'An Auspicious & Prosperous Celebration' @ Lexis Suites Penang

Sedar tak sedar sat ja lagi dah nak masuk Chinese New Year (CNY) kan... Mesti la kita semua sebagai warga negara Malaysia turut sama rasa kemeriahan nak sambut CNY. walaupun bukan orang Cina.. Tapi perayaan CNY adalah salah satu perayaan yang aku tunggu2. Sebab time ni la.. Kita dapat rasa sama2 kemeriahan beraya walaupun berlainan bangsa.

I still remember back then.. When CNY + Hari Raya was celebrated together as both fall at close date/day to each other . We had Gong Xi Raya for two years. I remembered having mandarin oranges on Hari Raya and get ang paw. Oh the good old days.

To all my Chinese friends, have u plan for your  makan besar? If not... I would love to suggest you to have your makan besar @ Lexis Suites Penang as they are having An Auspicious & Prosperous Celebration.



Ok before you ask, apa yang bestnya makan besar dekat Lexis Suites Penang ni... Let me tell you now ok..


Perempuan cantik ni pakai baju sama kaler ngan table cloth 🤣🤣🤣


Bukan sekadar ada barisan buffet yang menambat hati... Lexis Suites Penang turut menyediakan Huat Ah Giant Yee Sang Table.



Jom mai aku bawak hampa semua merasai kemeriahan barisan hidangan buffet An Auspicious & Prosperous Celebration ni. 


Poon choi


Yook poon


Man dao






Braised bailing mushroom with sea cucumber. 


Ostrich with spring onion and ginger. 


Steamed fish fillet..my favourite 


Seaweed roll.. Sedap! 


Seafood 


Prawn


Seafood


Beef salad


🐙🐙🐙🐙


Sashimi.. 


Sushi



Seaweed salad


Pancake


Bread pudding 


Dessert 


Cakes.. 😋 





FORTUNE ABOUND SET LUNCH & DINNER









Yang dekat atas ni set untuk FORTUNE ABOUND SET LUNCH AND DINNER. Antara menu yang ditawarkan ialah proesperity Norwegian fresh salmon yee sang, hot&cold dishes combination, seafood soup woth flash maw, crab meat and dried scallop, braised dried oyster dan bermacam-macam lagi. Serius memang banyak gila pilihan dia. 

Banyak kan pilihan yang ada. Dari pakej buffet atau pilihan set beserta yee sang platter, memang pilihan tepat untuk hampa yang nak sambut CNY ni dekat Lexis Suites Penang ni. 

Bagi yang nak buat tempahan and nak rujuk dengan lebih details hampa boleh lah berbuat demikian dengan merujuk ke :






Akhir kata.. Terima kasih untuk pihak Lexis Suites Penang kerana sudi menjemput. Nanti jangan lupa Jemput lagi.. Ahaksss








16 Comments

  1. sedapnya menu dia.. kami sejak keje company cina, baru la merasa makan makanan cina..

    ReplyDelete
  2. Aduiii la santapan mata la tengahari ni. Saya dok perhati je masakan berasaskan udang tu. Terasa lapar sungguh la. Nampak hidangan pun menarik ye?.

    ReplyDelete
  3. fuhhh tak pernah lagi tengok orang hidang daging ostrich! Memang hao liao lah kalau sambut CNY dekat sini. Menu dia sedap2 lah

    ReplyDelete
  4. I am salivating over the food selection there. And yes, I remembered when we celebrated two celebrations together back then. And in my family, we get to celebrate both celebrations as there are family members that are married to chinese

    ReplyDelete
  5. Wow kalau nak rasa Chinese Inspired dishes, ini lah masanya ye! Masakan2 chinese ni memang menarik, tapi sushi tu jugak yang paling menarik hati :p

    ReplyDelete
  6. Meriah2 sangat makanan untuk festival chinese new year ni. Mesti kenyang habis kan makan dkt sini

    ReplyDelete
  7. Untung kan kita negara yg perbagai kaum ni,dapat merasai makanan diorg bila tiba perayaan satu2 kaum tu. Tahun ni pun sis tumpang semangkuk makan besar coz mak angkat ada kat umah sis, dia cina so kita hormat so ikut sama lah..syiok dpt ber yee sang sekali

    ReplyDelete
  8. Suka ya la sambutan chinese new year..meriah dengan pelbagai makanan yang disediakan..bestnya kalau dapat makan dekat sini dengan keluarga

    ReplyDelete
  9. Sedapnya macamw lauk pauk ada. Memang nampak meriah sangat..lg best kalau dapat datang and makan seisi keluarga

    ReplyDelete
  10. bestnya semua pun sedap2. saya sukakan chinese cuisine sebenarnya. best kalau dapat pergi ke sini

    ReplyDelete
  11. Pergh meriah hiler menu menu yang ada kat sini. Confirm meriahkan sambutan CNY ditambah lagi dengan aneka juadah yang sedap dan menyelerakan

    ReplyDelete
  12. Ya Allah meriah betul nampak makanan kat Lexis Penang ni. Setting meja pun bukan main lawa lagi yang penting harga berpatutan!

    ReplyDelete
  13. Uishhh banyaknye makanan dia. Nampak sedap sedap belaka..Yee Sang table dia nampak menarik.

    ReplyDelete
  14. bertuahnya dapat makan best macam tu. saya dah lama teringin nak makan buffet CNY. nak try man dao sangat2

    ReplyDelete
  15. Meriahnye menu semua. Kite plak yg terliur tengok. Btol tu time perayaan cina la meriah nnti kt tmn bunyi mercun n bunga api hehe.

    ReplyDelete
  16. sedapnya tengok juadah yang disajikan. terliur rasa tengok setiap satu menu tu. Nanti kene singgah lah sana

    ReplyDelete

Post a Comment