Heppy 2020



Dah masuk 2nd January 2020. So tak terlambat kan aku nak ucap heppy 2020. Semoga tahun ni kita semua semakin berwawasan dan lebih bertamadun.


Credit to Google 


Asal 2020 ja kereta terbang... Kereta terbang... Boringgggggg.... But look what our country had achieved la kan....kita tak capai lagi taraf negara maju.. But sebagai negara membangun.. We are doing good. So applause... (Gaya sajat) 🤭🤭🤭

Asyik camdek kereta terbang ja kan... Kita semua ni baru kuat kuasa kan penggunaan car seat dah mengamuk. Yang mana anak2 ramai tu aku paham la.. Lagi2 dengan kereta yang limited space. Bagi yang anak2 bawah 3 orang ni... Pun bukan main nak marah. Aku tak paham kenapa nak kena marah ya Menda2 baik macam ni? Dah kerajaan bagi pengecualian untuk yang anak2 ramai cakap kerajaan xni la nu la.. Hishhh xpaham aku... Benda bukan immediately umum tahun lepas ya.. From 2018 da announce kot. But biasa la.. Last2 minute jugak dia nak bising. 🙄

Baru umumkan No STRAW.. NO PLASTIC bag pun dah melalak macam tak cukup tanah. Tak kesian ke dekat penyu2 n umang2 kat laut ada yang terlekat straw kat hidung.. Ada umang2 yang duk dalam tipuware2 kecik. Nak ke cucu cicit keta tak kenal apa tu penyu? Eh itu pun kalau tak kiamat lagi la kan. 😔

So instead of asking what the government can do for us... Let us  ask ourselves... What we can do for the country... And for our future. Yes.. Menteri banggang tetap lah akan mnjadi banggang forever. Tapi kenapa kita pun taknak kalah berlawan kebanggangan dengan mereka kan.

So jom lah kita jadi orang yang lebih berwawasan, bertamadun Dan tidak menjadi lebih banggang di masa2 akan datang. This is self reminder to myself also. Sebab kita biasanya tend to do stupid things without using our brain at the first place. 🤭🤭🤭

OK la... Cya soon

1 Comments

  1. Part apa yang kita boleh buat utk negara kita memang setujum orang kita ni mmg kalau boleh semua menda nak harapkan kerajaan. Tak kisah la kerajaan BN dulu ka kerajaan sekarang ka...

    ReplyDelete

Post a Comment