch and Dinner Buffet at The Glasshouse, The Prestige Hotel.

Pada Sabtu yang lepas aku berkesempatan untuk join jemputan daripada The Prestige Hotel untuk Hot Roast Lunch and Dinner Buffet depa. Untuk pengetahuan semua The Prestige Hotel ni adalah satu hotel baru di Penang. Betul2 dekat area herritage semua tu. Kalau nak tau dekat ja dengan Jetty Ferry tu.



And hotel ni tersangatlah cantik and boleh dikatakan hampa boleh toya2 feeling2 ada kat Europe ka mana ka... Instafames sure suka mai tang ni...

Ok lah.. Mai la nak cerita skit pasai Hot Roast Lunch and Buffet Dinner ni... Untuk pengetahuan semua.. Buffet ni hanya ada hari Sabtu dan Ahad  sahaja. Bukan semua hari ada ya. Cuma kalau hari Sabtu tu depa buat time dinner dan ahad tu time lunch ya.

Untuk Non Muslim, bagi yang nak enjoy free flow of beer n wine boleh la add on RM50.. yang Muslim tu takyah la gatai2 ya. Harommmm.

So aaaa jommm la kita tengok makanan2 yang adaaaaa....


Watak utamaaaa... 


Mac n cheese


Spaghetti aglio olio yang sedap gilaaasss


Croutons 


Minestrone soup


Pancake


Salad selections


Salads


Dalam ni ada buah delima.. Sedapppp


Sausage salad






Hat biskut tengah2 tu.. Zaman kita kanak2 kan.. Dapat kat anak2 aku.. Dia makan hat ataih.. Hat bawah xmakan... 


Cakesss


Puddings



Bread butter pudding


Jelly jellooo


Crackers 



Ice cream.. Yang magnum cepat gila kena reload. Hahaha



For tea lovers. And of course the have coffee machine for coffee lovers. 


Perempuan cantik ini di mana-mana. 


My salad. Makan ni ja. Kata diet kan. 


Diet sangatttt.. Ni haaa penuh mejaaaa... 



Ok lah... Kat bawah ni details untuk hampa2 yang nak cuba Hot Roast Lunch and Dinner Buffet...

Saturday Dinner 7pm - 10pm

RM68+ Adult

RM58+ Senior Citizen



Sunday Lunch 12pm - 2:30pm

RM58+ Adult8

RM48 Senior Citizen



Kids below 12 years old are entitled for 50% discount.


Add RM50+ to enjoy free flow of beer & wine.


The Prestige Hotel Penang

8, Gat Lebuh Gereja, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang

Phone: 04-217 5888

Laman web:  https://theprestige.my/

Facebook:  https://www.facebook.com/ThePrestigeHotel/

Instagram:  https://www.instagram.com/theprestigehotel/

11 Comments

  1. kalau banding dengan harga.. memang berbaloilah makan kat sini.. ada jugak erk biskut lejen tu.. warna warni toppingnya..

    ReplyDelete
  2. Cantiknya dekorasi dia best ni tangkap gambar banyak. Makanan pun nampak sedap sangat kena datang la nanti

    ReplyDelete
  3. cantiknyaaaaa reka bentuk luaran je dah feeling-feeling europe gitu boleh shoot gambar banyak-banyak lunch/dinner kat situ

    ReplyDelete
  4. Oh wow!!!!!!! Yum! Yum! Yum! All the food look so tempting. Ambiance restaurant NIe pun nampak cantik and cozy. Thank you for sharing good review.

    ReplyDelete
  5. Fuhhh...mengancam makanan yang ada. Tengok presentation tu pun dah terliurrrrr . Harga berbaloi sungguhla , ni kalau jalan oi Penang pakat kena singgah. Kalau tak sure nyesal. Biar nyesal pegi jangan menyesal tak pegi kan

    ReplyDelete
  6. Aduhhh lapar le pulak tengok makanan ni, kalau dekat dah terjah dah ni..ni terpaksa masuk dapur cr makanan..hehehe. Nanti kalau ke Penang boleh le singgah kat tempat ni

    ReplyDelete
  7. Mak aih.. nampak sedap semuanya. Dah la tengok gambar makanan malam-malam pulak ni. Rasa lapar pulak datang haha

    ReplyDelete
  8. Uiii menariknye makanan dia. Harga pon berbaloi jugakla. Hotel dia cantik

    ReplyDelete
  9. Wah... Menarik tempat nya. Memang perasan ramai insta femes dok snap gambar kat sini.
    Food dan harga memang berbaloi. Watak utama tuuu menyelerakan nya!

    ReplyDelete
  10. Aduhhh sedap2 nya menu hidangan dia....mmg rambang mata nih...boleh gak cuba g hotel ni

    ReplyDelete

Post a Comment