Daboba Lip Sip, Taman Pekaka Tempat Lepak Baru

Baru2 ni Ahad yang lepas kami berpeluang lepak and chill anak-beranak di Daboba Lip Sin, salah satu branch baru Daboba di Lip Sin, Taman Pekaka.

Best la kan sebab dekat ja dengan rumah baru. Boleh la jadi port lepak kami anak beranak lepas ni.

Paling best sebab kat sini takdak masalah nak parking ya... Sebab parking senang nk  cari.. Xdak la struggle nak cari parking ya. Paham2 la dekat pulau ni macam mana kan... Nak cari parking tu satu masalah besar jugak ya.



Ecah kata huarghhhh. Itu bunyi Hulk dik. 

Bila melangkah masuk ja ke dalam ni.. Terus rasa best gila.. Tertarik dengan design loft yang diketengahkan Daboba Lip Sin ni. 


Memang pandai buat konsep industrial loft. I liokkee. 

Industrial concept. I lioke. Spacious and kedudukan tempat order dan pick up agak jauh.. Senang orang takda la bersesak2 di satu tempat yang sama kan. 

Jom nak order apa ya. 


Signature harus la kena order kan 


Ah sudahhhh rambang mata sudehhh


Alamak apoooo ni Haa cute plak botoi nyaa 


Banyak ya jenis topping. Tak reti plak nak pilih. Kalau rasa tak reti nak ni.. Boleh ja Tanya diorang yang recommended and best seller. Nanti boleh la hampa try yang tu kan. 


While waiting for our drinks. 



Taraaa... Sampai sudehhhh. Sorang satuuuu🤭🤭🤭


Brown sugar boba


Green tea milk honey golden pearl. 


 Mango Frappe ( mango +yogurt) 
Moi fav


Fruity grape smoothie. Sedap gak


Her favourite.. Aiyok adik.. Minum la banyak2 nanti buncit lagi


Ni kakak punya favourite. Dia suka sebab dia kata rasa grape.. Lepas tu kacau dengan atas tu yogurt... Sedapnya lahai.. Lpas tu macam ada grape chunks dalam tu. Memang thumbs up kakak kata. 


Ni pulak favourite aku. Atas tu yang warna putih tu yogurt. Rasa mcm Greek yogurt yang aku suka gila kat Bunbury Market tu. Nak minum.. Hampa kacau dia bagi sebati dengan mango frappe tu. Lepas tu minum.. Walah.. Sedapnya... Rasa macam minum ayaq yogurt dekat Bunbury Market wei. Dalam dia mango chunks... Sedap wei... 



Seronok jugak me lepak dekat sini. Dan2 aku sruh laki aku buat loft kat dalam bilik kami.. Bajet macam tinggi ja kan. 



Hampa kalau nak lepak Daboba 
Boleh la mai kat Taman Pekaka ni. Senang nak buat port lepak dengan family n kawan-kawan. 



Bangguna Lip Sin, 
2-G-2, Lebuh Pekaka, 
11700 Gelugor, 
Penang


Bangunan Lip Sin, 2-G-2, Lebuh Pekaka 1, Taman Pekaka, 11700 Gelugor, Penang












21 Comments

  1. Woww.. Boba la... Kita xberani lagi minum air2 cmni walaupun belom ada penyakit kencing manis lg. Tp xtau la kenapa. Mybe xsuka sgt dgn pearl kot. Tp teringin nk cuba juga nnti.hahaha... Geram tgk akk dok updated hat ni.

    ReplyDelete
  2. tengok post kak lia ni baru reti nak order apa dekat daboba. Terliur jugak lah tengok mango frappe tu sebab warna dia cantik hshshs. Deco kedai dia cantik even cup/jar dia bagi pun stylish. Nice lah

    ReplyDelete
  3. Lama giler Sis tak minum Boba ni..padahal area rumah ni melambak Boba ni...tapi yang Daboba ni memang belum try, yang lelain dah try masa viral dulu hehehehe

    ReplyDelete
  4. Yeah, this looks like a good place to lemak with family, friends, and love ones. Untung lah orang Penang. Kalo saya singgah ke Penang boley la lemak sinie. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  5. Ok. Now Rawlins terpengaruh nak cuba yang Mango Frappe tu. Cantik plak kelihatan - terkecur liur Rawlins tengok kuningnya mangga tu hahaha

    ReplyDelete
  6. Errrr..tak manis sangat yer minuman daboba ni?

    Packaging dia menarik betul.comel je saiz mcm anak bear, mama bear n papa bear.hehe

    Red Linda https://anakperak.com

    ReplyDelete
  7. nampak manis2 semuanya..tapi nampak sedap.huhu. tak pernah dgr lagi daboba ni...kalau topping bnyk2 mcm ni..ida pening.hahaa

    ReplyDelete
  8. nampak manis2 semuanya..tapi nampak sedap.huhu. tak pernah dgr lagi daboba ni...kalau topping bnyk2 mcm ni..ida pening.hahaa

    ReplyDelete
  9. Uish. Tergoda iman tengok air daboba ni. Tengah diet ni huhu. Kedai ni kalau tgh ramai org, mesti lambat kan nak dpt air

    ReplyDelete
  10. Tak pernah cuba menu kat sini..lagi pun tak tau tekak bole terima atau tak maklum lah lidah melayu ha ha..

    ReplyDelete
  11. Uiyo dia punya kedai. Macam cafe hipster. Dia jual air je kan? Tapi dia punya kedai buat lengkap cantik siap, macam untuk orang duduk makan lagi

    ReplyDelete
  12. menarik juga deco dia dalam tu. Kiranya bubble tea pun makin banyak dah kan sekarang ni. daboba ni pun ada kat area rumah saya

    ReplyDelete
  13. Yaya kurang sikit dengan air yang ada pearl ni..tak boleh telan. mungkin boleh try Mango Frappe atau yang kakak minum tu..fruity grape smoothie..nampak sedap!

    ReplyDelete
  14. Pernah minim dababo dekat my town..setakat ni rasanya suka lagi yang tiger sugar hehe

    ReplyDelete
  15. Nad tak pernh rasa lagi daboba ni..yang ada dekt kl pun tempat yang padat juga la..nak keluar pun kene bersebab bukan saja2 nak pergi daboba ni..hahaha..tapi tau air dia sedap..ramai suka

    ReplyDelete
  16. cantik la bekas2 air nyer, alia. menarik perhatian customer.
    aida ni plak kurang num air gini now, anak2 jer.
    aida melarang diri sendiri :) ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  17. Adehhh tweingin le pulak..sdgkan baru je pekena boba last week. Tahun ni ingat nk.kurangkan pengambilan air manis cam ni, azam sebulan sekali je boleh minum..hehehe

    ReplyDelete
  18. tak pernah lagi makan daboba ni. nampak menarik. dulu2 masa viral teringin jugaklah tapi ramai sangat orang. :)

    ReplyDelete
  19. Ni kalo bdk2 mmg suka p tempat mcm ni...jumpa plak bona yg viral2 ni...dgn mak nya nnti terjebak boba...

    ReplyDelete
  20. Menggoda sungguh. Emi tengah berpuasa dari minuman manis macam ni. Harapnya boleh terus istiqamah walaupun kadang terliur jugak tengok orang post.

    ReplyDelete
  21. Design cawan Dabora milk tea ni nampak menarik. Mouse mommy pun kaki pearl milk tea, nnt pergi minum jugak. Thank you!

    ReplyDelete

Post a Comment